Herkullinen Cappuccino-kakku

Tämä herkullinen kakku valmistuu helposti ilman liivatelehtiä tai liivatejauhetta. Hyydytykseen on käytetty vaahtokarkkeja ja makua tuovat vanilja-cappuccino- sekä vanilja-suklaa-fudget. Idean tähän kakkuun otin minttuisesta piirakasta ja samalla idealla tehdystä pähkinäisestä piirakasta. Tästä muodostui tällä kertaa enemmänkin kakku, mutta tämän reseptin voi tehdä myös piirakaksi piirakkavuokaan. 

Käyttämäni fudget maustoivat täytteen herkullisen mokkaiseksi eli tätä voisi hyvin kutsua myös mokkakakuksi. Yllättävää minusta oli se, että tämä kakku maistui myös makuraadin nuorisolle ja lapsille. 

Cappuccino-kakku

(noin 10-12 hlölle)


Pohja

350 g Täytekeksejä 

60 g voita

Täyte

175 g vaahtokarkkeja

350 g (2 pss) Fudge toffee-karkkeja

1 1/2 dl maitoa

5 dl vispikermaa

Koristelu

2 dl vispikermaa

noin 2 rkl kaakaojauhetta

noin 2 rkl tomusokeria

suklaahippuja tai -rouhetta

strösseleitä

Murskaa keksit pieneksi muruksi pakastepussissa kaulimella murskaamalla tai monitoimikoneessa leikkuuterällä. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin ja valmista täyte. Minulla oli käytössä noin 22 cm vuoan reunus, jonka laitoin suoraan tarjoiluastialle. Suuremmassa vuoassa reunat jäävät vain matalammiksi, muuta eroa ei ole. Voit käyttää myös isompaa piirakkavuokaa, jolloin saat tehtyä tästä piirakkaversion. 

Mittaa kattilaan vaahtokarkit, fudge-karkit sekä maito. Kuumenna seosta niin, että vaahtokarkit ja fudget sulavat maidon joukkoon. Käytä loppuvaiheessa vispilää, jotta saat kaikki vaahtokarkkipaakut rikottua. Kaada seos kulhoon ja laita kulho jääkaappiin muutaman tunnin ajaksi. Sekoittele täytettä muutaman kerran jäähtymisen aikana. 

Vatkaa täytteeseen tuleva kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita se muun täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta hyytymään jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään seuraavaan päivään. Kakku pysyy sitä paremmin kasassa, mitä kauemmin se on saanut hyytyä. 

Irrota vuoka varovasti kylmän kakun ympäriltä ja vatkaa vielä koristeluun tuleva kerma yhdessä kaakaojauheen ja tomusokerin kanssa vaahdoksi. Pursota kaakaokerma kakun reunoille tai levitä kakun päälle. Ripottele kakun päälle halutessasi koristeeksi suklaata ja strösseleitä. Säilytä kakku jääkaapissa. 


Vinkki! Kekseinä voit käyttää Domino-, Oreo- tai Neo-täytekeksejä. Karkkeina käytin Cloettan Fudge toffee-pusseja ja Lidlin isoja vaahtokarkkeja. 

Huom! Merkistä riippuen, vaahtokarkit saattavat sisältää liivatetta. 


Ihanan aurinkoista viikonloppua on nyt luvattu, joten nautitaan mahdollisesta auringosta ja lämmöstä! 

Kommentoi

  1. Täälläkin on tänään niin lämmintä, että uskaltauduin jo pihalle ilman takkia. Kyllä tätä on kaivattukin 🙂
    En ole nähnyt noita fudge toffee karkkeja kaupassa. Pitää kyllä etsiä. Tää vaikuttaa juuri sellaiselta kakulta mistä pidän!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo Cloettan fudge-paketti on valkoinen pussi, jossa beigellä nuo fudge-tekstit ja ja fudgen kuvat. Tänä viikonloppuna on todellakin hellitty meitä Etelä-Suomen asukkaita hellekeleillä.

  2. ah! näyttää hyvältä 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Elli!

  3. La La Lilja says:

    Oo miten ihana kakku (ja kaunis kakkulautanen) <3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Minä niin tykkään itse noista PIP studion astioista. Niitä on kertynyt jonkin verran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close