Joulukalenteri – Luukku 20: Paahdetut pähkinät

Joulumarkkinoilla törmää usein erilaisiin paahdettuihin ja maustettuihin pähkinöihin. Ne ovatkin mukavia naposteltavia lämpiminä ostettuina, mutta maistuvat nuo pähkinät jäähdyttyäänkin. Paahdettuja pähkinöitä on mukava valmistaa itse kotona ja pakata ystävälle lahjaksi. Ne valmistuvat nopeasti ja niitä voi napostella karkkien asemasta. 

Käytin kuvien pähkinäsekoitukseen cashew- ja maapähkinöitä. Molemmat toimivat oikein hyvin ja voitkin valita reseptiin pähkinät oman makusi mukaan. Kurkkaa resepti alta ja paahda vielä viime hetken syötävät lahjat ystäville pakettiin. 

Paahdetut pähkinät

25 g (noin 2 rkl) voita

2 rkl hunajaa

1 rkl sokeria

5 dl pähkinöitä 

Lisäksi 

2 rkl sokeria 

maun mukaan suolaa

Mittaa kattilaan voi. Anna sen sulaa ja lisää joukkoon hunaja sekä yksi ruokalusikallinen sokeria. Mittaa pähkinät kulhoon ja kaada voiseos joukkoon. Kääntele pähkinät hyvin sekaisin ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda pähkinöitä 175 asteessa noin 10 minuutin ajan. Voit sekoitella pähkinöitä muutaman kerran paahtamisen aikana. 

Ripottele paahtamisen jälkeen pähkinöiden päälle vielä loput sokerit sekä suolaa. Sekoittele ja anna pähkinöiden jäähtyä. Pakkaa jäähtyneet pähkinät pieniin napostelupusseihin tai sopivaan purkkiin. 

Vinkki! Voit maustaa pähkinöitä erilaisilla mausteilla oman maun mukaan. Näihin sopisi vaikka mausteisempi chili tai jouluisempi kaneli. 

Jos etsit vielä joululahjaideaa leipojalle, niin leivonta- ja koristelukurssien lahjakortit ovat myynnissä jouluaattoon asti. Tämän lahjan saat hankittua nopeasti ja helposti joulukuusen alle tai pukin konttiin. Lahjakortti lähetetään nopeasti sähköpostiisi ja on valmis tulostettavaksi heti tilauksen jälkeen. 

 Laita sähköpostia [email protected] tai kiireisissä tapauksissa soita p. 040-1242042. 

Kommentoi

  1. mustakissa says:

    Nuo ovat namia!

  2. Nimetön says:

    Moikka! Kuulostaa hyvältä ja juuri sopivalta lahjalta 🙂 Yksi asia mietityttää… onko riskiä, että ne tarttuvat yhteen lahjapurkissa yhdeksi isoksi klimpiksi? (Näin on mulla joskus käynyt jonkun muun reseptin kanssa)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kannattaa antaa jäähtyä ennen pakkaamista. Minulla ei ainakaan purkissa ollessaan "klimppiytyneet". Kevyesti voivat olla hieman toisissaan kiinni, mutta ihan pienellä kosketuksella irtoavat.

  3. minni says:

    Herkullisen näköisiä! Vieläköhän tässä muun ohessa tekisi…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close