Joulukalenteri – Luukku 15: Baileys-mokkapalat

Nyt tuli tehtyä oikeat aikuisten mokkapalat. Kaikkihan pitävät mokkapaloista – eikö? Usein mokkapalat kuitenkin koetaan aikuisten juhliin liian arkisiksi. Sopisivatko nämä herkulliset ja aika kauniit mokkapalat esimerkiksi teidän pikkujoulupöytään? Minä yhdistin arkisiin mokkapaloihin kermaliköörin ja sain siitä tämän ihanan piirakan aikaiseksi. 

Jos nyt vielä mietit herkullista reseptiä huomisen pikkujouluihin tai vaikka jouluaattoon, niin suosittelen kokeilemaan tätä. Pohja valmistuu nopeasti, samoin kuorrute. Jos et halua pursotella kuorrutetta, niin sen voi oikein hyvin myös levittää piirakan pintaan. Tällöin voit hieman pienentää jopa tuota kuorrutuksen määrää. Minä käytin koristeissa kultavoittoista väritystä näin joulun aikaan, mutta mikään ei estä laittamasta vaikka pastellinsävyisiä koristeita tämän piirakan päälle.

Koska mokkapalat ovat niin suosittuja, niin kurkkaa täältä viimeisin mokkapala postaukseni, joka olikin makeispostaus eli mokkapalafudget. Löydät samasta kirjoituksesta listattuna myös erilaiset mokkapalaversiot, jotka täältä blogista löytyy. Kurkkaa nyt tuorein mokkapalaresepti tästä alta. 

Baileys-mokkapalat

(pellillinen)

Pohja

5 kananmunaa (L-koko)

4 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

2 dl kahvia (keitettynä)

200 g voita

Kuorrute

400 g voita

6 rkl kaakaojauhetta

3 dl tomusokeria

1 1/2 dl Baileys-kermalikööriä

Strösseleitä ja suklaakoristeita

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää vaahdon joukoon vuorotellen kuivia aineita ja kahvia. Lisää ennen viimeistä jauhoerää voisula ja lisää lopuksi jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. 

Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuutin ajan. Tarkkaile pohjan kypsyyttä paiston ajan. Anna pohjan jäähtyä ennen koristelua. Kumoa jäähtynyt piirakkapohja tarjoiluastialle. 

Valmista kuorrute keittämällä kermalikööriä hetken aikaa, jotta alkoholi poistuu. Jäähdytä likööri. Jos haluat säilyttää alkoholin kuorrutteessa, niin lisää likööri keittämättömänä kuorrutteeseen. 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi yhdessä kaakaojauheen ja tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon jäähtynyt kermalikööri ja vatkaa tasaiseksi. Nostele kuorrute pursotuspussiin ja pursota kauniiksi kiehkuroiksi tai pursota haluamallasi tavalla. Minä jätin aina kahden pursotussuoran jälkeen aina pienen välin, jotta sain leikattua palat siistimmin veitsellä siitä välistä. 

Vinkki! Jos haluat valmistaa näitä herkullisia paloja, mutta et halua käyttää likööriä, vaihda likööri silloin esimerkiksi kahviin.

Vinkki! Suosittelen käyttämään kuorrutteeseen vähäsuolaista voita. 

Tällä kuorrutereseptillä voi harjoitella erilaisia pursotusharjoituksia. Tästä olen vinkannut myös pursotuskursseilla, koska kreemit toimmivat pursotusharjoituksissa paremmin kuin kermavaahto. Erilaiset kreemit ovat helppoja pursottaa ja niillä saa kaunista jälkeä jo harjoitusvaiheessa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close