Mehevä gluteeniton suklaakakku


Suklaakakku on yksi suosikkiherkuistani. Koska saan paljon kysymyksiä gluteenittomista resepteistä ja siitä miten voi muuntaa reseptejä gluteenittomiksi, päätin tehdä tämän suklaakakkusuokikkini mehevän suklaakakun nyt gluteenittomana versiona. Voin sanoa, että tällä reseptillä onnistuu. 

Tavallisia vehnäjauhoa sisältäviä reseptejä ei voi aina muuntaa 1:1 gluteenittomien jauhojen kanssa, niin kuin ei tätäkään. Parhaiten löydät toimivat reseptit teistailemalla itse tai käyttämällä näitä ennakkoon testattuja ja hyväksi havaittuja reseptejä. Blogin gluteenittomat reseptit löydät täältä. Gluteenittomaan leivontaan sopivien makeisten listan löydät Keliakialiiton sivustolta täältä

Kurkkaa alta tämän mehevän gluteenittoman suklaakakun resepti!

 Tässä kakussa on nimittäin ihan mahtava rakenne ja mehevyys!

Mehevä gluteeniton suklaakakku

(noin 15 hlölle)



Kakkupohja

4 dl gluteenitonta jauhoseosta 

4 dl sokeria

2 dl kaakaojauhetta

1 1/2 tl ruokasoodaa

150 g voita

400 g kermaviiliä

2 kananmunaa

1 1/2 dl (vahvaa) kahvia

Kuorrute ja täyte

300 g voita

3/4 dl kaakaojauhetta

1/2-1 dl tomusokeria

200 g maitosuklaata

2 dl vispikermaa



(gluteenittomia nonparelleja ja/tai sokerimassakoristeita)

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää kuivien aineiden joukkoon voisula, kermaviili, kananmunat sekä lämmin kahvi. Sekoita hyvin. Pingota 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohja irtopohjavuoassa 175 asteessa noin 30 minuuttia noin 60 minuuttia, tai kunnes kakkupohja on kypsä (kurkkaa kommenteista keskustelua paistoajasta). Anna kakun jäähtyä ennen täyttämistä. Paistoaika on viitteellinen. Tarkista kakun kypsyys aina puisella cocktailtikulla. Paina tikku kakkupohjan keskelle. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakkupohja kypsä. Jos tikkuun tarttuu märkää taikinaa, jatka paistamista pienissä jaksoissa, aina välillä kypsyyttä testaten, kunnes kakkupohja on täysin kypsä.  

Vatkaa täytettä ja kuorrutetta varten huoneenlämpöinen voi tasaiseksi esimerkiksi monitoimikoneen lapavatkaimella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kaakaojauhe sekä tomusokeri ja jatka vatkaamista hetki. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sula suklaa edellisiin koko ajan vatkaten. Lisää vielä lopuksi kylmä kerma suoraan purkista joukkoon ja vatkaa suklaakreemi tasaiseksi. Jos valmis suklaakreemi on liian paksua, lämmitä sitä hieman. Jos taas kreemi on liian löysää, pidä sitä hetki jääkaapissa. 

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä täytettä toisen kakkupohjan päälle ja nosta toinen kakkupohja täytteen päälle. Levitä loput täytteestä kuorrutteeksi kakun päälle ja sivuille.

Koristele kakku gluteenittomilla nonparelleilla tai sokerimassakoristeilla. 



Vinkki! Käyttämällä laktoositonta (ja gluteenitonta) suklaata sekä laktoosittomia maitotuotteita, saat tästä kakusta myös laktoosittoman. Käytin pohjassa Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta. 

Huom! Tarkista aina gluteenittomia leivonnaisia tehdessäsi, että kaikki käyttämäsi ruoka-aineet ovat todellakin gluteenittomia. Lue aina raaka-ainelistat ostamistasi tuotteista. Keliakialiiton sivuilta löytyy paljon tuotetietoutta, joten kurkkaa vaikka sieltä tarvitsemasi tiedot! Täältä löydät lisäksi yleisen listan gluteenittomaan ruokavalioon sopivista tuotteista. 

