Suklaatäytekakku suklaamoussella ja banaanilla

Tämä suklaatäytekakku suklaamoussella ja banaanilla oli meidän suvun isänpäivälounaan jälkkärinä. Banaani ei ole ehkä modernein täytekakun täyte ja tiedän jopa ihmisiä, jotka eivät koskaan laittaisi banaania täytekakkuun. Kuitenkin tarjolla ollut kakku katosi pöydästä supernopeasti ja osa lapsista otti kakkua jopa kolme kertaa lisää. Se siis oli oikeasti herkullista!!

Tämän kakun leipoi ja täytti 10v. tyttäremme minun hyvin pienellä avustuksella. Koristelussa oli mukana vielä 7v. pikkuveli, joka askarteli sokerimassasta kirjaimet ja ripotteli ”kultahiput” kakun päälle. Niin, ja olihan hän suklaaganachenkin valmistuksessa mukana. Ihana, kun lapset kasvavat ja saa huomata, miten he oppivat keittiöhommia siinä arjen tuoksinassa. 

Suklaatäytekakku

suklaamoussella ja banaanilla

(noin 18-20 hlölle)

Pohja

6 kanamunaa (m-koko)

180 g sokeria

90 g vehnäjauhoja

90 g perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

Täyte

Suklaamousse

200 g tummaa suklaata

6 dl vispikermaa

175 g maustamatonta tuorejuustoa

noin 1/2-3/4 dl tomusokeria 

2 banaania

noin 2 rkl sitruunamehua

Kostutus

noin 2-3 dl maitoa

Koristelu

Ganache

100 g tummaa suklaata

100 g vispikermaa

Kaakaokermavaahto

6 dl vispikermaa

4 rkl kaakaojauhetta

5 rkl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

(nonparelleja sekä sokerimassakoristeita)

Valmista kakkupohja vatkaamalla kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon parissa erässä. Sekoita kakkumassa hyvin, mutta älä enää vatkaa taikinaa. Pingota noin 24-25 cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa sivuille myös korkeat leivinpaperi suikaleet suojaamaan vuokaa. Voit lukea lisää erilaisten kakkuvuokien esivalmisteluista reseptin alta.  Paista kakkua 160-170 asteessa noin 40 minuutin ajan. Kumoa kypsä kakku ritilän ja leivinliinan päälle jäähtymään. 

Valmista suklaamousse mittaamalla kattilaan noin 1 dl vispikermaa ja täytteen paloitellut suklaat. Kuumenna seosta niin, että suklaa sulaa hieman. Ota kattila pois levyltä ja sekoittele niin, että suklaa sulaa kokonaan. Anna jäähtyä hetki. 

Vatkaa loput vispikermat vaahdoksi ja nosta valmis kermavaahto pois kulhosta. Laita kulhoon tuorejuusto ja hieman tomusokeria. Vatkaa hyvin ja lisää joukkoon sulatettu suklaaseos. Vatkaa hyvin ja nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa tomusokeria. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää joukkoon noin 2 rkl sitruunamehua. Sekoita. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kelmuta paistovuoka hyvin ja täytä kakku vuokaan. Laita ensimmäinen kakkupohja vuoan pohjalle ja kostuta maidolla, pullasutia apunakäyttäen. Levitä puolet banaanisoseesta ja puolet suklaamoussesta kakkupohjan päälle. Nosta täytteen päälle kakkupohja, kostuta ja levitä loput banaanisoseet sekä suklaamousse. Nosta kolmas kakkupohja täytteen päälle ja kostuta vielä. Suojaa kakku ja nosta se jääkaappiin tekeytymään vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. 

Kumoa kakku vuoan kanssa tarjoiluastialle ja poista vuoka sekä tuorekelmu kakun ympäriltä. Mittaa kattilaan 100 g kermaa ja kuumenna se lähes kiehuvaksi. Rouhi suklaa pieneksi ja kaada kerma suklaan päälle, jotta saat valmistettua ganachen. Sekoita niin, että suklaa sulaa. Levitä suklaaganache kakun päälle kerrokseksi. 

