Joulukalenteri – Luukku 19: Joulun tumma maustekakku

Mitkä tuoksut tekevät sinulle joulun? Minusta piparkakkutaikinasta tulee ihanasti jouluinen tuoksu. Nyt päätin tehdä tumman kahvikakun, jonka maustoin piparkakkutaikinasta löytyvillä mausteilla. Lisäsin vielä hieman kardemummaa joukkoon, jotta makuyhdistelmä on parhaimmillaan. Kardemumma kun sopii lähes mihin vaan ja lisäksi maistuu sekä tuoksuu ihastuttavalle. 

Tässä kakussa maistuu neilikan, kanelin, inkiväärin, kardemumman lisäksi vielä kaakao, jolla sain kakusta tumman. Käytin koristeluun maitosuklaata sekä suklaahippuja ja strösseleitä. Kurkkaa resepti alta! 

Joulun tumma maustekakku

200 g voita

3 1/2 dl sokeria

3 kananmunaa

6 1/2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1 tl jauhettua neilikkaa

1/2 tl inkivääriä

3 tl kanelia

1 tl kardemummaa

2 1/2 dl maitoa

100 g maitosuklaata

sokerikoristeita, strösseleitä ja suklaahippuja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään hyvin. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lämmitä maito huoneenlämpöiseksi. Lisää taikinan joukkoon kuivia aineita ja maitoa vuorotellen. Sekoita hyvin. 

Voitele vuoka hyvin öljyllä tai voilla. Lusikoi taikina vuokaan (noin 2 litraa) tasaisesti. Paista 175 asteessa noin 45-55 minuutin ajan, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä paiston jälkeen noin 5-10 minuutin ajan ja kumoa sen jälkeen kakku tarjoiluastialle. Anna kakun jäähtyä. 

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Lusikoi suklaa pursotuspussiin ja leikkaa pussiin pieni reikä. Pursota suklaa kakun päälle ja koristele strösseleillä ja suklaahipuilla.   

Vinkki! Jos käyttämäsi vuoka tarvitsee myös korppujauhotusta, niin voitele silloin vuoka voilla ja korppujauhota sen jälkeen. Lusikoi taikina vuokaan ja paista tavalliseen tapaan. Minulla oli käytössä pinnoitettu vuoka, joten siihen riittää pelkkä öljyäminen.

Leipomalla tämän kakun saat kotiisi ihanan joulutuoksun! 

Kommentoi

  1. Oi, näyttää ihanalta ja herkulliselta! Etsin parhaillani ideoita joulupöytään ja tämä olisi yksi hyvän, helpon ja kauniin oloinen vaihtoehto ��

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close