maanantai 11. huhtikuuta 2011

Kolmen suklaan pehmeät suklaahippukeksit


 Taas on tullut kierreltyä ympäri verkkoa katselemassa ihania reseptejä. Nuo suklaahippukeksit eivät näytä jättvän minua rauhaan, vaan aina pitää uutta reseptiä kokeilla. Nämä onnistuivat taas todella hyvin. Olivat pehmeitä, paksuja ja erittäin hyvän makuisia. Juuri äsken aloin vertailemaan tätä uutta reseptiä ja tätä viime kertaista hyvin onnistunutta reseptiä. Huomasin, että reseptit ovat lähes identiset ja hyvin toimivat. Oikeastaan suklaahippureseptiä lähdin taas kokeilemaan, koska työhuoneessani on jo  muutamia viikkoja ollut paketissa Tefalin large cookie sheet. Löysin tai oikeastaan mieheni huomasi tuon olevan poistomyynnissä kaupunkimarketissa (kuten poikamme on erään marketin nimen suomentanut meille vanhemmille). Pitihän tuollainen sitten ostaa. Kaikkia hienouksia paketissa lukee, mutta täytyy sanoa, etten mitään eroa huomannut pellillä ja leivinpaperilla paistetussa erässä ja tuolla hienolla pikkuleipäpellillä paistetussa erässä. Taas tuli hankittua tuote, jota ilmankin pärjäisin. No, saimmepahan taas lasten kanssa syyn leipoa... Taitaa tuo leipomisinnostus kulkea meidän suvussa äidinmaidossa jo vaikka kuinka monennessa polvessa.Hieman alkuperäistä reseptiä muuttelin, joten tässä resepti, jolla minä nämä tein.

Kolmen suklaan pehmeät suklaahippukeksit

225g voita
3/4 cup taloussokeria
3/4 cup ruokosokeria/fariinisokeria
2 isoa munaa
1 tl vaniljasokeria
3 cups vehnäjauhoja (13 ½ oz)
3/4 tl suolaa (jätin pois, koska käytin tavallista voita)
1 ¼ tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
12 ounces (2 cups) suklaarouhetta (tummaa-, maito- ja pähkinäsuklaata)
 

1 cup = 2,4 dl

1 oz. = n. 28g

Mittaa kulhoon voi sekä sokerit ja vatkaa ne kevyesti sekaisin. Lisää joukkoon munat ja vatkaa massa tasaiseksi (älä kuitenkaan ylivatkaa). Sekoita kuivat aineet keskenään (ei suklaa). Sekoita kuivat aineet muutamassa erässä edelliseen seokseen ja lopuksi lisää joukkoon rouhitut suklaat (voit käyttää oman maun mukaan erilaisia suklaita). Sekoita massa sekaisin ja pyörittele (pingispallon kokoisiksi) palloiksi. Itselleni tuli kaksi pellillistä eli noin reilut 20 keksiä.  Paista noin 15 min ajan 200 asteessa. Huomioi paistaessasi, että otat keksit pois vielä kun keksit ovat pehmeitä. Nosta keksit jäähtymään hetkeksi ennen herkuttelua. Suosittelen syömään nämä lämpiminä kylmän maitolasillisen kanssa.
Minulla tuo 15 minuuttia oli oikein optimaalinen paistoaika. Tuo keksimassa on aika kuivaa, joten sitä ei tarvitse pelästyä.Keksien alla näkyy tuo mainitsemani keksipelti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...