Joulukalenteri – Luukku 4: Jauhoton suklaakakku

Tämä herkullinen jauhoton suklaakakku on luonnostaan gluteeniton, kunhan katsot että myös suklaa on täysin gluteenitonta. Voit valmistaa kakun myös maidottomana, mutta käytä silloin voin sijasta maidotonta margariinia ja maidotonta suklaata. Jouluista makua voi lisäillä piparkakkumausteella.

Voin sanoa, että tämä kakku maistuu uskomattoman hyvälle, vaikka resepti voikin hieman epäilyttää kanamunien määrän vuoksi. Kananmuna ei maistu läpi, vaan kakku on kevyt, mutta hyvin suklainen. Tämän kakun voit siis oikein ylpeänä laittaa (gluteenittomaan) kahvipöytään tarjolle!

Jauhoton suklaakakku 

(gluteeniton)

6 kananmunaa

3 rkl sokeria

300 g tummaa suklaata

1/2 dl kahvia

50 g voita

(1-2 tl piparkakkumaustetta)

Kermavaahtoa tarjoiluun

(noin 1 l vettä vesihaudetta varten)

Laita kananmunat ja sokeri vatkaantumaan monitoimikoneeseen ja mittaa sillä aikaa muut raaka-aineet paksupohjaiseen pinnoitettuun kattilaan. Lämmitä kattilaa liedellä niin, että suklaa ja voi sulaa kahvin joukkoon. Kun seos on tasaista ota se pois liedeltä ja anna jäähtyä sen aikaa, että kananmunat ovat vatkautuneet paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. 

Lisää noin 1/3 munavaahdosta suklaaseoksen joukkoon. Sekoita niin, että seos on tasaista. Lisää suklaaseos lopun kananmunavaahdon joukkoon ja sekoittele varovasti sekaisin. 

Kun seos on täysin tasaista. Voitele noin 20-24 cm kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Vuoraa vuoka ulkopuolelta hyvin foliolla ja nosta korkealaitaiselle uunipellille. Kiehauta noin litra vettä ja kaada se uunipellille, jotta kakku paistuu vesihauteessa. Paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuutin ajan. 

Anna kakun jäähtyä hetki ennen tarjoilemista. Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon kanssa. Kakku säilyy myös hyvin seuraavaan päivään, joten sitä ei ole pakko tarjoilla heti paiston jälkeen. 

Kommentoi

  1. minni says:

    Kylläpä näyttää herkulliselta. Mä olen myös todennut jauhot ihan turhakkeeksi suklaakakun tekemisessä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tämä toimii näin oikein hyvin. Sainkin jo ensimmäiset kuvat lukijoiden kokeiluista! Mukava nähdä ja lukea, että maistuu!

  2. Tää ei voi olla muuta kuin hyvää! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Aivan näin 🙂

  3. Nimetön says:

    Onpa hyvännäköinen kakku! Mutta tuleeko sokeria todella noin vähän, 3 rkl?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Kyllä. Tuo suklaa riittää makeuttamaan. Toki tuohon voi halutessaan lisäillä sokerin määrää, mutta minun ja monen muun maun mukaan sitä ei kyllä enempää tarvitse. Toki tämä on ehkä enemmän aikuiseen makuun.

  4. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Tämä on varmasti täydellistä, nam ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂

  5. mustakissa says:

    Tuli ihan jo vesi kielelle:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei muuta kuin kokeilemaan!

  6. Saara- Viimeistä murua myöten says:

    Tämä on munkin lemppari ja luottoresepti suklaakakulle 🙂 Mistä lie alunperin opittu. Kahvi ja suklaa on vielä niin mmmm <3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jee! Tämä on kyllä oikein ihana kakkku! Vielä piparkakkumaustetta joukkoon, niin sopii hyvin jouluun. Toisaalta suklaa sopii aina jouluun… 🙂 🙂

  7. Lotta / Syötävän hyvä says:

    Näyttää hyvältä! Oma luotto-mutakakkuohjeeni on samantyyppinen hieman suuremmalla voimäärällä, ja paistoaika on sen verran lyhyempi että kakku jää keskeltä aavistuksen valuvaksi 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä ei jää valuvaksi, mutta on ihanan ilmavan pehmeää kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close