Pieni kinkkuvoileipäkakku

Pieni voileipäkakku on suloinen ja siitä riittää sopivat palat muutamalle herkuttelijalle. Yleensä voileipäkakkujen reseptit ovat hyvin suuria, mutta tällä kertaa tein neljän leipäpalan kokoisen voileipäkakun. Tämä kinkkuvoileipäkakku voi olla vaikka voileipäkakkujen sinkkukakku, jonka voi valmistaa vain itselle tai muutamalle ystävälle. Kakusta riittää yhdelle henkilölle pariksi kerraksi tai muutamalle henkilölle yhdeksi herkuttelukerraksi. 

Kinkkuvoileipäkakku on blogini suosituimpia voileipäkakkuja ja myös omaan makuun se paras ”voikkari”. Näin ollen kinkku päätyi myös tämän minun minikakkuni mauksi. Kurkkaa resepti tästä alta ja jätä reseptin alle myös kommenttisi minikakusta. Kaipaisitko sinä enemmänkin tällaisia minileivonnaisia tänne blogiin? 

Näin kolmilapsisen perheen äitinä ja suuren lähisuvun omaavana tulee usein tehtyä suuria leivontareseptejä, joista riittää monelle. Tiedän kuitenkin, että teissä lukijoissa on myös paljon sinkkutalouksia, jolloin kaipaa ehkä hieman pienempiä reseptejä. Kaikkia leivonnaisia ei välttämättä halua viedä töihinkään tarjolle ja tottahan se on, että raaka-aineetkin maksavat. 

Kinkkuvoileipäkakku minikoossa

Pieni kinkkuvoileipäkakku

(noin 1-4 hlölle)

4 leipäsiivua paahtoleipää 

Täytteiden maitotuotteet

150 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g ranskankermaa 

Kinkkutäyte

100 g palvikinkkua ohuina siivuina

2 rkl pilkottua maustekurkkua

mustapippuria

Kasvistäyte

noin 5 cm pala kurkkua

1/4 paprika

mustapippuria

1/4 tl suolaa

2 rkl tuoretta persiljaa

2 rkl tuoretta ruohosipulia

Kuorrutus

1 dl vispikermaa

50 g ranskankermaa

Kostutukseen

noin 2/3 dl nestettä (esimerkiksi kivennäisvettä)

Koristeluun 

rucola-salaattia

miniluumutomaatteja

kinkkusiivuja

(yrttejä)

Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma keskenään paksuksi seokseksi. Jaa seos kahteen kulhoon, toiseen noin 1/3 täytteestä ja toiseen kulhoon 2/3 täytteestä.

Pilko kinkkusiivut pieneksi ja lisää ne suuremman täytemäärän joukkoon. Lisää samaan kulhoon vielä pieneksi pilkottu maustekurkku sekä persilja ja puolet ruohosipulista. Mausta täyte mustapippurilla. 

Raasta kurkku ja paprika hienoksi. Laita molemmat siivilään ja ripottele päälle suola. Sekoita ja jätä valumaan hetkeksi aikaa. Painele valutettu kurkku-paprikaseos lusikalla siivilää vasten, jotta saat kaiken ylimääräisen veden pois täytteestä. Lisää valutetut raasteet pienemmän täytemäärän joukkoon. Lisää loput ruohosipulit kasvistäytteen joukkoon. Mausta mustapippurilla. 

Leikkaa paahtoleivistä ohuesti reunat pois. Laita alustalle kelmusta siivut ristikkäin ja laita ensimmäinen leipäpala keskelle kelmuja. Kostuta leipää hieman ja levitä noin puolet kinkkutäyttestä leivän päälle. Laita päälle toinen leipäpala täytteen päälle, kostuta leipä ja levitä kasvistäytettä leivän päälle. Laita vielä yksi leipäkerros täytteen päälle, kostuta leipä ja levitä kinkkutäyttettä leivän päälle. Laita viimeiseksi kerrokseksi vielä leipäkerros, kostuta leipä ja kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun. Nosta voileipäkakku jääkaappiin odottamaan mielellään seuraavaa päivää. 

Ota kelmut pois kakun ympäriltä ja kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa kuorrutteen kerma ja ranskankerma keskenään paksuksi vaahdoksi. Levitä kuorrutetta ohuelti voileipäkakun ympärille. Halutessasi pursota kuorrutetta koristeeksi kakun päälle. Koristele kakku valitsemillasi koristeilla. 

