Suklaa-nougat-juustokakku

Suklaa-nougatjuustokakku

Nyt on kauniit ilmat houkuteleet Pullahiirenkin lenkkipoluille ja siitä syystä on ollut hieman päivitystaukoa :o)

Treffasimme muutaman vanhan kaverin kanssa ja osallistuin tarjottaviin jostain kumman syystä jälkiruokapuolella. Pitkään mietin mitä tekisin. Keittiön pöydälle oli jäänyt vielä pääsiäisestä Mignon-munia ja ne houkuttelivat tekemään tämän kakun…

suklaakakku mignon-munista

Suklaa-nougatjuustokakku

Pohja
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g voita

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
3 Mignon-munaa / 150 g nougat-patukkaa
5 rkl kaakaojauhetta
100 g maitosuklaata

Päälle
1 dl vispikermaa
100 g ranskankermaa
1/2 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
(1 rivi tummaa suklaata)

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahdon joukkoon puolet kuivista aineista ja sen jälkeen voi. Lisää lopuksi vielä loput kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Levitä massa 24cm irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi) ja paista noin 10 minuuttia 175 asteessa.

Valmista täyte notkistamalla tuorejuusto. Sulata nougaa pehmeäksi. Lisää tuorejuuston joukkoon ranskankerma ja kondensoitu maito. Lisää sulatettu nougat. Vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen joukkoon ja vatkaa massa tasaiseksi. Älä ylivatkaa. Rouhi maitosuklaa veitsellä. Ripottele lämpimän pohjan päälle noin puolet suklaarouheesta ja sekoita loput täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päälle. Vuoraa irtopohjavuoka foliolla ja laita vuoka isoon paistovuokaan. Kaada noin 2/3 osaa vuoan korkeudesta kiehuvaa vettä paistovuokaan. Paista vesihauteessa 150 asteessa noin tunnin verran.
Jätä vielä noin 15 minuutiksi jäähtyvään uuniin. Ota vuoka pois uunista. Nosta kakkuvuoka pois vesihauteesta ja anna jäähtyä hetki. Nosta jäähtynyt juustokakku jääkaappiin ja anna viilentyä jääkaappikylmäksi.

Mittaa kulhoon kaikki päällisen aineet. Vatkaa ne vaahdoksi. Levitä vaahtoa kakun päälle ohut kerros. Sulata halutessasi suklaa ja nostele se pakastepussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota sulalla suklaalla ristikkokuvio kakun päälle. Nostele loput vaahdot pursotinpussiin ja pursota tähtityllaa käyttäen haluamasi pursotukset kakun reunalle.

Tarjoile kakku sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa!

Vinkki! Laita paistoajaksi kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei ruskistu paiston aikana.

Tässä alla olevassa kuvassa erottuu hyvin nuo rouhitut suklaapalat tuolla täytteen joukossa.

Pala nougatkakkua

Kyllä uunissa paistetu juustokakut ovat niin herkullisia…

Nam!

Kommentoi

  1. oijoi,ihan järkyttävän hyvän näköistä kakkua! nam.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Makukin oli kohdillaan 🙂

  2. Nimetön says:

    Laitetaanko kondensoitu maito maitomuodossa? Eli sitä ei keitetä kinuskiksi? :o)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan sellaisenaan laitetaan tuo kondensoitu maito eli ei tarvitse karamellisoida/keittää.

  3. Nimetön says:

    Millaisella ohjeella tämä kakku tulisi tehdä 26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jos teet tällä ohjeella, niin kakusta tulee vain hieman matalampi. Koska pohja on tässäkin aika ohut, kannattaa se tehdä varmasti puolitoista kertaisena.

  4. Nimetön says:

    Kiitos vinkistä ja ohjeesta! Kiva, kun ei tarvitse liivalehteä käyttää. Resepti menee ehdottomasti kokeiluun.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kannattaa katsoa muutenkin nuo juustokakut (uunissa) kategorian kakut. Sieltä löytyy monia juustokakkureseptejä ilman liivatetta. Niin herkullisia!

