Ihan(an) helppo suklaajuustokakku

Vielä on kaksi viikkoa isänpäivään, joten jaan teille helpon ja herkullisen suklaakakkureseptin. Suklaajuustokakku on ensimmäisiä hyydytettäviä juustokakkuja, joita minä aikoinaan tein. Siihen ensimmäiseenkin kakkuun tuli aikoinaan keksipohja ja suklainen täyte. Nyt pääsin tekemään kaupallisessa yhteistyössä Dellis Originalin kanssa tämän suklaajuustokakun, joka on ihan superhelppo ja sopii vaikka aloittelijan ensimmäiseksi kakuksi tai lasten kanssa leivottavaksi isänpäiväkakuksi. Tässä kakussa ei ole käytetty liivatetta hyydyttämiseen, vaan suklaa riittää hyydyttäjäksi. Kakussa on käytetty lisäksi hyvän makuista Dellis Original-digestivekeksimurskaa, joka helpottaa ja nopeuttaa kakun valmistamista. Näin juustokakun leipominen on vielä aikaisempaa helpompaa ja pääset vähemmällä tiskillä, kun pohjan voi valmistaa tuossa keksimurskapussissa. 

Digestivekeksi on perinteinen vehnäkeksi, joten keksimurskaa voi käyttää hyydyke- ja juustokakkupohjien lisäksi myös cookie popseihin eli keksitikkareihin tai annosmaljaan kasattuun jälkiruokaan. Keksimurskaa voit maustaa halutessasi esimerkiksi vaniljalla, kanelilla tai kardemummalla.

Usein keksipohjaa tehdessä, pohjasta saattaa tulla jääkaappisäilytyksen jälkeen liian kova leikattavaksi. Kurkkaa tämän reseptin alta vinkit helposti leikattavan keksipohjan valmistamiseen. 

Helppo suklaajuustokakku

(noin 12 hlölle)

Pohja

60 g voita

2 rkl ruokaöljyä

1 pss (200 g) Dellis Original-digestivekeksimurua

Täyte

300 g maitosuklaata

5 dl vispikermaa

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl tomusokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

Koristeluun

kaakaojauhetta

kermavaahtoa

esimerkiksi nonparelleja, strösseleitä, suklaahippuja

Sulata pohjan voi kattilassa tai mikrossa. Lisää öljy voin joukkoon. Leikkaa Dellis Original-keksimurupussi auki ja kaada rasvaseos pussin sisään. Sekoita keksimuru ja rasva pussissa.

Voitele noin 24 cm irtopohjavuoan reuna tai säädettävä irtoreuna öljyllä ja ripottele päälle tomusokeria. Laita reuna suoraan tarjoiluastialle. Kaada keksiseos reunan sisään ja painele keksimurska tasaiseksi kerrokseksi tarjoiluastialle.

Valmista täyte pilkkomalla suklaa. Mittaa kattilaan yksi desilitra kermaa ja pilkottu suklaa. Kuumenna miedolla teholla niin, että suklaa sulaa. Varo polttamasta suklaata. Nosta suklaaseos sivuun jäähtymään. 

Vatkaa loput kermat paksuksi kermavaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto yhdessä tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi. Nostele lopuksi kermavaahto muutamassa erässä täytteen joukkoon. Lusikoi täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin parin tunnin ajaksi tai mielellään yön yli.

Poista hyytyneestä kakusta reunus varovasti ja koristele kakku kaakaojauheella ja kermavaahdolla sekä haluamillasi koristeilla.

Vinkki! Kurkkaa kakkuvuoan reunan esivalmistelu tarkemmin täältä. Saat öljyämisellä ja tomusokeroinnilla kakkuun kauniin reunan. Voit käyttää myös leivontatarvikekaupoissa myytävää reunakalvoa kakun ja irtopohjavuoan tai säädettävän irtoreunuksen välissä. 

