sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Broileri-pastasalaatti (Fantasiasalaatti)
Olen jo ennen blogiaikoja tehnyt tätä Broileri-pastasalaattia perhejuhliin ja picniceille tarjolle. Tämän ohjeen olen aikoinani napannut jostain Flora-mainoksesta, jossa se oli nimellä Fantasiasalaatti. 

Pohja on aina sama, mutta täytteitä voi vaihdella oman mielen mukaan. Täytevaihtoehtojakin oli alkuperäisessä reseptissä neljä tai viisi. Poikkesin hieman reseptistä enkä tosiaan käyttänyt kyseisen firman tuotteita vaan ihan kermaa ja creme fraishea. Tein salaatista samalla täysin laktoosittoman. Tein ohjeen kolminkertaisena, koska syöjiä piti alunperin olla reilut 30. Kuitenkaan lopulta kaikki vieraat eivät päässeet sairasteluiden vuoksi paikalle. 


Broileri-pastasalaatti (Fantasiasalaatti)

300 g pastaa (käytin Torino Capellia)

2 1/2 dl kermaa
2 1/2 dl creme fraishea
1 rkl viinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
ruukku ruohosipulia


300 g broilerin filettä
2 prk ananasta paloina
1 paprika (1/2 vihreää ja 1/2 punaista)
homejuustoa (erillisessä kulhossa)

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Paista kanat ja anna jäähtyä.  Lisää pastan joukkoon ananas, pilkottu broileri sekä pieneksi pilkkottu paprika. Valmista salaattiin tuleva kastike. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon creme fraishe, pilkottu ruohosipuli, etikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Koristele ruohosipulilla broilerilla sekä herneen versoilla. Laita jääkaappiin maustumaan. 

Tämä on yksi pastasalaattisuosikkini. Ihme, etten ole muistanut kyseistä salaattia vuosiin. Pitää kokeilla joskus vaikka jollain muullakin täytteellä.

Postauksen ensimmäiset kuvat uudistettu 5/2017. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...