Kesän nopea mansikkajuustokakku (ilman liivatetta)

Kesällä parasta herkkua on ehdottomasti tuoreet juuri poimitut mansikat. Mansikoista voi tehdä herkullisia jälkkäreitä yhdistämällä mansikat jäätelöön tai vaikka kermavaahto. Tässä kakussa maistuu ihana vaniljainen kermasta ja tuorejuustosta valmistettu vaahto sekä herkulliset mansikat ja ohut keksipohja. Muuta kesän mansikkakakkuun ei tarvita! 

Tämä mansikkakakku valmistuu vaikka kesämökin vieraille, mökkiolosuhteissa. Murskaa keksit pohjaa varten, pilko mansikat ja vatkaa täyte. Laita kaikki kakkuvuokaan ja kakku on valmis. Niin helppoa! Voit tarjoilla kakun lähes heti valmistamisen jälkeen. Tähän kakkuun ei tarvita myöskään liivatteita hyydyttämään kakkua, vaan paksu tuorejuustosta ja kermasta tehty vaahto pitää hyvin muotonsa. 

Kakun koristelu ei myöskään vaadi erikoisia välineitä, vain veitsen ja mansikat. Jos haluat helpottaa mansikoiden siivuttamista entisestään, niin pilko mansikat munaleikkurilla ja saat siistejä tasapaksuja siivuja. 

Kesän nopea ja helppo mansikkajuustokakku

(noin 8-10 hlölle)

Pohja

12 kpl Digestive-keksejä

noin 50 g voita

Täyte 

2-3 litraa tuoreita mansikoita

350 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

2 dl vispikermaa

3/4 dl tomusokeria

3 rkl vaniljasokeria (Dansukker)

Kiille

1 1/2 dl laimennettua mansikkamehua

1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit pakastepussissa tai leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Öljyä irtopohjavuoan (24 cm) reunus kevyesti ja ripottele päälle tomusokeria. Laita irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoiluastialle tai käytä vuokaa normaalisti. Jos käytät vuokaa normaalisti, niin pingota leivinpaperi vuoan pohjan ja reunan väliin. Painele keksimurska reunuksen sisään. 

Puolita noin puolet mansikoista ja laita ne kiertämään vuoan reunaa koko vuoan ympäri, leikkuu puoli vuoan reunaa vasten. Levitä pohjan päälle vielä mansikan puolikkaita vierekkäin. Jätä loput mansikat koristeluun. 

Mittaa tuorejuusto ja vispikerma yhdessä tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa kulhoon. Katso alta vinkki vaniljasokerin käyttöön. Vatkaa kaikki kulhossa paksuksi vaahdoksi ja levitä vaahto mansikoiden päälle. Nosta kakku jääkaappiin odottelemaan koristelua. 

Leikkaa koristelua varten mansikat ohuiksi siivuiksi ja lado ne haluamallasi tavalla kakun päälle. Valmista halutessasi vielä kiille mansikoiden päälle kiehauttamalla mansikkamehu ja lisäämällä hyytelösokeri joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, jotta sokeri sulaa nesteen joukkoon. Levitä kiille mansikoiden päälle joko pullasudilla tai lusikoimalla. Kaikkea kiillettä ei tarvitse käyttää. Riittää, että mansikat saavat ohuen kiillekerroksen. 

Kun kiille on hyytynyt irrota vuoan reuna varovasti kakusta. Voit auttaa irrottamista silikonisella tai muulla pehmeällä lastalla vetämällä sitä vuoan reunaa pitkin. Varo, ettet naarmuta vuoan pintaa. 

Tarjoile herkullinen mansikkakakku kesävieraille tai vaikka omalle perheelle!  

Vinkki! Käytin Dansukkerin vaniljasokeria, joka on tomusokerimaista. Sen maku on hyvin pehmeä ja mieto, mutta itse tykkään käyttää tuota kakkujen täytteissä ja leivonnassa muutenkin. Jos käytössäsi on jonkin toisen merkkinen vaniljasokeri, niin pienempikin määrä voi riittää. 

Kommentoi

  1. anna. says:

    Kivanoloinen resepti! 🙂 Jos vaan jonkun patenttiratkaisun keksien murskaamiseen "paljain käsin" keksisi, niin tän kakun voisi tehdä melkein missä vain!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä teen usein niin, että laitan keksit pakastepussiin ja kaulimella kaulin yli. Tuo toimii erittäin hyvin. Tai ihan paljain käsin pakastepussissa murskaten. Molemmat toimivat varsinkin murenevilla kekseillä. Täytekeksit vaativat täytteen vuoksi hieman suurempaa työtä.

  2. Nimetön says:

    Minä laitan aina pakastepussiin ja murskaan käsillä keksit murusiksi.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Juurikin näin tai sitten kaulimella kaulien keksien yli.

  3. Juhlattaren kakkublogi says:

    Kiitos tästä huipusta ohjeesta. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, kun jätit kommenttia! Mukava kuulla, että maistuu!

  4. Nimetön says:

    Voiko valmiin kakun pakastaa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En ole itse pakastanut, mutta voisin kuvitella, että kakun voi oikein hyvin pakastaa.

  5. Nimetön says:

    Ihana, herkullinen, helppo resepti. Kiitos!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitokset sinulle, että jätit kommentin tänne blogiin. On aina mukava saada palautetta resepteistä!

  6. Anne Petroff says:

    Ei onnistunut ilman liivatetta 🙁 (muuten hyvänmakuinen kyllä)

    1. Mikähän on mennyt vikaan, kun ei onnistunut? Tässä nyt muutama tarkentava kysymys: Eikö kerma ja tuorejuusto vatkautunut paksuksi vaahdoksi? Käytitkö kermana vispikermaa (ei esimerkiksi muita Vispejä tai kasvisrasvasekoitteita – niiden vaahtoutumisesta tuorejuuston kanssa en osaa nimittäin sanoa tarkemmin)? Käytithän kakussa tuoreita mansikoita? Pakastemansikoista lähtee varmasti sulaessaan niin paljon nestettä, että se voi vaikuttaa kakun kasassa pysymiseen. Kiva, jos viitsit vastata vielä noihin kysymyksiini, niin selvitellään yhdessä mikä on ollut esteenä siihen, ettei kakku ole pysynyt kasassa. Kiva toki, että maistui, mutta kyllä sen pitäisi kasassa pysyä myös ilman liivatetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close