Uuden vuoden konvehtikuppikakut

Konvehtien käyttö helpot kuppikakut

Tämä resepti on tehty alunperin Kuppikakut-kirjaani, jota on myynnissä nettikirjakaupoissa ja isommissa marketeissa. Myös minulla itselläni on muutamia kirjoja vielä jäljellä, jos et muualta löydä. 

Resepti on erittäin oiva tähän viikonloppuun, sillä monella sattaa olla joulun herkkusuklaita tai konvehtirasian ”ei niin suosittuja” konvehteja jäljellä. Tähän reseptiin saat kulumaan hyvän määrän kohvehteja. Geisha-suklaa on yksi omia suosikkejani, joten sen vuoksi käytin niitä tähänkin reseptiin. Kannattaa muistaa, että konvehtien koostumuksessa saattaa olla eroja, joten niiden toimiminen esimerkiksi kuorrutteessa erota Geisha-konvehdeista. Kuppikakkujen sisällä toimii lähes mikä konvehti tahansa. 

Toki näitä voi valmistaa ihan reseptiä varten ostetuista suklaistakin!

Kurkkaa resepti alta! 

Geisha-suklaa kuppikakut

Konvehtikuppikakut

(12 kpl)

3 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl maitoa

70 g voita

12 kpl Geisha-suklaakonvehteja tai muita vastaavia

Kuorrute

100 g ranskankermaa

2 dl vispikermaa

150 g Geisha-suklaakonvehteja tai muita vastaavia

Koristeluun konvehteja

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna maito ja voi yhdessä niin, että voi sulaa maidon joukkoon. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja maitoseosta. Kun seos on sekoitettu tasaiseksi, nostele massa 12 muffinssivuokaan, mutta jätä osa taikinasta jakamatta vuokiin. Paina jokaiseen vuokaan yksi konvehti ja lisää loput taikinat niin, että konvehdit peittyvät. 

Paista 175 asteessa noin 15 minuutin ajan. Tarkista muffinssien kypsyys esimerkiksi puisella cocktailtikulla. Anna muffinssipohjien jäähtyä paiston jälkeen. 

Sulata konvehdit kuorrutetta varten mikrossa tai vesihauteessa miedolla teholla. Kun konvehdit ovat sulaneet sekoita sula suklaa ranskankerman joukkoon ja nosta hetkeksi jääkaappiin jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, lisää joukkoon kylmä vispikerma ja vatkaa vaahdoksi. 

Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja pursota muffinssipohjien päälle. Koristele vielä konvehtilastuilla, jotka voit tehdä vuolemalla konvehteja kuorimaveitsellä. 

Resepti löytyy Kuppikakut-kirjasta, jonka olen tehnyt vuonna 2015. 

Kuppikakkujen annostelu
uudenvuoden kuppikakut Kuppikakut-kirjasta

Kuppikakut-kirjasta löytyy reilusti yli 50 kuppikakkureseptiä. Resepteistä löytyy erilaisia juustokakkukuppikakkuja, banoffeeta, nougat-kuppikakut, mokkapalakuppikakut, Fudge brownie-kuppikakut, rocky road-kuppikakut ja paljon muuta. Reseptien lisäksi kirjasta löytyy paljon tekniikkavinkkejä kuppikakkujen valmistamiseen ja koristeluun, joten tästä kirjasta saat vielä enemmän irti kuin perinteisestä reseptikirjasta. 

Kannattaa tutusta kirjaan! Täältä blogista löytyy mm. tämä herkullinen Cookies ´n cream-resepti, joka löytyy myös kirjasta! 

Reseptit kuppikakut kirjasta
Kuppikaku-kirja Taru Vihavainen Pullahiiren leivontanurkka

Kommentoi

  1. Kaura says:

    Pitääkö tuon maitoseoksen jäähtyä ennen kuin se lisätään taikinaan jauhojen kanssa? Mietin vain, että jos kuumaa, niin miten käy.. 😮

    1. Kaura says:

      Ajattelin kokeilla näitä, niin ettei sitten mene pieleen.. 🙂 Näyttää herkullisilta.

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Ei tarvitse jäähdytellä ihmeemmin. Seosta ei tarvitse kuumentaa kiehuvaksi. Riittää, että voi sulaa maidon joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close