Tex mex-voileipäkakku

Tein tällaisen tex mex-voileipäkakun mieheni syntymäpäiville. Tätä ohjetta on pitänyt jo pitkään kokeilla. Alkuperäinen ohje on Pirkka-lehdestä ja esillä myös Pirkka-nettisivuilla. Makumieltymykset jakaantui selvästi
kahtia. Texmex-ruokiin tottuneet pitivät tästä ei niin perinteisestä voileipäkakusta, kun taas perinteiseen kotiruokaan tottuneille voileipäkakku ei maistunut.

Tätä arvelin kyllä jo etukäteen, jonka vuoksi tarjolla oli myös perinteistä kasvispiirakkaa sekä juusto-ja kinkkuhyrriä. Tästä kakusta tein lisäksi myös kasvisversion jättämällä lihan pois.

Ainekset:

 

 

 

2 pktruispaahtoleipää
 
Broileritäyte:
1 rs (450 g) maustamattomia/hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk (320 g) tomaattisalsa -meksikolaiskastiketta
1 tlk (300 g) juustodippiä
 
Guacamoletäyte:
1 tlk (à 300 g) guacamoledippiä
1 punainen paprika
 
Kostutus:
 vettä
  sitruunamehua
 
Kuorrutus:
 1 tlk (à 300 g) guacamole-dippiä
200 g ranskankermaa
 
Koristeeksi:
1 parika
noin 200 g kirsikkatomaatteja
noin 10 cm pala kurkkua
  
  
  jääsalaattia
 maissilastuja     

(kurkkua, tomaattia, salaattia, paprikaa)

Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita kulhossa broilerin liha, salsakastike ja juustodippi. Pilko punainen paprika guacamole-kerrosta varten.

Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille paahtoleipiä 2 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä pullasutia apuna käyttäen. Levitä päälle 1/3 osa broileritäytteestä. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamole-dippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta leivät ja täytä broileritäytteellä. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Lisää loput broileritäytteestä. Lado loput leivät täytteen päälle ja kostuta.

Suojaa kakku tuorekelmulla. Laita päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Nosta kakku jääkaappiin ja anna makujen vetäytyä yön yli kylmässä. Sekoita guacamole-dippi ja ranskankerma kuorrutusta varten.

Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta esim. kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja jääsalaatilla.

 

Tässä vielä kuva kasvisversiosta, joka muuten samanlainen, mutta se ei sisällä broileria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close