Sitruunavaahdolla täytetty marjapiirakka

Nyt on vierähtänyt aika pitkä aika edellisestä kesäreseptistä. Tämä kesä on ollut toisaalta ihanan rentouttava, toisaalta taas kiireinen. Olen saanut viettää mukavaa lomaa oman perheen kanssa, mutta myös kerennyt työstämään monia työjuttuja, joista osa on ollut aika kiireisellä aikataululla. Sen vuoksi blogissa on ollut nyt kesän aikana hiljaisempaa. Keittiössä olen kuitenkin häärinyt ja respetejä tehnyt, mutta tänne blogiin asti en ole niitä saanut päivitettyä. Nyt saatte herkutella tällä ihanalla sitruunapiirakalla, jonka sitruunavaahto valmistuu vain kolmesta aineesta.  

Ihanan raikas marjapiirakka maistuu herkulliselta, koska piirakassa kohtaavat marjojen makeus ja sitruunan raikkaus. Tämä piirakkapohjan voit valmistaa jo hyvissä ajoin ennakkoon, jolloin piirakan kasaaminen valmiiksi käy nopeasti vaikka yllätysvieraiden saapuessa. 

Piirakkapohjaksi tein herkullisen muropohjan ja täyte valmistuu tosiaan vain kolmesta raaka-aineesta. Marjat tuovat piirakkaan sitruunavaahdon lisäksi makua ja myös luonnollista kauneutta. 

Kurkkaa resepti alta ja leivo tämä piirakka jo vaikka heti tänään! 

Sitruunavaahdolla täytetty marjapiirakka

Muropohja

100 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl tomusokeria

2 rkl kylmää vettä

Täyte

2 dl vispikermaa

175 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g lemon curd-tahnaa

noin 100 g mansikka- tai vadelmamarmeladia

Koristelu

tuoreita marjoja maun mukaan

Mittaa leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon pieneksi paloiteltu kylmä voi sekä vehnäjauhot ja tomusokeri. Pyöräytä seos tasaiseksi muruksi. Lisää joukkoon kylmä vesi ja työstä taikinaa niin, että siitä muodostuu kiinteä taikina. Voit valmistaa taikinan myös nyppimällä käsin kylmä voi, vehnäjauhot sekä tomusokeri keskenään. Lisää lopuksi kylmä vesi joukkoon ja työstä taikina kiinteäksi. 

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, tarvittaessa käytä vehnäjauhoja apuna. Minulla oli käytössäni noin 33 cm x 10 cm kokoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja sen päälle painoksi kuivattuja herneitä tai esimerkiksi keraamisia paistokuulia. Paista piirakkapohjaa ensin noin 12 minuuttia 175 asteessa. Poista pohjan päältä leivinpaperi ja painona olleet herneet tai muu käyttämäsi paiston kestävä paino. Jatka paistamista vielä noin 3-5 minuutin ajan. Ota valmis pohja pois uunista ja anna sen jäähtyä. 

Valmista täyte vatkaamalla vispikerma, tuorejuusto ja lemon curd keskenään. Levitä pohjan päälle ohut kerros marjamarmeladia. Levitä marmeladin päälle vielä sitruunavaahto. Koristele piirakka tuoreilla marjoilla. Säilytä valmis piirakka jääkaapissa. 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Vaahdotetaanko kerma ensin? Ja sitten vasta lisätään tuorejuusto ja lemon curd? 🙂
    Kiitos!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei tarvitse vaahdottaa, vaan kaikki kulhoon yhtä aikaa ja vatkaus. Valitse jo ostovaiheessa normaalia tuorejuustoa ja kunnon kermaa, niin saat hyvän vaahdon. Kevyt-tuotteet eivät aina/yleensä toimi vaahdotuksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close