Mustikka-vaniljakakku itsenäisyyspäivään – Suomi 100-vuotta

Tämä ihana mustikka-vaniljakakku on suunniteltu kaupallisessa yhteistyössä leivontatarvikeliike Confetin kanssa. Suunnittelin kakun Suomen itsenäisyyspäivään sopivaksi, mutta kakulla voi hyvin yllättää myös oman isän tai vaikka isoisän jo ensi viikonlopun isänpäivänä. Kaunis ja näyttävä kakku, joka yllättää sankarin upealla ja erikoisella ulkonäöllään sekä tietysti ihana pehmeällä sisuksella. Kakku on kuorrutettu näyttävällä suklaasuihkeella, joka tekee kakun pinnasta kauniin mattapintaisen ja hieman lumimaisen. 

Valmistin kakun Pavonin silikoniseen Bombee-vuokaan, joka antaa kakulle kauniin ulkomuodon. Vuoka itsessään ei ehkä näytä siltä, että siitä tulisi helposti jotain noin kaunista. Tuon vuoan ansioista voi leikkiä kotona oikeaa ranskalaista kondiittoria ja valmistaa upean kakun aivan itse. Minä tein mustikkamoussesta puolipalloja pakastamalla moussen cake pops-muotissa, mutta voit hyvin käyttää myös tätä vuokaa, jos sinulla ei ole ennestään cake pops-vuokaa. Yhdistin jäätyneet mustikkamoussen puolikkaat palloiksi ja upotin vaniljamoussen joukkoon. Tuon piilossa olevan mustikkamoussen voi toteuttaa myös niin, että hyydytät mustikkamoussekerroksen pienessä irtopohjavuoassa tai vaikka silikonisissa jääpalamuoteissa.

Kurkkaa alta vielä tarkemmat ohjeet ja valmistaudu leipomaan upea hyydykekakku. Vuoan vetoisuus on yksi litra, joten voit hyydyttää näissä kakkuvuoissa myös muun makuisia mousseja, kun valmistat moussea vuokaan sopivan määrän. Jos mousseista jää ylimääräistä, hyydytä ylimääräiset vaikka suoraan jälkiruokakulhoihin.

Mustikka-vaniljakakku itsenäisyyspäivään 

(noin 8-10 henkilölle)

Pohja

1 kananmuna

3 rkl sokeria

3 rkl perunajauhoja

Mustikkamousse

100 g mustikkaa

2 liivatelehteä

3 rkl mustikkamehua

1 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

Vaniljamousse

2 dl maitoa

1 dl sokeria

2 keltuaista

2 vaniljatankoa

4 liivatelehteä

3 dl vispikermaa

Kuorrute

suklaa spray – suklaasuihke (valkoinen)

Pohjan valmistaminen: Vatkaa kananmuna ja sokeri keskenään paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon perunajauho ja sekoita taikina hyvin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille pyöreäksi (halkaisija noin 25 cm) levyksi. Paista 160 asteessa noin 10 minuutin ajan. Poista jäähtyneestä kakkupohjasta leivinpaperi pohjasta ja leikkaa kakkupohjasta noin 12 cm pyöreä pala. 

Mustikkamoussen valmistaminen: Sulata pakastemustikat ja paseeraa eli painele mustikat siivilän läpi. Laita liivatteet likoon kylmään veteen 5-10 minuutin ajaksi. Purista liivatteista vesi pois ja kuumenna mustikkamehu kiehuvaksi. Lisää pehmeät liivatteet mehun joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivatemehu mustikkasoseen joukkoon ja sekoita. 

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita mustikkaseoksen joukkoon. Kun mousse on tasaista lusikoi se cake pops- eli kakkutikkarimuottiin tai tähän muottiin. Nosta muotti pakastimeen ainakin parin tunnin ajaksi. 

Vaniljamoussen valmistaminen: Mittaa maito, sokeri ja keltuaiset kattilaan. Leikkaa vaniljatangot pitkittäin ja raaputa niistä vaniljan siemenet pois. Lisää kattilaan muiden ainesten joukkoon vielä vaniljatangon palat ja siemenet. 

Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen 5-10 minuutin ajaksi. Kuumenna seosta kattilassa, kunnes se saostuu ja kuumenee lähes kiehuvaksi. Lisää kiehuvan kiisselin joukkoon kylmästä vedestä puristetut liivatteet ja sekoita hyvin, jotta liivatteet sulavat kunnolla. Kaada seos viileään kulhoon ja nosta jäähtymään viileään paikkaan. Sekoittele aina välillä vaniljakiisseliä sen jäähtyessä.

