Roosa nauha-päivä 14.10.2016

Minulla on ollut tapana osallistua omalta osaltani aina Roosa nauha-päivään jollain tavoin. Yleensä se onnistuu parhaiten leipomalla ja jakamalla tietoa täällä blogissani. Tänään taas vietetään Roosa nauha-päivää, joten blogi ”pukeutuu” pinkkiin! 

Jos et ole vielä hankkinut omaa Roosa nauhaasi, niin käy ostamassa nauha lähimmästä kaupasta rintapieleesi. Jokainen pienikin lahjoitus on tärkeä. Nauhan hinta on vain kolme euroa. Minä ostin tuon uuden nauhan muutama viikko sitten ja kiinnitin sen takkiini. Roosa nauha on tänä vuonna musiikkiaiheinen, Michael Monroen suunnittelema. Kurkkaa video alta. 

Tämä päivä on tärkeä ja nostaa hyvin esille suomalaista syöpätutkimusta, joka on muuten ihan huippuluokkaa. Roosa nauhan myyntihinta lahjoitetaan Syöpäsäätiölle suomalaisen syöpätutkimuksen ja neuvonnan hyväksi. Itselläkin tuo sairaus on tullut jo monia kertoja omaan lähipiiriin. On itketty, toivottu, unelmoitu ja toivuttu yhdessä – yhteisvoimin. Toivon, että jokainen laittaa oman kortensa kekoon, koska tuo sairaus koskettaa varmasti meitä jokaista jollain tasolla. 

Tässä alla tätä päivää varten leipomani banoffee-täytteinen Roosa-kakku.

Roosa-kakku

Pohja

3 kananmunaa (m-koko)

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

Kostutus

1 1/2-2 dl maitoa

Kinuskimousse/banoffee-täyte

3 dl fariinisokeria

7 dl vispikermaa

2 liivatelehteä

2 banaania

2 rkl sitruunamehua

Kuorrute

250 g kananmunan valkuaisia

250 g sokeria

350 g voita

(vadelma- tai banaaniaromia)

(sokerihelmiä)

Vatkaa pohjan kananmunat ja sokerit keskenään paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti taikina hyvin sekaisin. Pingota 16 cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa leivinpaperista korotetut reunat vuoan reunoille, jotta taikina ei tule yli vuoasta paiston aikana. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkupohjaa 160 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kumoa kakku paiston jälkeen ritilän ja leivinliinan päälle jäähtymään.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan fariinisokerit ja 3 dl kermaa. Keittele kinuskia niin, että se sakenee. Laita liivatteet likoon vähintään viiden minuutin ajaksi. Sulata liivatteet kuuman kinuskin joukkoon ja sekoita hyvin. 

Lisää loput kylmät kermat joukkoon. Sekoita ja nosta jääkaappiin. Anna seoksen jäätyä jääkaappikylmäksi. 

Vatkaa jääkaappikylmä seos paksuksi vaahdoksi. Viipaloi banaani ohuiksi siivuiksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja pyöritä banaanit mehussa. 

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita vuoan pohjalle ensimmäinen kakkupohjakerros. Kostuta ja levitä pohjan päälle puolet banaaneista ja puolet kinuskimoussesta. 

Nosta päälle toinen kakkupohja, kostuta, levitä banaanit ja kinuskimousse. Laita päälle viimeinen kakkupohjakerros ja kostuta se. Suojaa kakku ja nosta jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään. 

Valmista kuorrute seuraavana päivänä. Mittaa kulhoon valkuaiset ja sokeri. Nosta kulho vesihauteeseen ja kuumenna niin, että sokeri sulaa valkuaisten joukkoon. Sekoita koko ajan. Kun sokeri on sulanut, vatkaa seos paksuksi valkoiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai monitoimikoneen vispilällä. 

Pilko huoneenlämpöinen voi pieniksi paloiksi. Kun vaahto on jäähtynyt, lisää pienet voin palaset joukkoon ja jatka vatkaamista mielellääni lapavatkaimella. Vaikka seos näyttäisi alkuun kokkareiselta, anna koneen vatkata lisää noin 5-10 minuutin ajan. Lisää lopuksi halutessasi makuaromi ja elintarvikeväri. Sekoita tasaiseksi. 

Kumoa kakku tarjoiluastialle ja poista kelmut kakun ympäriltä. Pursota kuorrute haluamallasi tavalla kakun päälle. Minä käytin ruusutyllaa ja tähtityllaa näiden pursotusten tekemiseen. 

Voit myös tehdä täällä lahjoituksen syöpätutkimukselle! 

Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme! 

Kommentoi

  1. Herkkuhovi says:

    Kauniit kuvat ja tärkeä aihe. <3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Tärkeän asian puolesta!

  2. Kirsi / Tekila's Bakery says:

    Tuo kakun pursotus on melkein hynoottinen, sitä jää mielellään tuijottamaan 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Aika hauska ajatus tuo hypnoottinen – Oikein röyhelöistä röyhelöisin 🙂

  3. Helinä says:

    Roosa-nauha löytyy takista. <3 Upea kakku!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa! Tärkeän asian puolesta. Kiitos!

  4. Anne / 52 weeks of deliciousness says:

    VAU mikä kakku ja kuvat! kakku on myös tärkeällä asialla 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Anne!

  5. Minna says:

    Ihana kakku ja tärkeä aihe <3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Aihe on kyllä todella tärkeä!

  6. Tosi kaunis pursotus!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Mari kommentistasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close