Juhannuksen nopea mansikkaherkku (ilman liivatetta)

Halusin suunnitella mansikanmakuisen kakun juhannuspöytään. Moni viettää juhannusta mökillä, veneessä tai muuten hieman haastavammissa keittiöolosuhteissa, joten halusin että tämä mansikkakakkureseptti on todella helppo. Mansikkakakku valmistuu ilman uunia – kunhan vispilä tai vatkain löytyy. 

Tein täytteen mansikanmakuisesta tomusokerista, mutta voit käyttää tähän myös tavallista tomusokeria ja vaikka vaniljatahnaa tuomaan makua täytteeseen, jos tuota mansikanmakuista tomusokeria ei löydy kaapista. Tällöin täyte maistuu vaniljaiselta, mutta koristelun mansikat tuovat siihen mansikkaista makua. Täytteen joukkoon voi myös paloitella tuoreita mansikoita. Kurkkaa vinkit tähän vaniljavaihtoehtoon alta. Kannattaa myös muistaa, että eri merkkiset maustamattomat tuorejuustot maistuvat hieman erilaisille. Alta löydät tiedot siitä mitä tuorejuustoa minä käytin tähän kakkuun. 

Kurkkaa alta resepti ja nauti vaikka kesävieraiden kanssa! 

 Juhannuksen nopea mansikkaherkku

Helppo mansikkajuustokakku (ilman liivatetta)

Pohja 

300 g vaniljatäytekeksejä (esim. Domino)

50 g voita

2 rkl öljyä

Täyte

3 dl vispikermaa

175 g maustamatonta tuorejuustoa*)

1 dl mansikkatomusokeria

1 rkl tomusokeria

(elintarvikeväriä)

Koristeluun 

1 dl vispikermaa

1 rkl tomusokeria

250 g mansikoita

Murskaa keksit hienoksi muruksi joko monitoimikoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa tai pakastepussin sisällä kaulimella murskaten. Sulata voi. Lisää keksimurun joukkoon voisula ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Laita noin 20 cm irtopohjavuoan reunaosa tarjoiluastialle ja voitele reuna kevyesti öljyllä. Painele keksimurska reunuksen sisään ja nosta keksimurskaa vielä noin 2-3 cm reunalle. Nosta kakkupohja jääkaappiin. 

Valmista täyte mittaamalla kaikki täytteen aineet kulhoon ja vatkaa ne paksuksi vaahdoksi. Värjää täyte halutessasi pinkillä elintarvikevärillä. Levitä vaahto keksipohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin ja anna olla siellä vähintään 30 minuutin ajan. 

Irrota reunus varovasti kakun ympäriltä. Vatkaa kerma yhdessä tomusokerin kanssa vaahdoksi ja lusikoi kermavaahto pursotusterällä varustettuun pursotuspussiin. Pursota kerma kakun reunalle. Pilko mansikat haluamallasi tavalla ja koristele piirakka tuoreilla mansikoilla. 

Säilytä kakku jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua, jotta pohja on helposti leikattavissa. 

Vinkki! Jos sinulla ei ole käytössä mansikkatomusokeria, niin voit tehdä täytteeksi vaniljavaahdon. Laita täytteeseen noin 1/2 dl tomusokeri ja 1-2 tl vaniljatahnaa. Lisäile vielä tarvittaessa tomusokeria, kun täyte on vatkattu valmiiksi.  

*) Käytin itse Philadelphian laktoositonta tuorejuustoa. Tuo tuorejuusto on minusta miedon ja kermaisen makuinen. 


Herkullista ja lämmintä juhannusta 

teille kaikille blogini lukijoille! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close