maanantai 7. heinäkuuta 2008

Äidin Syntymäpäiväjuhlat

Juhlimme eilen äitini syntymäpäiviä reilun 100 sukulaisen ja ystävän kanssa.
Tarjolla oli:Raikas vesimelooni-vihersalaatti, marinoitu feta-pastasalaatti(ohjeet salaatteihin alla), graavilohi, savulohi, sillikaviaari, uudet perunat. Kalan kanssa kastikkeena tartar-kastike (valmiina kalakauppiaalta) ja muuten kastikkeina yrttiöljy, kermaviilikastike ja sinappikastike. Ruisleipä ja patonki.Mansikkakakku oli tarjolla suurela peilillä. Lisää kakusta löytyy täältä.

Kalat ja tartar-kastike tuli suoraan Kauppatorilta Tuomaan kalasta. Sillikaviaarin teki äitini ystävätär ja hänen tyttärensä teki sinappikastikkeen. Keittiössä meillä oli apuna kaksi ammattilaista, jotka kokosivat salaatit ja pitivät huolta, että pöydässä oli tarvittavat ruuat sekä hoitivat tiskauksen yms. keittiöhommat. Itse hoidimme tarvittavat raaka-aineet, teimme salaatinkastikkeet sekä marinoimme pastan yms. edellisenä päivänä. Kakku sekä herrasväenpikkuleivät olivat minun käsialaa ja äitinni teki lisäksi kolme kuivakakkua sokerivesikuorrutteella.

Tässä ohjeet salaatteihin:

Raikas vesimelooni-vihersalaatti

Jääsalaatti
Lollo rosso-salaatti
Kurkku
Tomaatti
Vesimelooni

Pilko ainekset ja sekoita keskenään.


Feta-pastasalaatti (150hlöä)

6 pktTricolori simpukkapastaa
4kg Fetajuustoa
10kpl Paprikaa
Aurikokuivattuja tomaatteja
 Oliiveja

yrttiöljy:

(2l) Rypsiöljyä
(1 1/2 nippua) Rucolaa
(reilu 1 nippu) Basilicaa
(3 kynttä) Valkosipulia
(iso nippu) Ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

Suluissa käyttämämme määrä, kun teimme yrttiöljyä myös salaatinkastikkeeksi. Marinadiin olisi riittänyt n. 1/4 osa tästä määrästä.

Tee yrttiöljy. Laita ainekset isoon astiaan ja soseuta tehosekoittimella tasaiseksi yrttiöljyksi, lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Keitä pastat ja marinoi ne tarjoilua edellisenä päivänä.
Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja paprika, lisää ne pastan joukkoon, Lisää myös feta ja oliivit. Sekoita tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...