Syyssadon porkkanapiirakka

Tämä porkkanapiirakkaresepti on todella monipuolinen, koska se on todella mehevä, ilmava sekä saat tehtyä tällä reseptillä suuren määrän piirakkapaloja. Näin ollen tämä resepti toimii erinomaisesti vaikka koulujen tai harrastuspiirien buffet-myynnissä. Kuorrute ei toki säily pitkiä aikoja huoneenlämmössä, mutta nämä palat menevät varmasti niin nopeasti kaupaksi, ettei siitä ole huolta.

Pohjaan käytin poikkeuksellisesti valmista porkkanasosetta. Aikaisemmin olen käyttänyt porkkanapiirakoissa ja -kakuissa raastettua porkkanaa. Koska tässä reseptissä pohjataikinan kanamunat ja sokeri vatkataan keskenään, on pohja mehevyyden lisäksi myös hyvin ilmava. 

Vaalea kuorrute on aika perinteinen tuorejuustosta ja voista tehty kuorrute. Jos haluat vaniljan maun lisäksi jotain muuta makua kuorrutteeseen, niin voit korvata 1/2-1 desiä tomusokerista vaikka makutomusokerilla. Toisaalta perinteinen tuorejuustokuorrutus on se porkkanapiirakan ykkösvaihoehto – ainakin minun mielestäni. 

Syyssadon porkkanapiirakka

Porkkanakakku

Pohja

6 kananmunaa

4 1/2 dl sokeria

7 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljatahnaa tai -uutetta*)

3 dl porkkanasosetta

200 g voita

Kuorrute

100 g voita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl tomusokeria

2 tl vaniljatahnaa tai -sokeria

*) Voit käyttää myös vaniljasokeria

Vatkaa kanamunat ja sokeri keskenään paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen porkkanasoseen kanssa. Mausta vaniljatahnalla tai -uutteella ja lisää lopuksi sulatettu voi.  Laita leivinpaperi reunalliselle uunipellille ja kaada taikina uunipellille. Paista piirakkaa 175 astetta 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puisella cocktailtikulla. Piirakka on valmis, kun piirakkaan työnnettyyn tikkuun ei jää märkää taikinaa kiinni. Anna piirakan jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen (pehmeä) voi ensin kulhossa. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto yhdessä tomusokerin kanssa. Lisää vaniljatahna tai vaniljasokeri kuorrutteen joukkoon ja vatkaa vielä tasaiseksi. 

Jos haluat koristella porkkanapiirakan kuvan piirakan tavoin, ota muutama ruokalusikallinen kuorrutetta eroon. Levitä loput kuorrutteesta jäähtyneen piirakan päälle. Värjää erilleen otettusta kuorruteesta osa vihreällä ja osa oranssilla elintarvikevärillä. Leikkaa pursotuspussin kulmaan pieni reikä ja pursota sillä oranssia kuorrutetta porkkanoiksi. Pursota toisella pursotuspussilla vielä vihreää kuorrutetta naateiksi. 

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Kokeilin mascarponella ja maku oli aivan hyvä, mutta jostain syystä täyte juoksettui. Mitähän mahdoin tehdä väärin vai eikö mascarpone vain sovi tähän tarkoitukseen? Kokeilin uudestaankin ja yritin varmistaa, että ainekset varmasti ovat lämpimät, mutta silti kuorrute meni rakeiseksi. Pohja on ihanan kuohkea ja mehevä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitokset kommentistasi. Nyt luulen, että syynä voi olla tuo käyttämäsi mascarpone-juusto. Olen huomannut, että tuo mascarpone ei käyttäydy (varsinkaan vatkatessa) aina samalla tavalla kuin tavallinen tuorejuusto. Mascarpone voi voimakkaassa vatkauksessa joskus juoksettua. Suosittelen siis käyttämään ihan maustamatonta tuorejuustoa tässä kuorrutteessa, vaikka mascarpone ihanan pehmeän makuista onkin. Mukava kuulla, että pohja onnistui hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close