Mehevä ja herkullinen omenapiirakka

Tämä omenapiirakka sopii myös hyvin tämän viikon hävikkiteemaan, koska ainakin meidän jääkaapista löytyy aika usein päiväysvanhoja kermaviilejä. En tiedä mistä se johtuu, että kermaviilejä hankitaan kaupasta, mutta käyttö on kuitenkin aika vähäistä. No, näin hävikkiviikolla on siis hyvä muistuttaa myös kermaviilien hyödyntämisestä omenapiirakkaan, koska tuskin olemme ainoa perhe, jolla jää nuo kermaviilit jääkaappiin. Tällä kertaa päätin käyttää kermaviilin omenapiirakkaan, koska muutama isovanhemmilta saatu omenakin nökötti vielä hedelmälautasella. 

Omenapiirakka on helppo valmistaa ja se maistuu erittäin herkulliselta. Omenien päälle ripottelin vielä kanelista ja sokerista herkullisen ja kauniin näköisen kerroksen, joka antaa ihanasti makua ja väriä koko piirakalle. 

Näin viikonlopun ollessa käsillä, on hyvä leipoa omenapiirakka vaikka viikonlopun herkkuhetkeen tai mahdollisesti kyläileville vieraille. 

Oikein aurinkoista syysviikonloppua! 

Mehevä ja herkullinen omenapiirakka

Pohja

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 dl sokeria

2 kananmunaa

200 g kermaviiliä

100 g voita

Täyte

3-4 omenaa

2 tl kanelia

2 rkl sokeria

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri keskenään kulhossa. Lisää kulhoon kananmunat ja kermaviili. Sulata voi kattilassa tai mikroaaltouunissa ja lisää voisula lopuksi joukkoon lastalla nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratuun tai öljyllä voideltuun vuokaan (noin 24-26 cm). Poista omenoista keskiosa ja siivuta omenat. Levitä siivut taikinan päälle. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään. Ripottele kaneli-sokeriseos omenasiivujen päälle ja paista piirakkaa 175 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. 

Huom! Paistoaika riippuu käytössä olevasta uunista, joten tarkkaile omenapiirakan kypsymistä paiston aikana. 

Käy kurkkaamassa aikaisemmin viikolla julkaisemani hävikkiresepti banaanivohveleihin

Kommentoi

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Tää näyttää just täydellisen herkulliselta omenapiirakalta ♥ Ja tosi kivan helppo ohjekkin!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂 Resepti on todellakin hyvin helppo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close