Helppo ja herkullinen aamiainen äidille






Äiti on mukava yllättää aamiasella äitienpäivänä. Kakku ei ehkä ole se aamun ensimmäinen juttu, vaikka tokihan kakkuakin voi maistella siinä aamiaisen tai brunssin edetessä. Tässä alla on kaksi vaihtoehtoista ja yhteensopivaa aamiaisherkkua. Smoothie bowl-aamiainen on terveellinen ja aloittaa päivän ihanasti. Rapeat vohvelit taas sopivat hyvin smoothie-kulhon viereen tuomaan rapeutta aamiaiseen. 




Hedelmäinen smoothie-kulho

Fruity smoothie bowl

(2 annosta)

250 g maitorahkaa

1 banaani

1 dl oma valintaista mehukeittoa 

1/2 dl mangososetta

tuoreita marjoja ja/tai hedelmiä

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä ainekset hyvin sekaisin, tasaiseksi smoothieksi. Kaada smoothie kulhoon ja koristele tuoreilla marjoilla ja/tai hedelmillä. 




Herkulliset vohvelit sopivat erinomaisesti aamiaiselle. Tästä riittää herkkua koko perheelle. Näiden päälle voi laittaa kermavaahtoa ja tuoreita marjoja tai vaikka ihanan makeaa vaahterasiirappia – niin kuin Amerikassa on tapana. 


Herkulliset vohvelit

5 dl vehnäjauhoja

3 rkl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

4 dl maitoa

50 g voita

2 kananmunaa

Mauksi voit valita esimerkiksi: 

vaniljasokeria, vaniljaa, kardemummaa tai kanelia

(tuoreita marjoja, kermavaahtia, vaahterasiirappia)

Mittaa vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Mittaa kattilaan maito ja voi. Lämmitä seosta niin, että voi sulaa. Anna seoksen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Lisää voi-maitoseos ja kananmunat kuivien aineiden joukkoon. Mausta vielä vaniljasokerilla, vaniljalla, kardemummalla tai vaikka kanelilla. Sekoita taikina tasaiseksi ja paista vohveliraudalla raudan ohjeiden mukaisesti. 

Raudan muodolla ja kuvioinnilla ei ole väliä. Tästä tulee noin kymmenen paksua keskikokoista vohvelia. 




Huomenna vielä luvassa ihana suklaajuustokakkuresepti, joten tule käymään blogissa myös huomenna. Voit varata jo valmiiksi kotiin maustamatonta tuorejuustoa, kermaa, suklaata ja täytekeksejä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close