Koristele kakku vaikka ystävänpäivään sopivaksi

Kommentoi

  1. Tiina A says:

    Oi, nyt tekis mieli pala tai kaksi! Tein tossa just vohveleita gluteenittomista jauhoista ja mittasuhteita piti tosiaan vähän muokata kun ohjeet olivat tavallisista jauhoista.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tämä on kyllä niin ihanaa, että kannattaa leipoa kakku, jotta saat makupalat 🙂 Toivottavasti pidät lopputuloksesta, jos innostut leipomaan!

  2. Oi! Näyttää ja kuulostaa ihanalta. 🙂

    Nora / https://dreamerachiever.com

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Nora!

  3. Maarit says:

    Maistuuko kakku kovasti kahville ja voisiko kahvia korvata jollain? Itse en käytä kahvia, joten yleensä pienikin määrä kahvia on minulle liikaa.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kakussa ei minun mielestäni kahvi, mutta toki sen voi korvata vaikka maidolla tai vedellä.

  4. Nimetön says:

    Tein tämän kakun, mutta oli liian suklaista meidän väelle ja yli puolet meni roskiin. Pohja oli hyvä, joten jäin miettimään, voisko käyttää normaalin kermakakun pohjana? Kuinka paljon pitäs kostuttaa, kun on ihan mehevä ainakin suklaa versiossa…tuija

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitokset palautteesta! Harmi juttu, että oli teille liian suklaista. Toki pohjaa voi käyttää täytekakkupohjana oikein hyvin, vaikka jonkin kermaisen täytteen kanssa. Kamalasti tuo ei varmasti kosteutta tarvitse, koska on niin mehevä jo valmiiksi. Jos haluaa, niin voihan sitä hieman maidolla kostuttaa, pullasutia apunakäyttäen, niin ei mene liian kosteaksi.

  5. Nimetön says:

    Hei! Onko tässä kakussa ihan oikeasti 2dl kaakaojauhetta, vai onko siinä painovirhe? Ja siis onhan nyt kyse siitä tummasta leivontaan käytetystä kaakaojauheesta eikä siitä mitä laitetaan maitokaakaoon? En ole koskaan ennen nähnyt että mihinkään tulisi noin paljon sitä, niin siksi ajattelin että parempi kysyä ensin 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      On ihan oikein 🙂 Tämä on hyvin suklainen, kuten väristä voi kuvitella. Ja todellakin sitä tummaa kaakaojauhetta.

    2. Nimetön says:

      Kiitos vastauksesta! Olipa kyllä hyvää kakkua 🙂 Laitoin vaan jotenkin epähuomiossa itse kakkuun 300g voita eikä ollut enää jäljellä kun 200g voita, joten jaoin aineet niin että kuorrutetta tuli vähän vähemmän. Oli silti todella hyvää ja maukasta. Pikku moka ei onneksi pilannut kakkua 😀 Ja kakkukin pysyi koossa vaikka oli liikaa rasvaa. Paistoaika tosin piteni reilulla puolella tunnilla.

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa, että kakku onnistui ja maistui 🙂

  6. Nimetön says:

    Millä kerman voisi korvata täytteessä ja jos päälle tekee suklaakuorrutteen johon tulee kermaaa, kun kakun täytyisi olla kermaton?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voisin kuvitella, että jokin vaahtoutuva kerman "vastine" voisi onnistua, mutta en osaa tarkalleen sanoa. Ehkä kookoskerma tai jonkin muu vastaava tuote. Kokemusta minulla ei ole tuosta. Jos innostut kokeilemaan, niin laita minulle asiasta viestiä. Kiva kuulla, jos tuosta on erilaisia variaatioita!

  7. Nimetön says:

    Kuinka paljon pitäisi ainesosia vähentää, jos tekee 20cm vuokaan? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit tehdä kakusta pienempään vuokaan kolmikerroksisen. Jos haluat lähteä pienentämään reseptiä, niin sanoisin että vähennä aineksia 1/3.

