Juhlapöydän pienet pekonimuffinssit

Näin luonnon herätessä kesään ja juhlakauden alkaessa on aika miettiä myös suolaisia herkkuja. Tein nämä pekoniherkut kaupallisessa yhteistyössä HK:n kanssa, koska tänä vuonna HK:n Amerikan pekoni täyttää pyöreät 40 vuotta. Tuo Amerikan pekoni on siis vain hieman vanhempi kuin minä. 

Pekoni sopii monenlaiseet ruokaan ja Amerikassa sitä käytetään vaikka ja mihin. Voit kurkata HK:n sivustolta myös muutaman resepti-idean, joissa mielikuvitus on antanut rajat suunnittelulle. Reseptisivustolta löytyy muun muassa pekoniin käärityt Oreo-keksit, pekonihilloa sekä pekonijäätelöä. Toki yleisemmin pekonia käytetään ruoanlaitossa tai aamiaisella ihan sellaisenaan. Meillä paistetaan rapeita pekonilastuja viikonlopun aamiaiselle, varsinkin mökillä ja kesäaikaan. Pekoni kuuluu vahvasti tuohon kesämökin herkkuaamiaiseen.

Minä suunnittelin tällä kertaa pekonista nämä ihanat ja hienostuneet suolaiset tarjottavat, jotka näin minikoossa sopii erinomaisesti kahvipöytään tai cocktailtilaisuuteen tarjottavaksi. Tässä olisi hyvä vaihtoehto myös valmistujaisjuhlien tarjoiluihin. Jos tarjoat näitä esimerkiksi brunssilla tai aamiaisella, niin silloin voit oikein hyvin tehdä nämä tavallisiin muffinssivuokiin. Kuorrute on valmistettu kermaisesta maustamattomasta tuorejuustosta sekä vispikermasta. Koristeluun on käytetty paahdettua pekonia, ruohosipulia sekä rosepippuria. Kuorrutteella ja koristellulla sain näistä kauniin näköiset suolapalat. 

Juhlapöydän pienet pekonimuffinssit

(noin 40 kpl)



Muffinssit

170 g HK Amerikan pekoni Original

1 dl kermaa

1 dl maitoa

3/4 dl öljyä

2 kananmunaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

90 g cheddar-juustoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl mustapippuria

1/3 tl suolaa

3 rkl tuoretta ruohosipulia

Kuorrute

250 g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl vispikermaa

(paahdettua pekonia, ruohosipulia ja rosepippuria)

Pilko pekoni pieneksi ja paista kuivalla, kuumalla pannulla rapeaksi. Ota paistetusta pekonista yksi ruokalusikallinen pekonia talouspaperin päälle valumaan. Nosta muut pekonit sivuun hetkeksi. 

Sekoita kulhossa kerma, maito, öljy ja kananmunat. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, pieneksi raastettu tai leikattu cheddar-juusto, leivinjauhe, mustapippuri, suola ja pilkottu ruohosipuli. Sekoita jauhoseos ja lisää joukkoon nesteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää pannussa paistettu pekoni rasvoineen taikinan joukkoon. Sekoita vielä kunnolla sekaisin. Jaa minimuffinssipellin koloihin paperiset vuoat ja jaa taikina niihin. Tästä reseptistä tulee yhteensä noin 40 pientä muffinssia. Paista muffinsseja 175 asteessa noin 10 minuutin ajan. Jos käytössäsi on vain yksi muffinssipelti, niin paista silloin toinen erä muffinsseja, jotta saat kaikki muffinssit paistettua. 

Kun muffinssit ovat jäähtyneet, niin valmista kuorrute. Mittaa kuorrutteen tuorejuusto sekä kerma kulhoon ja vatkaa paksuksi pursotettavaksi vaahdoksi. Lusikoi vaahto pursotuspussiin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. 

Pilko talouspaperin päällä valutetut rapeat pekonit pieneksi murskaksi, samoin ruohosipuli ja rosepippuri. Ripottele muffinssien päälle kaikkia koristeita, jotta saat hyvää makua ja kaunista väriä. 

Amerikan pekonin 40-vuotisjuhlien kunniaksi HK:lla on myös käynnissä Pekonista 2018-kilpailu. Klikkaa itsesi kilpailusivuille ja osallistu reseptikilpailuun. Kisassa on mahdollista voittaa mahtava 1000 euron matkalahjakortti Amerikkaan. Lupaan, että jos voittaja on minun bloginilukija, niin annan kaiken mahdollisen tiedon, mitä itseltäni löytyy, voittoreissua varten. Amerikassa on nimittäin tullut kierrettyä aika paljon. Seuraava Amerikan reissu onkin jo tiedossa. Seuraavalla reissulla tulemme näkemään ja kokemaan noin seitsemän uutta osavaltiota! 

Pekoni on Amerikassa erittäin suosittua, joten en yhtään ihmettele, että Pekonista 2018-kilpailun palkintomatka suuntautuu juuri Amerikkaan. Palkintomatkaa odotellessa voit leipoa herkullisia pekonireseptejä jo kotosalla. Voit kokeilla resepteihin Amerikan pekoni Original-tuotteen lisäksi HK:lta löytyviä Amerikan pekoni Lastuja, hieman Amerikan pekonia paksummaksi leikattu Englannin pekonia sekä italialaista pancettaa muistuttava rullatusta kyljestä leikattu Italian pekonia. Kaikki HK:n pekoneissa käytetty sianliha on täysin kotimaista ja laatusertifikoitua. 

Kaupallisessa yhteistyössä

Kommentoi

  1. Anne Hagman-Niilola says:

    Herkullisen näköisiä! Hei, onko sinulla ohjetta maidottomaan ja soijattomaan jäätelöntekoon. Kaupan olevat minulla käyvät jäätelöt on niin mahdottoman makeita, ja sisältää ei sopivia aineita. Voisi kokeilla itse tehdä jonkunlaista jäätelöä. Minulla ei ole jäätelökonetta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Ei taida olla tuollaista toivomaasi reseptiä valmiina, mutta voisitko keittää kondensoidun maidon vaikka kookos- tai kaurakermaan (maitoon?) ja tehdä sillä helpon jäätelön, johon ei tarvita jäätelökonetta. Täältä blogistakin löytyy monta ideaa, mutta niissä on käytetty tavallista kermaa ja kondensoitua maitoa. Nuo vaan vaihdat, niin pitäisi onnistua.

  2. Nimetön says:

    missäs vaiheessa cheddar laitetaan…itse sekotin jauhojen kanssa.. Tuija

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos sinulle! Lisäsin vielä tuonne reseptiin tarkemmin asian. Teit aivan oikein. Toivottavasti maistuivat!

  3. Nimetön says:

    Hei, muistatko mikä mahtaa olla näiden vuokien koko? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minimuffinssivuoan koko eli pohjasta noin 3 cm ja yläosasta noin 4,5 cm.

  4. Sari says:

    Voiko nämä pakastaa?

  5. Sari says:

    Voiko näitä pakastaa?

    1. Hei, Voit varmasti pakastaa nämä. Kuorrutus päälle kuitenkin vasta pakastamisen jälkeen.

  6. Helga Rantanen says:

    Voinko leipoa nämä 1-2 pv aikaisemmin???

    1. Hei, Voit varmasti leipoa nämä jo aikaisemmin. Toki tuoreeltaan ne ovat aina parhaimmillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close