sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Pikkuleivät hillosilmällä

Isänpäivää varten leivoin myös tällaisia hillosilmäisiä pikkuleipiä. Nämä olivat ihanan pehmoisia ja herkullisia. Hilloksihan voi laittaa ihan mitä hilloa haluaa. Tällä kertaa itse käytin mansikkamarmeladia. Näitä teen toisekin!225g voita
2,5 dl sokeria
90g tuorejuustoa
1 keltuainen
1 rkl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
paistonkestävää marmeladia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja keltuainen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota sillä pikkuleipiä leivinpaperin päälle. Paina esim. sormella kaikkiin pikkuleipiin syvennys ja laita pieni nokare marmeladia syvennykseen. Paista pikkuleipiä 180 asteessa noin 15 minuuttia.
Itselläni tuo taikina oli sen verran paksua, että tähtityllalla (pursotinterällä) pursottaminen oli hankalaa. Otin lopulta tyllan pois ja pursottelin pelkällä leikatulla pursotinpussin kärjellä (siis ilman tyllaa) pieniä nokareita, joihin painoin syvennyksen. Toki tuosta taikinasta olisi voinut myös käsin pyöritellä palloja ja niihin painaa syvennyksen. Pursotettaviksi nämä pikkuleivät kuitenkin olivat tarkoitettuja. Alunperin tämä resepti oli sellaiselle "pikkuleipäkoneelle", jolla pystyy pursottamaan erinäköisiä pikkuleipiä. Sellaista en itse omista, mutta äidiltäni taitaa löytyä, joten ehkäpä vielä sellaista kokeilen.

Tämä resepti on vanha Amerikkalainen resepti, johon törmäsin netissä hyviä pikkuleipäreseptejä etsiessäni. Tuolta linkistä löydät tarkemmat ohjeet englanniksi noiden pikkuleipien pursottamisesta pursotinpussilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...