Halloween-leivonta: Halloweenin suklaapiirakka / Halloween brownies

Halloween suklaapiirakka

Amerikassa vietettävä oikea halloween meni jo eilen, mutta meillä Suomessa monet juhlistavat halloweenia vielä ensi viikonloppuna. 

Tämä herkullinen halloweenin suklaapiirakka maistuu varmasti myös tulevan viikonlopun juhlissa. Pohja on ihanan mehevä ja maukas. Päällä on herkullinen kuorrutekerros, joka muistuttaa maultaan hieman mokkapalaa. Koristeina käytin erilaisia kaapista löytyneitä karkkeja, suklaata, strösseleitä sekä syötäviä silmiä, joita löytyy ainakin leivontatarvikeliikkeistä. Noilla syötävillä silmillä ja värikkäillä karkeilla saa lähes minkä tahansa leivonnaisen sopimaan juhlan teemaan.

Näitä suklaapiirakan paloja eli brownies-leivonnaisia voi hyvin tarjota myös muissa juhlissa, hieman koristelua muuttamalla. 

Herkullinen halloweenpiirakka

Halloweenin suklaapiirakka/Halloween brownies

(noin 12 palaa)

Pohja

250 g voita

2 1/2 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

1 1/3 dl kaakaojauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

3 kananmunaa

1 dl kermaa

Kuorrute

150 g voita

1/2 dl kahvia

2 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

(karkkeja, suklaata, nonparelleja, syötäviä silmiä ja strösseleitä)

Sulata pohjaa varten voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon voisula. Sekoita hyvin. Sekoita kananmunat yksitellen joukkoon vispilällä ja lisää lopuksi kerma. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun paistovuokaan (noin 27 cm x20 cm). Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kun brownie on kypsä, ota se pois uunista ja anna jäähtyä paiston jälkeen. Voit kokeilla kypsyyttä puisella cocktailtikulla. Paina tikku kakkuun ja ota pois. Jos märkää kakkutaikinaa ei jää tikkuun kiinni, on piirakka valmis. 

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi yhdessä hieman jäähtyneen kahvin kanssa. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. 

Koristele suklaapiirakka karkeilla, suklaalla, nonparelleilla, syötävillä silmillä sekä strösseleillä. 

Mehevä suklaapiirakka
Halloweenin suklaapiirakka
Helppo halloween piirakka
Helppo halloweensuklaakakku

Seuraa Pullahiiren leivontanurkkaa myös näissä some-kanavissa:

Pullahiiri myös täällä

 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Onpa hauskan näköinen leivonnainen! Mistä olet hankkinut tuo candy corn -karkit? Ovat niin selvästi osa jenkkihalloweenia, mutta itse en ole niihin Suomen kaupoissa törmännyt…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nuo on ostettu Amerikasta reissusta suoraan karkkitehtaalta, mutta huomasin nopealla Google-haulla, että Behnford´silta candy corn-karkkeja voisi löytyä. Ovat mainostaneet ainakin Facebookissa, että candy corn-karkkeja löytyy hyllystä. Nettisivuilta löysin tämän valikoiman: http://www.behnfords.fi/search/?q=candy+corn

  2. Nimetön says:

    Just samaa tulin kysymään, eli mistä candy corn?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      🙂 Tuohon ylle vastasinkin. Ikävä kyllä nuo on ostettu Amerikasta, mutta Behnford´silta voisi kysäistä noitakin karkkeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close