Banaanivanukas – Homemade Banana pudding

Oletko koskaan syönyt herkullista banaanivanukasta eli banana puddingia? Minä olen, jopa muutamaan otteeseenkin Amerikan reissulla Magnolia bakeryssä. Tuo banana pudding onkin varmasti yksi Magnolia bakeryn suosituimmista herkuista. 

Kun banana puddingin herkuttelusta on kulunut useampi kuukausi, päätin vihdoin kaivaa netistä muutamia vinkkejä banana pudding-reseptiin ja tehdä niiden perusteella oman reseptin Suomesta löytyvillä raaka-aineilla. 

Banaanivanukas on hyvä jälkiruoka tai vaikka juhlatarjottava ja sen voi kasata yhteen isompaan tarjoilukulhoon tai useampaan pienempään annoskulhoon. Banaanivanukas kasataan vaniljavanukkaasta, kekseistä tai keksimurskasta sekä tietysti banaanista. Tämä valmistuu vieläpä nopeasti, kun keksit on tehty valmiiksi ennakkoon. Ulkomaisissa resepteissä usein käytetään Nilla-keksejä, mutta minä päätin leipoa omat keksit näihin jälkkäreihin.

Banana pudding á la Pullahiiri

Banaanivanukas á la Pullahiiri

Keksit

50 g voita

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 leivinjauhetta

1 dl sokeria

2 tl vaniljatahnaa/vaniljasokeria

2 keltuaista

1-2 rkl kylmää vettä

Vanukas

3 1/2 dl maitoa

3 dl vaniljakreemijauhetta*

1 dl kondensoitua maitoa

4 dl vispikermaa

2-3 banaania

*) Käytin Milletti-vanijakreemijauhetta


Valmista keksit sulattamalla voi. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon voisula, keltuaiset ja 1 rkl vettä. Jos seos jää hyvin muruiseksi, niin lisää vielä hieman vettä. Pyörittele massasta käsin pieniä palloja noin 15-20 kappaletta, keksien koosta riippuen. Laita keksipallot leivinpaperille uunipellin päälle. Painele kevyesti palloja hieman litteämmäksi esimerkiksi haarukalla tai käsin. Paista 175 asteessa noin 10 minuutin ajan. Älä ylipaista, jotta keksit jäävät sisältä pehmeiksi. Anna keksien jäähtyä paiston jälkeen. 

Valmista vanukas mittaamalla maito, vaniljakreemijauhe sekä kondensoitumaito kulhoon. Vatkaa seosta noin viiden minuutin ajan. Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemiseos ja vispikerma lastalla tasaiseksi. Pilko banaanit ohuiksi siivuiksi. 

Kasaa jälkiruoka yhteen isoon tarjoilukulhoon tai  3-4 pienempään annosmaljaan. Laita pohjalle vaniljavanukasta, murustele päälle keksiä ja lisää banaanisiivuja. Jatka samaan malliin lisäillen kerroksia haluamasi määrä. Pursota halutessasi vaniljavanukkaasta kaunis päällikerros annoksiin. Koristele annokset banaanisiivuin sekä keksimurskalla. 

Nautiskele!

Huom! Kaikkia keksejä ei tarvitse käyttää jälkiruokaan, vaan ylimääräiset voi jättää säästöön tai herkutella sellaisenaan.  

Kommentoi

  1. Unknown says:

    Kaikenlaisia britti-puddingeja on tullut syötyä, mutta tätä herkkua en ole koskaan vielä maistanut. Näyttää varsin herkulta 🙂 Pitää ehdottomasti kokeilla.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hahaa, tämä taitaakin olla Amerikasta lähtöisin – vai onko? Pitäisikin tarkistaa, koska Amerikan reissuilla minä olen näitä maistellut.

  2. Sirkku says:

    En oo banana puddingia vielä maistanut, mutta tää tuo kovasti mieleen banaanisen version kotoisasta pappilan hätävarasta. Pakko olla hyvää!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Sitähän tämä tosiaan muistuttaakin. Kekseinä voi käyttää myös kaupan valmiita tai vaikka kakkupohjaa.

  3. Dinner4u2 says:

    Ihana jälkkäri! On varmasti mun makuun. Mun pitää laittaa tää muistiin ja kokeilla pian!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva juttu!

  4. Juulia / Vaimomatskuu says:

    MUlla on ollut pienestä asti sellainen banaanivamma, että mössätty tai tosi kypsä bansku ei vaan uppoa. Vois kuitenkin kokeilla tätä vähän vihreämmällä banaania 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oi, mikä "banaanivamma". Mitä jos sen banaanin piilottaa 🙂

  5. Minna - Ku ite tekee says:

    Nää näyttääkin jo niin herkullisilta! Ihanan näköistä 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos!

  6. Kousa says:

    Hei! Törmäsin jenkki ohjeeseen jossa käytetään valmista banana puddingia brownien kuorrutteena. Saisiko tätä vanukasohjetta muokattua niin, että banaanin maku ja sileä koostumus säilyisi molemmat?

  7. Taina says:

    Jos käyttää valmiskeksejä, niin minkälaiset hyviä?

    1. Sanoisin, että jotkut hieman ”kakkumaiset” vehnäkeksit olisivat parhaita. Ehkäpä murokeksit tms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close