Herkullinen punaherukkapiirakka

Tuossa aikaisemmassa punaherukkapostauksessa oli resepti punaherukkamehuun. Lopuista marjoista tein tämän piirakan, jossa on marjojen alla kermainen ja makea täytekerros. Tuo täytekerros tasapainottaa kirpeiden marjojen makua. Marjojen päälle tulee vielä herkullisen rapea murukerros, joka on täydellinen yhdistelmä kermaisen ja marjaisan täytteen kanssa. Tämän piirakan voi tarjoilla esimerkiksi vaniljakastikkeen tai vaikka vaniljajäätelön kanssa.

Kurkkaa alta resepti ja yllätä perhe tai ystävät tällä satokausiherkulla! Voit kokeilla piirakkaa myös mustillaherukoilla tai muilla marjoilla. Tämä resepti sopii käytettäväksi varmasti monella eri marjalla. Jos vaihdat marjoja, niin muista silloin suhteuttaa makeus marjojen makeuteen. 

Punaherukkapiirakka

Pohja

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

200 g voita

1 kananmuna

Täyte

200 g ranskankermaa

1 kananmuna

1/2 dl kermaa

1/2 dl tomusokeria

7 dl punaherukoita

2 rkl perunajauhoja

1/2 dl tomusokeria

Laita leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon vehnäjauhot ja sokeri. Pyöräytä ainekset sekaisin kulhossa. Kuutioi kylmä voi pieniksi paloiksi ja lisää edellisten joukkoon. Ota noin kaksi desilitraa murua erilleen ja lisää lopun taikinamurun joukkoon kananmuna. Sekoittele käsin tasaiseksi ja painele taikina noin 24-26 cm vuoan pohjalle ja reunoille. 

Pohjan valmistaminen ilman konetta: Voit myös valmistaa pohjan nyppimällä kylmän (pieneksi pilkotun) voin, jauhot ja sokerin keskenään kulhossa tasaiseksi muruksi. Ota erilleen noin kaksi desilitraa murua ja lisää loppujen joukkoon kananmuna. Sekoita tasaiseksi.  

Valmista täyte sekoittamalla kulhossa ranskankerma, kananmuna, kerma ja tomusokeri. Kaada täyte pohjan päälle. Irrota punaherukat tertuista ja sekoita ne yhdessä perunajauhon ja tomusokerin kanssa. Levitä marjat ranskankermatäytteen päälle ja ripottele lopuksi pohjan taikinasta erilleen otettu muru marjojen päälle. 

Paista 175 asteessa noin 40 minuutin ajan tai kunnes piirakka on kypsä. 

Vinkki! Voit laittaa paiston ajaksi piirakan päälle folion, jotta piirakka ei ota liikaa väriä paiston aikana. 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Voiko käyttää pakastemarjoja?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Uskon, että onnistuu yhtä hyvin myös pakastemarjoilla.

  2. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Tää näyttää ihan täydellisen ihanalta! ♥♥♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close