Kesäiset mustikkamuffinssit ja jäätelöannokset

Mustikka-aika on nyt parhaimmillaan. Juuri viime viikonloppuna harmittelin sitä, kuinka paljon marjaa jääkään Suomen metsiin. Voin vain kuvitella määrää. Kehoitankin nyt kaikkia kykeneviä suuntaamaan askeleensa metsään ja ottamaan ämpärin mukaan. On sitten talvella kiva nautiskella metsän antimista. Jos et ihan pakkaseen asti mustikoita kerää, niin nauti niistä tuoreeltaan. Leivo erilaisia mustikkaleivonnaisia tai syö aamiaisella puuron joukossa – ihan vain sellaisenaan. 

Minä leivoin näistä viimeksi kerätyistä mustikoista mustikkamuffinssit ja kasasin niistä kivat kesäiset jäätelöannokset. Jäätelö voi olla itse tehtyä tai kaupan jäätelöä, ihan miten itse haluat. Minä käytin vaniljajäätelöä tähän annokseen, koska se sopii hyvin mustikkamuffinssin makuun. Sinä voit valita jäätelön oman maun mukaan. 

Mustikkamuffinssit ja jäätelöannos

(12 kpl muffinsseja)

Muffinssit

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/3 tl suolaa

1 kananmuna

2 dl kermaa

3/4 dl öljyä

3 dl mustikoita

Jäätelöannosta varten

vaniljajäätelöä

tuoreita mustikoita

Valmista muffinssit sekoittamalla kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmuna, kerma ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon mustikat, varovasti taikinaa nostellen. Jaa taikina 12 paperiseen muffinssivuokaan muffinssipellin koloihin. Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. 

Anna muffinssien jäähtyä hetken aikaa. Pyörittele jäätelö palloiksi ja nosta jäätelöpallo muffinssin päälle. Koristele mustikoilla ja herkuttele! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close