Kolmen suklaan kinderpiirakka

Erilaisia kinderpiirakkoita ja -kakkuja on näkynyt netissä varsinkin näin pääsiäisen aikaan runsaasti. Osa resepteistä on ulkomaisia ja osa suomalaisia. Minä päätin tehdä nyt oman versioni tuosta herkusta. Halusin kuitenkin, että tässä kinderpiirakassa maistuu alkuperäisen suklaan mukaisesti sekä valkosuklaa että maitosuklaa hyvässä tasapainossa. Niinpä tein tämän kolmella suklaalla. Pohjasta löytyy tummaa suklaata, täytteestä valkosuklaata ja maitosuklaata kuorrutteesta kera valkosuklaaraitojen. 

Suosittelen leipomaan tämän piirakan vaikka nyt tulevan pääsiäisen kahvipöytään, kyllähän se on maultaan niin sopiva vaikka pääsiäiseksi. 

Kinderpiirakka

(pellillinen)

Pohja

100 g tummaa suklaata

200 g voita

1 dl maitoa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

4 kananmunaa

2 dl sokeria

Täyte

70 g valkosuklaata

100 g voita

1/2 dl tomusokeria

1 dl vispikermaa

Kuorrute

200 g maitosuklaata

30 g valkosuklaata

Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Nosta sivun jäähtymään muun valmistuksen ajaksi. Sulata voi yhdessä maidon kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisäile kuivat aineet kolmessa erässä vaahdon joukkoon. Lisää voi-maitoseos kahdessa erässä kuivien aineiden välissä. Lisää nesteiden lisäyksen yhteydessä myös sulatettu tumma suklaa joukkoon. Lisää lopuksi viimeinen erä kuivia aineita. Sekoita hyvin ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuutin ajan. Anna piirakkapohjan jäähtyä. 

Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi kylmä vispikerma joukkoon ja vatkaa täyte tasaiseksi. Levitä kreemitäyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja nosta piirakka hetkeksi jääkaappiin. 

Valmista kuorrute sulattamalla maitosuklaa sekä valkosuklaa. Levitä ohut kerros maitosuklaata täytteen päälle ja pursota valkosuklaasta raitoja maitosuklaakerroksen päälle. Vedä cocktailtikulla raitoja, jotta saat suklaasta marmoroidun. 

Anna suklaan kovettua ja leikkaa piirakka paloiksi kuumennetulla, ohut teräisellä veitsellä. 

Muita herkullisia pääsiäisleivonnaisia löydät täältä

Oletko sinä jo kokeillut kinderpiirakkaa tai -kakkua? 

Kommentoi

  1. Susu says:

    Moikka! Ei liity nyt mitenkään tuu ähän reseptiin mutta olisin tosi kiitollinen jos voisit auttaa. Voiko liivatteella hyydytetyn juustokakun reunoja koristella kermavaahdolla? Vai reagoiko liivate ja kerman sokeri jotenkin ikävästi? Kiitti paljon jos viitsit vastata!! Kiitos hyvästä blogista!!!! T. Susu

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit oikein hyvin koristella hyydytetyn juustokakun reunat kermalla vaikka ihan täytekakun tyyliisesti. Minäkin tee usein niin.

    2. Susu says:

      Kiitos paljon vastauksesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close