  5. Nimetön says:

    liivatelehteä piti sanoman…

  6. Nimetön says:

    Tämä olisi ihana täyte kakun väliin, mutta miten toteuttaisi?? Montakohan liivatetta pitäis laittaa??

  7. Pullahiiri/Taru says:

    Mietin, että voisihan sen tehdä niinkin, että paistaisi vain tuon täytteen kadessa saman kokoisessa vuoassa ja käyttäisi sitä täytekakun välissä. Pitääkin pistää mietintään tuo versio 🙂 Jos haluaa tehdä liivatteellisen version, niin jätä kananmunat pois ja lisää hieman kermavaahtoa joukkoon. Laita noin 5-6 liivatetta sekä tietysti niitä varten hieman nestettä. En ole kokeillut, mutta noin voisi onnistua.

  8. Vuokko says:

    Jos tän haluais tehä laktoosittomana, niin millä tuon kondensoidun maidon vois korvata?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan tällaista ei voi ilman tuota kondensoitua maitoa tehdä, mutta täältä löytyy muutamia muunneltavia juustokakkureseptejä ja kirjassani (Pullahiiren makeat kakut) löytyy niitä vielä paljon lisää. Tuo kondensoitu maito vaikuttaa kakun koostumukseen sekä tuo makeutta, joten ihan samanlaisena sitä ei pysty tästä varsioista laktoosittomana toteuttamaan. Toki tuon kondensoidun maidon voi tehdä itse aktoosittomasta maitojauheesta, mutta en ole kokeillut sen sopimista tällaiseen uunissa paistettavaan juustokakkuun. En ole siis varma käyttäytyykö samalla tavalla. Täältä löydät ohjeet tuohon itse tehtyy kondensoituun maitoon: http://www.pullahiiri.com/2009/11/itsetehty-kondensoitu-maito-ja-toffee.html

  9. Nimetön says:

    Kysyisin: Tuleko täytteeestä suht. tiivistä rakenteeltaan. Sellaista olen etsiskellyt. Ja…ei taida tuo kondesoitu maito olla korvattavissa tavismaidolla tai kermalla?
    nimim. jos heti kokeilisi:)
    -m-

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tuosta tulee tavallaan aika tiivis rakenne. Kondensoitu maito ei ole kyllä korvattavissa, koska on paksua, makeaa "maitotiivistettä". Kerro mitä pidit, jos reseptiä kokeilet 🙂

    2. Nimetön says:

      Jess! Kokeilin/tein. Nyt tiedän, mitä on kondensoitu maito. Epäilin tuota vesiastiassa valmistamisen onnistumista tälläiselle joka reseptin omapäiselle soveltajalle, mutta eikäkö mitä, hyvä tuli:) Kokonaisuuden rakenne oli hyvä, maku hienostuneen täyteläinen ja ylittikin odotukset. Kiitos Sinulle hyvästä palstasta ja ennenkaikkea oheisesta kauan etsitystä kokonaisuudesta!
      -m-

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Todella kiva lukea viestisi onnistuneesta leivontakokemuksesta. Tämä on ollut hyvin suosittu ohje 🙂 Tätä voi sitten hieman muokkailla maun mukaan.

  10. Nimetön says:

    Onko tämä kovin haastava kakku? herkullisen näköinen! voiko tämän pakastaa ja tarjota myöhemmin?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En nyt haastavaksi tätä kakkua sanoisi. Ei se varmasti ole ihan alakoululaisen itse tehtävissä (taidoista riippuen), mutta ohjeita seuraavalta aikuiselta pitäisi onnistua 🙂

  11. Viivi says:

    Löysin äskettäin tämän ihanan ohjeen ja teinkin sitä tänään. Ongelma oli se että kakku ei hyytynyt keskeltä eikä oikein kunnolla mistään kohtaa. Pidin uunissakin 15 min pidempään mitä ohjeessa oli. En keksi muuta syytä kun itse kondensoitu maito. Sain kyllä maidon värin muuttumaan mutta olisiko seoksen pitänyt kunnolla paksuuntua? Tein myös sen ohjeellasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close