Joulukalenteri – Luukku 11: Paksu suklaakaakao

Muutama viikko sitten olin Prahassa joulumarkkinareissussa. Siellä pääsin tutustumaan Cafe Louvren kuuluisaan kaakaoon. Tuo kaakao on kyllä kirjaimellisesti hot chocolate eli kuumaa suklaata. Se on hyvin paksua, kiisselimäistä ja sitä syötiin pienillä lusikoilla. Siis juomaahan tuo oli, mutta sen lusikoiminen toi tuohon herkutteluun vielä mukavan lisän. Pienet lapset herkuttelivat tuota myös jälkiruokana viereisissä pöydissä. 

Ensimmäistä kertaa herkuttelin kaakaon jäätelön kanssa ja se vasta olikin herkkua. Tuosta reissusta yritän päästä kertomaan vielä täällä blogissakin tarkemmin, mutta tässä päivityksessä keskityn tuohon herkulliseen kaakaoon. 

Pitihän minun tietenkin valmistaa paksua suklaakaakaota myös kotona. Tutustuin ranskalaisen/eurooppalaisen kaakaon resepteihin. Niitä löytyi monia, mutta yhteneväistä oli, että tuo kuuma suklaa sisälsi suklaata ja maitoa tai kermaa. Alta pääset kurkkaamaan minun versioni tuosta ihanasta suklaajuomasta! 

Paksu suklaakaakao

French hot chocolate

(2-3 annosta)

130 g tummaa suklaata

3 dl täysmaitoa

3 rkl tomusokeria

1 rkl maissitärkkelystä

Tarjoiluun jäätelöä tai kermavaahtoa

Pilko suklaa. Mittaa kattilaan 2 dl maitoa ja suklaa. Kuumenna maito kiehuvaksi, jotta suklaa sulaa joukkoon. Sekoita loput maidot, tomusokeri sekä maissitärkkelys kupissa ja lisää ohuena nauhana suklaa-maidon joukkoon, koko ajan sekoittaen. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee hieman. 

Annostele 2-3 kaakaokuppiin ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa! 

Vinkki! Voit tehdä kaakaon myös ilman maissitärkkelystä, mutta silloin se ei ole yhtä kiisselimäistä kuin hieman suurustettuna. Jäähtyessään kaakao muuttuu paksummaksi. 

Jos joskus menet matkalle Prahaan, niin käy herkuttelemassa Cafe Louvressa! Se on mitä ihanin kahvila-ravintola ja kaikki siellä syödyt annokset – niin ruoka kuin jälkiruokakin – olivat hyvin herkullisia! Varmasti tulen vielä kirjoittamaan tuosta paikasta, koska se jäi niin vahvasti itselleni mieleen! 

Kommentoi

  1. Janna says:

    Huhhuh, superihanan kuuloinen herkku!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä on superherkkua! Haluaisin niin kovasti maistelemaan vielä noin Cafe Louvren herkkuja 🙂

  2. Sirkku says:

    Rakastan kaakaota, joten tää ois just miun juttu. Vielä jäätelöpallo päälle niin nom nom 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä on varmasti sinun juttu 🙂 Sama nimittäin täällä! Jos jotain kuumaa juomaa valitsen, niin lähes aina se valinta osuu kaakaoon. Mitkä parhainta, jos jossain saa tällaisia herkkukaakaoita, pussisekoitusten sijaan!

  3. Lotta / Syötävän hyvä says:

    Prahan reissustani on jo monen monta vuotta aikaa, mutta mieleen on jäänyt nimenomaan nämä paksut kaakaot! Niitä tuli viileällä talvireissulla vedettyä vähintään yksi päivässä, vaikka enemmän kyse ehkä onkin lusikoitavasta jälkkäristä eikä varsinaisesti juomasta 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Juurikin näin 🙂 Paksuja jälkkäriderkkuja juoden tai lusikoiden. En ymmärtänyt miten niin moni hehkutti Prahaa ennen tuota matkaani, mutta matkalla se selvisi. Kaupunki oli eläväinen, kaunis (varsinkin vanha kaupunki) ja yllätyksellinen. Tietysti myös edullisuutta voi kehua, kun se on monessa maassa nykyään vain huhu. Tuolla oli oikeasti edullista. Kaksi ihmistä söi hienossa ravintolassa hienot pihviannokset punaviineineen ja jälkiruokineen, niin hintaa jäi yhteensä noin 45 euroa. Mitä tahansa valitsikin, niin kaikki vaikutti hyvin edullisilta. Myös lounas hienossa ravintolassa juomineen ja jälkiruokineen a la carte-listalta maksoi 12,50 euroa 🙂 Kesällä varmaan myös upea kaupunki! Joten hieman jo suunnittele kesäreissua koko perheen kanssa tuonne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close