sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Itsetehdyt täytekeksit vaniljan- ja mansikanmakuisina

 Eilen illalla innostuin taas kokeilemaan Vaniljatäytekeksien yhtä uutta reseptiä. Netti on tosiaan pullollaan hieman toisistaan poikkeavia reseptejä. Nämä keksit saivat houkuteltua minut kokeilemaan kauniin ja tasaisen ulkomuodon vuoksi. No, ei minun jälkeni yhtä tasaista ollut kun tuon alkuperäisen reseptin, mutta sinne päin kuitenkin. Taikinasta tuli kaulittavaksi liian murenevaa, joten lisäsin taikinaan hieman vettä pitämään taikinaa kaulimisvaiheessa hieman kosteampana. Osa näistä kekseistä sai myös mansikan makuisen täyteen sisäänsä. Meidän isommista lapsista toinen piti enemmän vaniljasta ja toinen taas mansikasta. Otin sereptin vaniljatäytteeseen ja kekseihin täältä. Jos haluat käyttä vaniljauutetta, niin katso määrät tuosta alkuperäisestä reseptistä. Itse en ole lämmennyt tuolle vaniljauutteen maulle, joten käytin sitten vaniljasokeria makuna. Tässä reseptiin nopea suomennos hieman muokattuna:o)

Vaniljan- ja mansikanmakuiset täytekeksit
(noin 25 kpl)

70g suolatonta voita
1 1/4 cups (216g) jauhoja
3/4 cup (70g)kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1/3 cup (70g)taloussokeria
1/3 cup (80g)ruokosokeria (dark brown sugar)
1 muna
2 tl vaniljasokeria
2tl kylmää vettä

Vaniljatäyte (koko keksimäärälle):
113g (1/2 cup) suolatonta (huoneenlämpöistä)
1 1/2 cups tomusokeria
1/4 cup taloussokeria
hypysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeriaMansikanmakuinen täyte (puolikas annos):
50g voita
1dl mansikkatomusokeria
1/2dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kiehuvaa vettä
(1cup=2,4dl)

1. Sulata voi pienessä kattilassa (itse sulatin mikrossa) ja nosta sivuun jäähtymään

2. Sekoita kuivataineet keskenään.

3. Lisää sokerit jäähtyneen voin sekaan ja vatkaa, kunnes massa on tasaista. Lisää joukkoon kanamuna ja vatkaa kunnes tasaista ja "kermaista".

4. Sekoita kuivataineet ja voi-sokeriseos keskenään. Seos on aika kuivaa, joten käytä kättäsi apuna. Tarvittaessa lisää vettä joukkoon. Kun massasta muodostuu pallo, niin kääri se kelmuun ja nosta jääkaappiin noin 30 minuutin ajaksi.

5. Lämmitä uuni 170°C. Laita leivinpaperit kahdelle uunipellille. Kauli taikina ja ota siitä pienellä pyöreällä muotilla tai sopivan kokoisella lasilla keksejä. Nosta keksit leivinpaperin päälle. Jos haluat kuvioida keksejä, niin voit tehdä sen ennen paitoa painamalla kuvion muotilla pintaan. 

6. Paista uunissa 8 minuutin ajan. Anna jäähtyä paiston jälkeen. Voin nostaa keksit jäähtymään ritilän päälle.Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.


7. Valmista täyte. Vatkaa voi ja lisää sokerit, suola ja vaniljasokeri vähitellen joukkoon. Jatka vatkaamista, kunnes täyte on tasaista. Itse tein vaniljatäytettä puolikkaan annoksen ja puolikkaan mansikkatäytettä.
8. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota täytettä noin 1 tl keskelle keksiä (puolet keksien määrästä). Nosta lopuksi täytteen päälle toinen keksi. Paina keksi kevyesti täytteen päälle, kunnes täyte on leinnyt keksin reunoille asti. Säilytä keksit ilmatiiviissä purkissa noin viikon ajan.

D niin kuin Domino
O niin kuin Oreo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...