  8. Henna says:

    Hei! 30 minuutin uunissaolon jälkeen kakku oli ihan velliä. Jouduin pitämään kakkua uunissa tunnin, ennen kuin se oli jokseenkin kiinteää. Yön yli jääkaapissa olleena oli kiinteytynyt lisää, mutta oli keskeltä edelleen mutakakkua. Paistoin keskitasossa ja loppuvaiheessa siirsin alatasolle. Laitoin lopulta kakun vaakatasossa kahtia ja tarjosin vain alapuolen ganachen ja vadelmien päällystämänä. Hurjan hyvä maku silti!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mikäköhän tuossa on nyt voinut olla? Olen kyllä leiponut tätä kakkua useat kerrat gluteenillisena ja gluteenittomana. Kyllä sen pitäisi kypsyä paiston aikana. Uuneissa saattaa olla eroja, mutta ei toki noin suuria. Myös gluteenittomissa jauhoissa voi olla pieniä eroja.

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Hyvä, että maku oli kuitenkin kohdallaan 🙂

  9. Henna says:

    Meillä tämä kakku jäi tällä paistoajalla sisältä aivan raa'aksi. 🙁 Puolet pohjasta ei ole paistunut ollenkaan ja valuu tarjoilulautasen reunoille leikattaessa.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, oletko sama Henna kuin tuossa yllä? Kannattaa aina tarkkailla paistokypsyyttä esimerkiksi cocktailtikulla, jolloin saa paistettua kakkupohjan kypsäksi. Minäpä tarkistan tuon paistoajan ensi kerralla, kun kakkua leivon. Ilmoittelen tänne, jos löydän tarkemman paistoajan. Kiva, kun jätit kommenttia, niin osaan tarkkailla tuota paistoaikaa.

  10. Unknown says:

    Moikka! Itellä on nyt kakkupohja uunissa ollut jo 45min ja silti keskeltä raaka 🙁 en uskaltaisi kauhean pitkään sitä tuolla pitää jottei pinta pala. Tai sitten leikkaan vain pinnan pois!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oho! Jatka silti vaan paistamista, jotta saat kypsän pohjan. Pohja saa jäädä meheväksi eli sitä ei kannata ylipaistaa. Joskus myös uuneissa on suuria lämpötilaeroja, vaikka nappulat näyttäisivät mitä. Toivottavasti sait kuitenkin herkullisen ja mehevän kakun. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

  11. Cecilia says:

    Moi! Kokeilin tätä ohjetta ja tulos oli aivan ihana! Voisko siitä tehdä ihan tavallisen vaniljakakun jos korvaa kaakaojauheen jauhoilla?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana lukea kommenttisi! Uskon, että voi. Olen kerran tehnytkin vaaleana kakkupohjana se ei kylläkään ollut gluteeniton, mutta tavallisilla jauhoilla. Voi olla, että joudut hieman säätämään jauhojen määrän kanssa.

  12. Nimetön says:

    Just kakkua paistelen ja tosiaan ollu uunissa nyt 50min ja edelleen aika löysää, enää ei hylly nii kuin 30min paiston jälkeen. Täytyy ulkona pika jäähdyttää, että ehtii vieraille pöytään..

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minun pitää kyllä testata tämä paistoaika tässä kakussa ja pidentää sitä tarpeen mukaan. Et ole ainoa, joka sanoo, että paistoaika on liian lyhyt. Testaan tämän ja tarkistan vielä uudestaan tuon paistoajan.

  13. Nimetön says:

    Moi! Tyhmä kysymys.. onko kaakaojauhe esim. Oboyta? Vai sitä tummaa jauhetta?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyseessä on tumma kaakaojauho, joka on tarkoitettu leivontaan. Ei siis kaakaojuomajauhe. Pitää sanoa, että tämä resepti on kokeilun alla, koska olen saanut muutaman kommentin, ettei kakku ole kypsynyt paiston aikana kunnolla. Kerron tästä lisää, kun olen saanut testattua reseptin uudestaan.

