Sydämellinen mansikkapiirakka

Ystävänpäivä lähestyy, joten on hyvä pohtia, millä ilahduttaisi rakasta ystävää tai vaikka ihanaa työyhteisöä 14.2. Tämä mansikkapiirakka sopii siihen tarkoitukseen erinomaisesti. Piirakka on maultaan amerikkalaisen juustokakun makuinen, mutta valmistuu kakkua nopeammin matalan muotonsa vuoksi. Ihanat sydämet tuovat piirakkaan makua ja kauniin ystävänpäivään sopivan ulkonäön.

Nuo ihanat sydänkuviot muodostuvat piirakan pintaan vetämällä pyöreiden ”mansikkaläikkien” läpi cocktailtikulla. Minä tein nuo vielä hieman spiraalin muotoon, joten sain jatkuvan kuvioinnin piirakan pintaan. Kurkkaa resepti alta ja yllätä ystävät, perhe tai vaikka työkaverit tällä hieman erilaisella mansikkapiirakalla. 

Sydämellinen mansikkapiirakka

pohja

200 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

Täyte

525 g tuorejuusto

2 1/2 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

(1 sitruunan kuori)

Mansikkasose

50 g mansikoita

1 rkl tomusokeria

1 tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä

Valmista piirakan pohja mittaamalla leikkuuterällä varustettuun kulhoon kylmä voi, vehnäjauhot, tomusokeri ja vaniljasokeri. Pyöräytä seos tasaiseksi jauhemaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmuna ja pyöräytä vielä muutaman kerran sekaisin. Ota terä pois kulhosta ja painele käsin taikinasta pallo. 

Voitele noin 28 cm piirakkavuoka öljyllä. Painele taikina tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. 

Valmista täyte mittaamalla maustamaton tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja kananmunat kulhoon. Vatkaa tasaiseksi. Lisää vielä halutessasi yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori. Kaada täyte piirakkavuokaan pohjan päälle. 

Sulata mansikat. Soseuta ne yhdessä tomusokerin ja perunajauhon tai maissitärkkelyksen kanssa. Lusikoi teelusikalla mansikkasosetta piirakan päälle. Vedä cocktailtikulla ”mansikkaläikkien” läpi, jotta saat kuviosta sydämen mallisian. 

Laita piirakka uuniin ja paista sitä 175 asteessa noin 30 minuutin ajan, tai kunnes täyte on hyytynyt. Voit pitää paiston aikana folion piirakan päällä, niin se ei ota väriä pintaan paiston aikana. 

Jäähdytä piirakka ja tarjoile se huoneenlämpöisenä tai hieman viileämpänä. Tarjoile piirakka kermavaahdon sekä halutessasi makeutetun mansikkasoseen kanssa.  

Säilytä valmis piirakka jääkaapissa. Voit pursottaa kermavaahdon piirakan reunaan valmiiksi, jolloin saat mansikkapiirakasta vielä astetta näyttävämmän näköisen. 

Vinkki! Käytin piirakkaan Philadelphian laktoositonta tuorejuustoa sen pehmeän maun vuoksi.

Oletko sinä miettinyt ystäville jotain mukavaa yllätystä ystävänpäiväksi? Syötävät lahjat ovat kivoja yllätyksiä, koska ne eivät jää kirjahyllyyn pölyttymään, vaan ne saa nauttia heti! 

Voit jättää kommenttisi tämän päivityksen kommenttikenttään! 

Kommentoi

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Ihan älyttömän kaunis tuo koristelu ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Ja on muuten todella helppo 🙂

  2. Nimetön says:

    Voiskohan tuon tuorejuuston tilalla ta osittain käyttää rahkaa, jukurttia…? Kaunis piirakka ja ihana yllätys
    ystävälle ystävänpäivänä. t. Ella

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Varmasti voi käyttää vaikka rahkaa joltain osin. Jogurtti voi olla liian löysää ja vaikuttaa koostumukseen enemmän. Tuo Philadelphian tuorejuusto on niin mietoa ja herkullista, että se toimii kyllä sellaisenaan.

  3. Taru says:

    Ihanan söpönen piirakka ❤

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos kaima 🙂

  4. Kaura says:

    Onpas nätti, ihana idea koristeluun. <3

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Tämä on myös todella helppo toteuttaa, joten voi käyttää muihinkin saman tyyppisiin leivonnaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close