Perinteinen tiikerikakku

Oi, perinteinen tiikerikakku. Miksi en ole pitkään aikaan leiponut tiikerikakkua? Nyt eräänä iltana perheemme kuopus pyysi saada leipoa jotain. Ensin hänellä oli mielessä seitsemän minuutin kakku, mutta lopulta sitten päädyimme yhdessä tuumin tiikerikakkuun. Koska täälläkään ei kaikki asiat aina mene niin kuin on suunniteltu, piti tuohonkin sitten tulla pieni ongelma. Annoin hänelle nimittäin liian pienen kakkuvuoan. Lopullinen kakku oli hyvin herkullinen, mutta osa kakusta löytyi tällä kertaa uunin pohjalta. 

Halusin vielä itse kokeilla tuota reseptiä ja etsiä reseptiin oikean kokoisen vuoan. Niinpä leivoin tiikerikakun uudestaan, nyt astetta suurempaan vuokaan. Tällä kertaa kakku löytyi kokonaisuudessaan vuoasta, ei uunin pohjalta. Näin ollen voin todeta, että tämä kakku on hyvä paistaa noin kahden litran vuoassa. Pienemmästä kakku tulee helposti yli. 

Nyt haastan kaikki lukijat kokeilemaan ihania ja hyvin perinteisiä kahvikakkureseptejä. Ne jäävät monesti unholaan, vaikka markkinoille onkin tullut upeita uusia kahvikakkuvuokia, joissa saa todella näyttävät kakut aikaiseksi. Tämä minun vuokani on hyvin perinteinen ja ollut minulla jo pidemmän aikaa. 

Kurkkaa tämä resepti kuvan alta! Blogin muut kahvikakkureseptit löydät täältä

 Perinteinen tiikerikakku

200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 1/2 rkl kaakaojauhetta

1/2 dl kermaa

Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lämmitä hieman kermaa. Lisää kuivat aineet ja kerma vielä taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Ota noin 1/3 osa taikinasta erilleen ja sekoita sen joukkoon kaakaojauhe. 

Jaa taikina hyvin voideltuun noin kahden litran kahvikakkuvuokaan. Laita vuokaan ensin noin puolet vaaleasta taikinasta. Laita päälle kerros ruskeaa taikinaa ja lisää vielä päälle vaalea taikinakerros. Painele haarukalla muutamasta kohdasta, niin saat tiikerin raidasta hieman elävämmän. 

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, hieman vuoasta ja uunista riippuen. Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa kakku sen jälkeen tarjoiluastialle. 

Halutessasi voit koristella kakun tomusokerihunnulla tai vaikka sulatetulla suklaalla. Minä halusin pitää tämän ihan perinteisenä, ilman koristeluja. 

Ja vielä sen verran, että kahvikakku on sama asia kuin kuivakakku. Kuivakakku on nimikkeenä vain hieman harhaanjohtava, koska kahvikakut eivät yleensä ole kuivia – päinvastoin.

Löydät vuosia vanhan videon tiikerikakun leipomisesta halloweenin väreissä täältä. Leipojana en ole minä itse, vaan tyttäreni – ikää kuvauksien aikaan taisi olla 9 vuotta. Tuo olikin hänen ensiesiintymisensä. 

Mikä on sinun lempparisi kaikista kahvikakuista? 

Jätä kommenttisi tämän päivityksen kommentteihin. Olisi mukava lukea kommentteja, jos sieltä löytyisi vaikka itselle ihan uusiakin makuja perinteisiin kahvikakkuihin. 

Ihanaa loppuviikkoa ja mukavan aurinkoisia leipomishetkiä!

 Käy vielä osallistumassa blogissa olevaan arvontaan. Arvonta-aikaa on 22.4.2018 asti. Voit voittaa 70 euron lahjakortin!

Kommentoi

  1. Unknown says:

    Laku-suklaatiikerikakku. ? Tänään pitäisi kokeilla lemoncurd-kuivakakkua. Saa nähdä, muuttuuko mielipide…?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Laku-suklaatiikerikakku kuulostaa aika hyvältä. Ei niin perinteistä, mutta tuunailtu versio tästä perinteisestä. Lemon curd-kakku kuulostaa myös hyvältä. Tule ihmeessä kertomaan miten tuo lemon curd toimi taikinassa. Muffinsseissa se usein painuu pohjalle.

  2. Annika says:

    Aika huono nimi on minusta myös kahvikakku, koska ei kaikkiin ohjeisiin tule kahvia 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan totta tuokin. Minä ajattelen, että tuo kahvikakku nimitys tulee kahvipöydästä eli kahvipöydän kakku. Mikähän tähän olisi paras nimitys? Pitääkin miettiä vielä tarkemmin asiaa.

  3. mustakissa says:

    Kyllä se tiikerikakku pitää pintansa. Toinen hyvä on luumukakku, jota teen aina joulun aikaan, siitä mukava ohje, että kaikki vain sekotetaan.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä se näin taitaa olla tuon Tiikerikakun kanssa. Facebookissa aika moni on kertonut sen suosikkikakukseen! Luumukakkukin kuulostaa hyvältä.

  4. Ihannekakku on ykkönen ja toiseksi sijoittui tiikeri!tätä tiikeriä tulen heti huomenna tekemään? kiitos ohjeesta!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihanaa, että innostut kokeilemaan reseptiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close