lauantai 12. tammikuuta 2008

Sokerimassa


Olen taistellut tuon marsipaanin kuivattamisongelman kanssa. Minä en vaan saa siitä tehtyjä koristeita nopeasti kuivatettua ja sitten ne nuokahtavat nopeasti kakkujen päällä. No, Marien blogista lähdin sokerimassan ohjetta etsimään ja sieltä löysinkin todella helpon ja hyvän ohjeen. Osa tarvikkeista pitää käydä kyllä apteekista ostamassa, mutta sen suurempia ponnistuksia ei sitten tarvitsekaan.Minä tein  sen verran muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen, että käytin liivatejauhon sijasta suhteessa saman verran liivatelehtiä (1 tl = 1 lehti).
Tässä ohje minun mukaan:
5 rkl vettä
4 liivatelehteä
2 rkl nestemäistä glukoosia (rakettiglukoosia - apteekista)
1 tl glyseriiniä
500g tomusokeria (varaudu myös toisella paketilla)
Kaulintaan tomusokeria tai maissitärkkelystä
elintarvikevärejä
Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna 5 rkl vettä ja liota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken ja lisää glukoosi. Noin minuutin päästä lisää glyseriini. Sekoita. Siivilöi tomusokeri kulhon pohjalle ja kaada liivateseos siihen. Vaivaa taikinaa, kunnes se ei ole enää tahmeaa. Tarvittaessa lisää tomusokeria. Jos öljyät kädet, massa ei tartu käsiin. Kääri valmis sokerimassa parin kelmun sisään tiivisti, koska massa kovettuu nopeasti ilman käärimistä. Ota vain tarvittava määrä massaa esiin kerralla koristeita tehdessäsi. Kuivuneesta massasta saat notkeampaa muutamalla vesitipalla. Tällä ohjeella tulee n. 660g sokerimassaa koristeiden tekemiseen.

Voit värjätä massan tekovaiheessa tai sitten jälkikäteen tarvittavan määrän kerralla.Nämä koristeet on tehty sokerimassalla sandaaleja lukunottamatta.

Sokeri massa on helposti kuivuvaa, välillä jopa liian helposti jo työstövaiheessa, jolloin muuttuu murenevaksi. Ruusun yritin tehdä ja onnistuinkin, mutta nopea pitää olla. Katso lisää ohjeita tuolta alkuperäisestä ohjeesta!!

Teen tätä kyllä toistekin.

1 kommentti:

  1. Sokerimassasta on kiva väkertää kaikenmaailman kukkia ja koristeita, mun suosikkeja on kuitenkin 3D vauvat, niitä voisi tehtailla vaikka jokapäivä kaikenpäivää ja on niitä vähän tullut tehtyäkkin, blogissani on jopa kuvia aikansaannoksista siinämäärin että piti perustaa toinen blogi pelkille leipomuksille:D marsipaani ei ole oikeen mun juttu, paitsi ruusuissa jotka menee hetikäyttöön.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...