Vinkki! Yrttien määrää voit vaihdella oman makusi mukaan. Ne antavat mukavaa lisämakua ja vaihtelua voileipäkakkuun. Voit myös vaihdella yrttejä sen mukaan, minkälaista makua toivot voileipäkakkuun. 

Vinkki! Valitse voileipäkakun maitotuotteiksi normaalilla rasvaprosentilla varustettuja tuotteita. Vältä kevyt-tuotteita. Näin saat parhaimman lopputuloksen.  

Lisävinkki! Voit käyttää leipänä erilaisia vuokaleipiä tai paahtoleipiä. Minä käytin tässä kakussa graham-paahtoleipää, mutta ruispaahtoleipä on suosikkini voileipäkakuissa. Ikävä kyllä Fazer on lopettanut siemenettömän ruispaahdon valmistuksen, joten sitä ei ole enää saatavilla. Näin ollen minulla on vielä etsinnässä paras leipä voileipäkakkuihin. 

Muistahan jättää kommenttia siitä, mitä mieltä olet minileivonnaisista! Kaipaatko enemmänkin tällaisia minikakkuja ja miniherkkuja tänne blogiin? Pitäisikö esimerkiksi noin kerran kuussa olla miniherkkupäivä?

Kommentoi

  1. Jessika says:

    kaipaan kyllä, me ollaan neidin kanssa kahdestaan, niin ei kovin usein viitsi leipoa, kun joutuu sit syödä niin paljon ja kauan.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa! Minä nyt aloitan tällaisen "haasteen" pienistä leivonnaisista. Leipominen on mukavaa, mutta tosiaan joskus voi olla haitaksi se, että lopputulos on niin runsas! Tällä tavoin pyritään vähentämään myös ruokahävikkiä!

  2. Milagro84 says:

    Olis ihan jees. Asun yksin ja saa miettiä mihin kaiken leipoman laittaa. Tykkään leipoa, mutta helposti tulee syötyä liikaa jos kovin paljon kerralla tekee.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana, että tälle olisi kysyntää!

  3. Nanne - Elämää Koivurannassa says:

    Nam! Tämä ohje tuli tarpeeseen! Mun miehen meni leukaluu poikki jo alkuvuodesta ja jo silloin lupasin että heti kun leuka on kunnossa niin teen hänelle voileipäkakun. No enpä ole tohtinut tehdä mitään isoa kakkua, mutta tämä ohje tuli kuin tilauksesta! Ehkä hän saa nyt jo viikonloppuna oman kakkunsa! 🙂
    Ja kyllä kiitos- "mini"ohjeet tulee tarpeeseen! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mahtavaa Nanne! Toivottavasti maistuu! Voileipäkakut ovat tosiaan yleensä suuria. Tällä tavoin valmistaa voileipäkakun vaikka itselle tai ystävällä.

  4. Nimetön says:

    Oikein hyvä ajatus. Monta kertaa leivonta jää siihen, kun miettii miten paljon kahdestaan joutuisi
    syömään isolla ohjeella leivottua. Ohjeet 2-4 henkilölle olisivat juuri sopivia.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa! Pyrin tuohon 2-4 syöjän kokoluokkaan. Se vaikuttaisi oikein optimaaliselta.

      1. Sirpa mustonen says:

        Hei,
        Tein elämäni ensimmäisen voileipäkakun ohjeellasi. On nyt jääkaapissa tekeytymässä.
        Täytteitä oli niin reilusti, että tein kahdeksan palan kakun ja hyvin vaikutti riittävän täytettä.
        Kiitos hienosta ohjeesta. Huomenna selviää riittikö täyte oikeasti kaksinkertaiseen kokoon!

        1. Hei, Mahtava juttu! Näissä on todella paljon makueroja. Osa tykkää suuremmasta täytemäärästä, osalle riittää vähempikin. Toivottavasti maistui!

  5. riikuska says:

    Loistava ajatus tehdä välillä ohjeita pienemmälle herkuttelijamäärälle! Olen joskus tehnyt täytekakun yhdestä munasta, joskus kahdesta, kun meitä on neljä syöjää.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Juuri näin. Pieniäkin reseptejä voi tehdä, mutta pitää aina miettiä, että missä herkut valmistaa. Monelta ei löydy vuokaa niin pieniin kakkuihin. Tähänkin minulla on kyllä jo idea mietittynä. Myös pieniä täytekakkuja on luvassa.