    2. Nimetön says:

      Kiitos, näin arvelinkin mutta piti varmistaa kun leipuri en ole. 😀 perjantaina pitäisi tällä ohjeella kakku tehdä, saa nähä kuinka minulle käy paistoajan kanssa.. 🙂

  14. Lotta says:

    Hei,
    Maku tuntuu olevan loistava kakussa, mutta tuo paistoaika ei riittänyt meilläkään. Meilläkin meni 60min paistaessa, vaikka oikeastaan aina riittää ohjeissa lukevat ajat ja uuni paistaakin tasaisesti esim. laatikkoruuat.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos kommentistasi! Mahtavaa, että pohja kuitenkin kypsyi tuossa ajassa. Korjaan tuota aikaa vielä tuonne postaukseen. Ihana, että kakku maistui 🙂

  15. Nimetön says:

    Tunnin paistoajalla tuli tosi hyvä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mahtava juttu! Toivottavasti maistui. Tämä on yksi suosikkejani!

  16. Ninnu says:

    Hieno kakkuohje 🙂
    Mä korvasin puolet kermaviilistä maitorahkalla.
    Paistoaika saa olla suosioilla tunti, lämpötila 150.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hieno juttu, että kakku onnistui hyvin! Kiva, kun jätit viestin!

  17. Sokerileipuri says:

    Gluteenittomien leivonnaisten tekeminen on välillä ihan arpapeliä, kun itsellä ei ole niitä paljon tullut tehtyä. Nyt tätä kokeilin, koska gluteenittomia vieraita oli tulossa.

    Älyttömän hyvä pohja, yllätti itse leipurinkin! Niin mehevä ja hyvänmakuinen. Paistoajasta olikin paljon puhetta, ja minulla meni noin 60min ihan uudella uunilla, ja kakku oli kypsä kauttaaltaan.

    Kiitos hyvästä reseptistä, tämä menee jatkoon 🙂

    1. Hei! Todella kiva lukea kommenttisi! Mahtavaa, että resepti jää myös jatkossa käyttöön!

  18. Sannukka says:

    Hei, etsiskelin tuleviin juhliin kovasti hyvää gluteenitonta suklaakakun ohjetta ja tämä vei ohjeen ja kommenttien suhteenb voiton =). Mutta hei, lähtisitkö pakastamaan? Eli ilman tuota kuorrutetta ja täytettä. Jos olisi normijauhoista tehty, niin pakastaisin, mutta enpä ole koskaan gluteenittomista tehytä pakastanut, suuttuukohan nuo jauhot pakkasesta..?

    1. Hei, Luulen, että tämän kakkupohjan voi oikein hyvin pakastaa. En näe sille mitään estettä.

  19. Satu says:

    Tätä on meillä leivottu pojan synttäreille jo monta vuotta! Itse korvaan kermaviilin soijajogurtilla ja kuorrutuksen soijakerman soijavispillä. Todella hyvää ja mehevää kakkua! Teen kylläkin fazerin siniseen koska lapsille, mutta aikuiseen makuun käyttäisin tunmempaa suklaata.

    1. Oi, ihanaa, että tästä on tullut usein käytetty resepti! Kiitos myös vinkeistä, joilla itse olet kakun leiponut.

  20. Osaatko sanoa miksi kakkupohja halkesi uunissa jo paiston puolessa välissä?

    1. Harmi juttu. Voi olla, että jauhoseoksissakin on hieman eroja. Pientä hakeamaa voi tulla, mutta onneksi se jää kuorrutteen alle piiloon.

  21. Jasmiina says:

    Heippa.
    Onko muille jäänyt jauhokökköjä taikinaan? Tein kuten ohjeessa eli ensi kuivat aineet sekaisin ja sinne munat, kermaviili ja kahvi. Kaakaojauhopaakkuja jäi kauttaaltaan. Sekoitin bamixilla paakut pois mutta taikinasta tuli enemmän geelimäistä.. onnistuukohan kakku.. 🙁

    1. Voi olla, että liika vatkaus muuttaa hieman taikinan kommenttia. Kerro ihmeessä kuinka onnistuit. Kaakaojauheen voi hyvin siivilöidä, varsinkin jos siinä on näkyviä paakkuja. Joskus kaakaojauhe voi olla jo paketissa paakkuisempaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close