Helposti leikattava keksipohja hyydykekakkuun:

Välillä keksipohja jähmettyy jääkaapissa liian kovaksi. Siihen voi olla syynä esimerkiksi liian suuri voimäärä tai liian tiiviisti painettu keksipohja. Tässä alla vielä muutama vinkki, joilla saat keksi pohjasta helposti leikattavan.

1) Lisää sulatetun voin joukkoon pari ruokalusikallista ruokaöljyä. Näin keksipohja pysyy pehmeänä ja helposti leikattavana. 

2) Painele keksipohja tarjoilualustalle kakkureunuksen sisään tasaiseksi kerrokseksi. Kevyt painallus riittää. 

3) Käytä pohjan paineluun lusikkaa tai lasia, jotta saat myös reunat paineltua tasaisesti ja siististi. 

Tämä suklaajuustokakku on todella sopiva lasten kanssa leivottavaksi vaikka isänpäiväksi. Kannattaa laittaa resepti mieleen ja kysellä Dellis Original-digestivekeksimurua myös oman kaupan valikoimiin. Valmis keksimurska on erittäin helppo käyttöinen myös loma-aikana mökillä, asuntovaunuissa tai kesäaikaan vaikka veneessä. Kun rasvan voi lisätä suoraan keksimurupussiin, säästyy pohjan osalta ilman suurempaa tiskiä. 

Kaupallisessa yhteistyössä 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Onpa käteviä nuo valmiit murut! hankintaan 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Niin on! Helpottaa leivontaa, kun ei tarvitse kaulimella hakata keksejä pieneksi tai monitoimikonetta sotkea tuon vuoksi. Tiskiäkään ei juuri pohjan vuoksi tule 🙂

  2. Tuija says:

    Miten tämä pysyy koossa ilman liivatetta ? Hieno kakku kyllä on.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Suklaa pitää kakun kasassa. Tähän ei myöskään lisätä nesteitä eli itse suklaamassa on aika paksua, niin kakku pitää hienosti muotonsa ja pysyy ihanan pehmeänä.

  3. Nimetön says:

    Tällä ohjeella tein kakun rippijuhliin ja oikein hyvä tuli. Käytin pohjaan gluteenittomia digestivekeksejä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa! Mukava lukea kommenttisi siitä, että kokeilit ja pidit reseptistä!

  4. Heli Waljakka says:

    Kiitos ihanasta ohjeesta! Tein kaksi kakkua lapsenlapsen synttäreille. Käytin ohjeesta poiketen maustettua tuorejuustoa, toisessa appelsiini ja toisessa vanilja. Koristelin marjoilla ja syötävillä kukkasilla. Käytän ohjetta jatkossakin ?

    1. Hei! Mahtava juttu, että olet kehittänyt tuosta reseptistä myös uusia makuvariaatioita. Kuulostaa todella hyvältä! Uskon, että kakut ovat myös näyttäneet hienoilta noilla koristeluilla! Kiva, että jätit kommenttisi tänne blogin puolelle! Näin muutkin voivat hyödyntää tuota sinun makuvariaatiota.

  5. Juuri tein tämän kakun gluteenittomana ja maidottomana. Ohkeesta poiketen käytin gluteenittomia vaniljakeksejä. Kakusta tuli ihanan pehmeä ja plussaa liivattomuudesta!

    1. Mahtavaa! Kiva, kun jätit kommentin.

  6. Heini says:

    Mitä öljyä olet käyttäny pohjassa?

    1. Hei, Ihan tavallista rypsiöljyä käytän yleensä. Se on miedon makuista, joten ei maistu läpi.

  7. Saara says:

    Hei, voiko kakun tehdä samoilla määrillä 20cm irtopohjavuokaan? Kahden kakun luulisin riittävän 22 vieraalle 🙂

    Suunnittelen koristelevani kakun kesäisesti reilulla määrällä mansikoita, luuletko että se onnistuu ilman että kakku vetistyy tai värjäytyy? Kiitos!

    1. Hei, Jos sinulla on tarpeeksi korkea vuoka, niin voit tehdä sen myös pienempään vuokaan. Kakusta tulee tuolla tavoin vaan hieman korkeampi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close