  6. Nimetön says:

    Minullakin kolme lasta, mutta silti toivoisin näitä pienempiä ohjeita.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ymmärrän oikein hyvin 🙂

  7. Nimetön says:

    Ootko kokeillut Vaasan Taikaruis ruisviipaleet tai paahtoleipä, molemmat sopii loistavasti voileipäkakkuihin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos vinkistä! Onkohan tuossa Taikaruis-leivässä "sattumia" eli jyviä joukossa? En ole varma olenko tuota jo kokeillut.

  8. Kaura says:

    Loistava ajatus, toivon kyllä näitä pienempiä leivonnaisia blogiin. 🙂 Kiva idea tällainen minivoikkari. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva juttu, että tällaisia toiveita on teillä lukijoillakin.

  9. Nimetön says:

    Kyllä,hieno ajatus nämä pienet leivonnaiset.Nyt kun olemme kahden niin ois mukava leipoa heti syötäviä leivonnaisia.Voileipäkakku on pakko testata oli herkullisen näköinen.
    T:tytti

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana juttu Tytti! Paljon on pieniä perheitä tai pariskuntia, jotka toivovat näitä pienempiä reseptejä, jotta voisi leipoa myös enemmän. Ei tulisi sitä ruokahävikkiä niistä leivonnaisista! Lupaan tehdä näitä pieniä reseptejä lisää!

  10. Terttu says:

    Kiitos reseptistä. Seuraavat mökkivieraaat saavat nauttia tästä. Resepti julkaistu luvalla myös Oulun Kakaravaaran Marttojen sivulla: https://sites.google.com/site/kakaravaaranmartat/

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hieno juttu! Toivottavasti maistuu! Hienoa, että teillä Martoissakin innostuttiin tästä reseptistä!

  11. Nimetön says:

    Jes, nämä ovat toivottuja ja kaivattuja, kaikki sortit makeista kakuista suolaisiin ja myös vinkit siihen, miten pieniä annoksia saa paistettua vai onko välttämätöntä hankkia pienet vuoat jne! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva lukea kommentteja. Yritän tosiaan saada niin, että olisi vinkkejä myös siihen, miten valmistaa herkut hankkimatta pieniä vuokia tms. Toki se ei aina ole mahdollista, mutta yritetään 🙂

  12. Kotihiiri says:

    Minkälaisella terällä paprikaa kannattaa raastaa? Ei ole tullut aiemmin vastaan reseptiä, jossa olisi vaadittu paprikaraastetta enkä halua että paprika menee mössöksi.

    1. Hei! Voit raastaa paprikan ihan tavallisella raastimella, tai voit toki pilkkoa sen myös veitsellä pieniksi paloiksi, jos pelkäät sen menevän liian hienoksi. Ei siis ole yhtä oikeaa tapaa tähän, vaan oman maun mukaan.

  13. Pauliina says:

    Mihin se vispikerma piti laittaa? Ainesosaluettelossa se on, mutta eikö kuorrutteen pitänyt olla se 1/3 ranskankerma+tuorejuustoseoksesta?

    1. Tuolla lopussa mainitaan kuorrutteen valmistaminen. 2/3 oli kinkkutäytteeseen ja 1/3 täytteestä kurkkutäytteeseen. Kuorrute sitten valmistetaan lopuksi erikseen. Toivottavasti ymmärsin kysymyksesi nyt oikein ja vastasin siihen.

  14. Tänään syötiin tätä. Mutta miten löydän ne muut pienet? Ei näy sellaisia kategorioita kuin pikkukakut, sinkkukakut tai minikakut.

    1. Hei, Kiitos vinkistä! Pitääkin jossain vaiheessa kasata nämä pienet kakkuset omaan kategoriaansa. Kiva, että innostuit kokeilemaan reseptiä!

      1. En löytänyt vielä sitä kategoriaa… Vai eikö vain silmiini sattunut?! 🙂

        1. Hei, Nyt sellainen on tehty. Sitä ei löydy kylläkään tuolta makeat/suolaiset-valikosta, mutta se on kyllä olemassa. Löydät sen täältä: https://pullahiiri.com/category/leivontavinkit/pienet-leivonnaiset/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close