keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Suklaalla kuorrutetut keksit

Etsiskelin hyviä keksiohjeita ja löysinkin useita. Niistä yhdistelin tuon alla olevan keksiohjeen. Helpot kuorrutetut keksit
(noin kaksi pellillistä)

Ohje:
2 dl sokeria
120g voita

1 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutukseen:
400g (haluamaasi) suklaata
(100g voita)

   Vatkaa sokeri ja voi keskenään. Lisää joukkoon maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edellisiin. Vatkaa/sekoita sekaisin. Seos on murumaista, mutta helposti käsiteltävää. Ota taikina leivinalustalle ja muotoile siitä kaksi pitkää pötköä. Laita pötköt jääkaappiin noin tunniksi. Leikkaa veitsellä pötköistä n. 2 cm levyisiä kiekkoja uunipellille. Painele hieman käsin. Paista keksejä n. 15 min. 175 asteessa. Nosta ritilälle jäähtymään. Keksit eivät leviä uunissa, joten ne voi laittaa aika lähekkäin pellille paistumaan.
Sulata suklaa ja halutessasi suklaan joukossa myös voi. Tällöin kuorrutuksesta tulee hieman pehmeämpää. Kasta jäähtyneet keksit suklaaseen ja nosta ritilälle tai leivinpaperin päälle kovettumaan. Kun kaikki keksit ovat kuorrutettu, nosta ne jääkaappiin. Kun temperoit suklaan, se ei sula huoneenlämmössä. Jos haluat käyttää vain suklaata, laitan alle suklaan temperoinnin ohjeen.
Temperoitu suklaa: Sulata suklaa suklaalaadun mukaisesti (valkosuklaa 40*, maitosuklaa 45* ja tummasuklaa 48-50*). Jäähdytä sulanut suklaa 26-28 asteiseksi suklaalaadusta riippuen. lämmitä vielä uudelleen seosta 25-32 asteiseksi suklaalaadusta riippuen (mitä tummempi suklaa, sitä korkeammat lämpötilat. Toki varmasti myös suklaalaaduissa on eroja).
Käytin itse osaan tummaa suklaata ja osaan vaaleaa maitosuklaata kuorrutukseen ja lisäsin joukkoon voita. Mielestäni tuo vaalea maitosuklaa oli kuorrutuksena parempaa. Ja koska käytin voita seassa seoksesta ei tullut ihan yhtä jämäkkää, jolloin keksin siististi syöminen on taitolaji...


1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...