Siivilöi kaakaokermavaahdon kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä tomusokeri keskenään kulhoon, jotta kermavaahdon joukkoon ei jää sattumia. Vatkaa pursotustenvispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon puolessa välissä vatkausta kertaalleen siivilöity kaakao-tomusokeriseos. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria. Pursota kaakaokermavaahto haluamallasi tavalla täytekakun sivuille ja reunoille. 

Koristele halutessasi sokerimassakoristein ja nonpareillein. 

Vinkki! Käytä kananmunien ja sokerin vatkamiseen riittävästi aikaa, jotta saat kauniisti kohoavan kakkupohjan. 

Vinkki! Jos käytät kakkupohjan paistamiseen säädettävää irtoreunusta, niin reunuksen kevyt öljyäminen riittää. Jos taas käytät irtopohjavuokaa, niin suosittelen pingottamaan vuoan pohjalle leivinpaperin sekä mahdollisesti leikkaamaan myös leivinpaperista vuoan reunoille suikaleet. Suikaleet voi tarpeen mukaan olla vuokaa korkeammatkin, jolloin kakkupohjan kohotessa hienosti, suikaleet pitävät taikinan kuitenkin vuoassa. Umpivuoka kannattaa voidella ja leivittää reunoilta, mutta pohjalle voi laittaa pohjan kokoisen leivinpaperin, jotta kakku irtoaa vuoasta kauniisti paiston jälkeen.

Täytekakkujen valmistukseen löydät hyvät vinkit täältä!

Vielä lisäyksenä tyttären tekemät isänpäiväkortit iskälle sekä isoisille. Samaa ideaa voi käyttää vaikka minkä juhlan korttiin. Teksti vaan saajalle sopivaksi. Tämä idea bongattiin jostain somesta ja oli kyllä hauska nähdä saajien ilmeet korttia lukiessaan 🙂 

Kommentoi

  1. Lotta / Syötävän hyvä says:

    Näin itsekin noita karkkikorttien kuvia jossain, tosi hauska idea! 😀 Ja helposti jatkokehiteltävissä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo karkkikortti sopii vaikka mihin juhlaan. Aika kiva lahja vaikka kaverisynttäreille 🙂

  2. Nanna says:

    Banaani kakun täytteenä nyt vaan sattuu olemaan herkkua. Mun mielestä! Ongelma on vaan se mustuminen. Viimeksi tein tosi hyvää kun sekoitin niitä kartongissa olevia sokeritonta banaanisosetta kermavaahtoon ja täytin sillä. Jäi ihana maku, mutta ei rumanväristä täytettä!

    1. Merituuli says:

      Mikä on kartongissa oleva banaanisose?

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Olisiko sitä Bonnen (?) banaanisosetta? Nanna: Toisaalta tuo tummuminen ei minun mielestäni tummalla pohjalla ja täytteellä häiritse. Sen estämiseksi tuohon kakkuun tulee vielä sitruunaa, joka omalta osaltaan estää hieman tummumista.

  3. Merituuli says:

    Banaani on musta todella hyvä, jopa pakollinen täyte varsinkin kermavaahtokakauissa (joista joku muu saa syödä mun kermavaahdot).

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hyvä, että banaanin kannattajiakin löytyy. Minun mielestäni se on hyvä hedelmä juuri sen oman makeutensa vuoksi. Meillä menee paljon banaaneja, koska ne on helppoja välipaloja napata mukaan sekä makeuttaa kivasta smoothieita. Kakkujen täytteenäkin tällä tavoin aina silloin tällöin. Niin – ja onhan banoffee mitä mahtavin jälkkäritarjottava 🙂

  4. Liisa says:

    Onkohan pohjasta unohtunut leivinjauhe?

    1. Hei! Ei ole unohtunut. En käytä tällaisessa perinteisessä sokerikakkupohjassa lainkaan leivinjauhetta. Riittää, kun kananmunat ja sokerin vatkaa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi ja sekoittaa kuivat aineet vaahdon joukkoon varovasti.

  5. Maarit says:

    Moikka. 🤗 Tein tätä kakkua lasten sukulaissynttäreille (ilman tekstiä tietty 🤗) viikonloppuna ja yksi pala jäi. Taisi siis maistua. 😍 Kiitos sinulle tästä ohjeesta. 🙏🤗

    1. Voi kuinka ihana kommentti! Mahtavaa, että maistui noin hyvin 🙂 Kiitos, kun jätit kommenttisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close