Kun vaniljakiisseli on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita lopuksi vispikerma vaniljakiisselin joukkoon. 

Kakun kasaaminen: Öljyä vuoka paperilla pyyhkien. Ripottele päälle tomusokeria. Kaada vanniljamousse Bombee-vuokaan. Ota mustikkamousse pois pakastimesta ja yhdistä aina kaksi puolipalloa keskenään kokonaiseksi palloksi. Työnnä pallot vaniljamoussen sisään, jokaiseen vuoan osioon. 

Paina lopuksi kakkupohja täytteen päälle. Suojaa vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Nosta kakkuvuoka pakastimeen vähintään neljän tunnin ajaksi. 

Kun kakku on kunnolla jäätynyt pakastimessa, ota se pois. Levitä silikonivuokaa joka puolelta hieman ja kumoa kakku vuoan kanssa tarjoiluastialle. Levitä vuokaa niin, että saat kakun kokonaan pois vuoan sisältä. 

Lämmitä suklaa spray (suklaasuihke) noin 25-30 asteiseksi lämpimässä vedessä. Kun suklaa spray on lämmennyt tarpeeksi, ravista purkkia hyvin. Suihkuta kakku kauttaaltaan noin 20-30 cm päästä kakusta, jotta koko kakku saa kauniin valkoisen kerroksen päälleen. Voit suojata tarjoiluastiaa leivinpaperisuikaleilla suihkuttaessasi kakkua. 

Minä koristelin kakun vielä sokerimassasta tekemälläni pallolla, jonka koristelin syötävällä kullalla. Koristepallon lisäksi ripottelin kakun päälle valkoisia sokerihelmiä. 

Vinkki! Jos sinulta ei löydy cake pops-muottia tai muuta vastaavaa, voit hyvin jäädyttää mustikkamoussen silikonisesssa jääpalamuotissa tai isompana levynä noin 12 cm pyöreässä irtopohjavuoassa tai pienessä silikonisessa kakkuvuoassa. Jos teet mustikkamoussesta isomman levyn, niin pakasta levy ja paina se yhtenä levynä vaniljamoussen sisään. 

Suklaasuihketta on myynnissä Confetissa muutamassa eri värissä. Voit kurkata värivalikoiman täältä

Kuten kuvien määrästä voi päätellä, että minä ainakin ihastuin tähän kakkuun ja vuokaan. En oikein osannut päättää mitkä kuvat hylkään tästä postauksesta, joten tällä kertaa tällainen kuvia täynnä oleva postaus. Nyt on varmaan hankittava vielä ihana Queen-vuokakin omaan keittiöön.

Kuten alla olevasta kuvasta voi huomata, kakku muodostuu neljästä sydämestä. Jäin miettimään, voisiko samalla kakkumuotilla tehdä neljä sydänleivosta vaikka pariskuntien jaettavaksi? Tuota sydänleivosta pitää ehdottomasti kokeilla joku päivä. 

Myös kuvissa näkyvät Suomi-tuotteet ovat Confetista. Löydät Confetin valikoimasta mm. itsenäisyypäivän juhliin sopivat lautasliinat ja lippunauhat.

Kaupallisessa yhteistyössä 

Confetin nettikaupan lisäksi voit käydä tutustumassa tuotteisiin Confetin myymälöissä. Myymälät löydät näistä kaupungeista: EspooJyväskyläPirkkalaRaisioRovaniemiTuusula ja Vantaa. Klikkaamaalla paikkakuntaa, löydät myymälöiden sijainnit ja uusimmat kuulumiset! 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Kaunis on!!! Meneekö suklaaspray miksikään jääkaapissa jos kakku pitää tehdä etukäteen ja tarjoilla seuraavana päivänä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Oikein hyvä kysymys. Ei mene. Tuo suklaa spray muodostaa hyvin ohuen kuoren kakun päällä. Se on niin ohut, ettei se vaikuta leikkaamiseen millään tapaan. Säilyy hyvin ainakin pari päivää jääkaapissa – kokeilin 🙂

    2. Nimetön says:

      Okei! Kiitos paljon,kokeiluun menee 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Hieno juttu 🙂

  2. Nimetön says:

    Hei!
    Pysyykö tuohon Bombee vuokaan tekemään tavallista juustokakkua?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Pystyy tekemään lähes minkä tahansa juustokakun, kunhan sen pakastaa ennen vuoasta irrottamista! Näillä vuoilla saa upeita taideteoksia aikaiseksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close