Suklaiset RockyRoad-kuppikakut / RockyRoad Cupcakes

Ihanat suklaiset rockyroad-kuppikakut ovat todella herkullisia. RockyRoad-nimityksen nämä saivat siitä, että sisältävät suklaata, pähkinää, vaahtokarkkeja eli kaikkea amerikkalaiseen rockyroad-herkkuun kuuluvaa sattumaa. 

Toinen ihana juttu näissä rockyroad-kuppikakkuissa on niiden helppous. Nämä ihanat kuppikakut sopivat niin aikuisten kahvipöytään kuin lasten juhlien näyttäväksi herkuksi. Viimeistään suloiset vaahtokarkkikoristeet saavat herkuttelijat puolelleen. 

Rockyroad-kuppikakut ovat niin helppoja valmistaa, että koululaiset selviytyvät leipomisesta ihan itsenäisesti. Myös alle kouluikäisten kanssa näitä on mukava leipoa, koska muffinssien raaka-aineet vain sekoitetaan keskenään ja taikina on valmis. Et tarvitse edes vispilää eli taikinan voi sekoittaa ihan nuolikalla tai vaikka lusikalla. 

Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä! 

Suklaiset RockyRoad-kuppikakut

(noin 8 kpl)

Muffinssit

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 dl sokeria

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 dl maitoa

1 kananmuna

1/2 dl öljyä

1/2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

1/2 dl rouhittua suklaata tai suklaahippuja

Kuorrute

50 g maitosuklaata

50 g tummaa suklaata

100 g voita

1/2 dl kaakaojauhetta

1 dl tomusokeria

1 dl vispikermaa

suklaata ja pieniä vaahtokarkkeja

Sekoita muffinssipohjien vehnäjauho, kaakojauhe, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, kanamuna ja öljy. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä pähkinä- tai mantelirouhetta sekä suklaat. Sekoita ja jaa taikina noin kahdeksaan paperiseen muffinssivuokaan muffinssipellille. Paista muffinsseja noin 15 minuutin ajan 175 asteisessa uunissa. Anna pohjien jäähtyä paiston jälkeen. 

Valmista kuorrute sulattamalla suklaa miedolla teholla mikrossa tai miedolla lämmöllä vesihauteessa. Nosta sulanut suklaa sivuun hetkeksi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, kaakaojauhe ja tomusokeri  kulhossa keskenään. Lisää joukkoo sulatettu suklaa ja jatka kuorrutteen vatkaamista noin minuutin ajan. Lisää lopuksi joukkoon kylmä kerma sellaisenaan ja vatkaa kuorrutteesta tasainen. 

Lusikoi kuorrute pursotuspussiin, jossa on haluamasi pursotusterä eli pursotustylla. Pursota kuorrute muffinssien päälle haluamallasi tavalla. Tästä kuorrutteesta riittää hieman suurempaankin kuorrutukseen. Koristele valmiit kuppikakut suklaahipuilla ja pienillä vaahtokarkeilla. 

Vinkki! Näiden kuppikakkujen kuorruttamiseen käytin kuusisakaraista hieman suljettua tähtityllaa. Saman tapaisen pursotusterän eli pursotustyllan löydät Wilton 1M-tyllana tai Städterin kuusisakaraisena 14 mm inox-tyllana. 

Jos haluat tehdä tällä reseptillä pieniä kuppikakkuja, niin käytä silloin paistamiseen minimuffinssivuokaa. Yksi normaalikokoinen kuppikakku vastaa noin kolmea pientä kuppikakkua. 

Luen mielelläni teidän lukijoiden kommentteja! 


Jos sinä esimeriksi innostut leipomaan näitä rockyroad-herkkuja, niin jätä minulle kommenttia. Haluan ehdottomasti tietää, mitä te lukijat pidätte blogin resepteistä. Lisäksi kommenteista on hyötyä myös muille lukijoille, jotka miettivät leipovansa resepteillä. Erityisen hienoa, jos lukijat saavat kommenteista tukea leivontapohdinnoilleen. 

Makutuomaristo antoi näille kuppikakuille ainakin hyvin korkeat pisteet!  


Lisää ihanan herkullisia rockyroad-reseptejä löydät täältä ja täältä. 

Kommentoi

  1. Reetta V says:

    Mitä voisi käyttää pähkinän tilalla? Allergian takia ei voi käyttää. Jos pähkinän/mantelin vain jättää pois, suutuntuma muuttuu maun lisäksi. Vai onko yhtä hyvää ilmankin? ��

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä olen tehnyt sekä pähkinöillä että manteleilla tai siis rouheella. Onnistuu molemmilla, mutta jos olet allerginen molemmille, niin jätä silloin kokonaan pois.

  2. Nimetön says:

    Tänään meni testiin schäuferin gluteenittomalla jauhoseoksella. Minun uuni vaati huomattavasti pitemmän paistoajan, vai johtuiko sitten glut. Jauhoista? Suklaahipuista ei ollut tietoakaan varmaankin juuri pidennetyn paistoajan vuoksi. Ehkä ne hiput voisi laittaa kuorrutteen päälle. Käytin mantelirouhetta joka mielestäni antaa mukavan suutuntuman. Itse muffinssi onnistui hyvin ja kuorrute myös. Peukutan ☺

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana lukea kommenttisi! Et ole ainoa, joka on tästä reseptistä pitänyt 🙂 Ihana niin! Paistoaika voi vaihdella uunien lämmön mukaisesti. Uuneissa voi olla suuriakin eroja. Suklaahiput voivat sulaa joukkoon, riippuen niiden koosta. Jos on pientä "raastetta", niin silloin varmaan sekoittuu taikinan joukkoon. Makua antavat kuitenkin. Minä laitoin myös kuorrutteen päälle suklaahippuja. Onnistuu sekä mantelilla että pähkinällä.

  3. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Ihanan näköisiä! ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂 Ja on muuten herkullisiakin!

  4. Heidi says:

    Onnistuukohan kuorrute, jos korvaan kuorrutteessa käytetyn voin samalla määrää tuorejuustoa?

    1. Hei, En ole ihan näillä suhteilla kyllä kokeillut. Periaatteessa tuorejuustosta ja kermasta saa kyllä hyvän kuorrutteen/vaahdon aikaiseksi. Ne voi vatkata ihan keskenään vaahdoksi. Toki kuorrute on silloin koostumukseltaan erilainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close