Helposti valmistuva kardemummakakku

Kuten olette jo tainneet huomanneet, minä olen helppojen reseptien ihailija ja kehittelijä. Yritän löytää mahdollisimman helppoja ideoita ja tapoja valmistaa leivonnaisia, jotta leipomisen helppous ja ihanuus tarttuisi myös nuorisoon sekä toki sellaisiin aikuisiin, jotka eivät (vielä) paljon leivo. Tämä kardemummakakku on juuri tuollainen resepti. Kakku valmistuu sekoittamalla kaikki raaka-aineet kulhossa keskenään. Helppoa ja hyvää! 

Nyt kannattaa ottaa hiihtolomasta kaikki irti ja käyttää aikaa myös lomaherkkujen leipomiseen. Tämän helpommaksi ei kakun leipominen enää oikeastaan mene. Perinteinen kardemummakakku on vieläpä maultaan niin herkullinen – muistuttaa paljolti pullaa. Jälkien siivouskin on helppoa, koska kakku valmistuu yhdessä kulhossa! 

Katso resepti alta ja leivo herkullinen kakku!  

Helppo kardemummakakku

6 dl vehnäjauhoja

3 1/2 dl sokeria

1 tl ruokasoodaa

2-3 tl kardemummaa

100 g voita
2 kananmunaa

200 g kermaviiliä

1 1/2 dl maitoa

(vuoan voiteluun öljyä, kakun koristeluun tomusokeria)

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se kuivien aineiden joukkoon yhdessä kananmunien, kermaviilin ja maidon kanssa. Sekoita taikina hyvin sekaisin. 

Voitele (ja tarvittaessa korppujauhota) kakkuvuoka ja lusikoi taikina tasaisesti vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys painamalla puinen cocktailtikku kakun sisään. Jos tikkuun tarttuu märkää taikinaa, jatka paistamista vielä noin viiden minuutin ajan. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, kakku on kypsä. 

Anna kakun jäähtyä noin 5-10 minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Anna kakun jäähtyä kakkuvuoan alla. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla. Minä siivilöin tomusokerin pienen kakkupaperin päälle, jolloin sain pitsikuvion kakun päälle. 

Vinkki! Minä tein tämän kakun isoon noin 3 litran kahvikakkuvuokaan, mutta kakku mahtuisi reilun 2 litran vuokaan. Kakusta tulee tällöin hieman korkeampi kuin kuvan kakusta. Toki riippuen kakkuvuoan mallista. 

Kauniita lomakelejä kaikille lomaileville lukijoille! 

Kommentoi

  1. Huli/Meanwhile in Longfield.. says:

    Voi miten ihana PIP-lautanen. 😀 Kakkureseptin nappaan talteen, ajattelin tässä äitiysloman aluksi leipoa muutamia kuivakakkuja pakkaseen valmiiksi. On sitten mitä tarjota vieraille, jotka tulevat katsomaan pientä tuhisijaa huhtikuun alussa. <3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana juttu! Ensimmäinen kommenttikin valmiista kakusta on tullut tuohon alle. Suosittelen kokeilemaan! Tsemppiä loppuraskauteen Huli!

  2. Nimetön says:

    Tämä meni heti kokeiluun, kun päivällä reseptin löysin. Oli tosi nopsa tehdä, ja koostumus oli ihanan ilmava. Nam! Kiitos ohjeesta. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos, kun jätit kommenttia! Meilläkin tästä pidettiin. Tähän saa hyvin upotettua vaikka jo päiväyksen ylittäneen kermaviilin 🙂

  3. Nimetön says:

    Minä tykkään eniten sellaisista oikein haastavista resepteistä, joissa on monta vaihetta ja joita tehdessä täytyy olla tarkkana. Välillä tulee silti tehtyä näitä sekoita kaikki aineet yhteen -tyyppisiä leivonnaisia. Niiden onnistuminen ei ole vain niin ihanan palkitsevaa kuin jonkun haastavamman kakun,leivoksen tms. Mutta onneksi kaikille löytyy jotakin ja onhan nämä kiireessä pelastuksia:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana, että sellaisten reseptienkin suosioita löytyy. Niitäkin täältä blogista löytyy ja paljon. Se on kyllä ihan totta, että kun on nähnyt enemmän vaivaa, niin lopputuloskin palkitsee. Toisaalta helpoissa resepteissä taas lopputulos on huomattavasti varmempi, kun on vähemmän vaiheita joissa mennä pieleen. Onneksi on jokaiselle jotakin! Tällainen on vielä hyvä hätävara yllätysvieraille. Ei mene paikatkaan sotkuun leipoessa, kun ei ole montaa astiaa käytettävissä 🙂

  4. Nimetön says:

    Kiitos tästä reseptistä! Itekin monimutkaisia juttuja paljon tehneenä nautin tällaisista helpoista resepteistä. Kakku oli hyvä ja mehevä sitä riitti pakastettavaksikin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana, että kakku oli teistäkin maistuvaa! Helpot reseptit nopeuttavat juhlien järjestämistä. Jossain voi mennä hieman helpomman kautta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close