Hasselpähkinähyydykekakku

On olemassa muutama herkkuyhdistelmä, jotka vievät minun kieleni mennessään. Yksi niistä on appelsiinin ja suklaan yhdistelmä ja toinen on pähkinän sekä suklaan yhdistelmä. Pähkinäisistä herkuista pidän ihan kaikissa muodoissa. Lempileivonnaisenikin on pähkinä bebe, josta täällä blogissani löytyy ainakin piirakkaversio. Tuo on tainnut tulla ilmi jo
aikaisemminkin, jos olette blogiani pidempään seuranneet :o)

Nyt päätin kokeilla hasselpähkinälevitteestä tehtyä hyydykekakkua. Resepti on ihan omasta päästä kehitelty. Voi hyvin olla, että olen aikaisemminkin käyttänyt tuota hasselpähkinälevitettä jossain saman tapaisessa kakussa. Nyt kuitenkin ihan uudessa reseptissä…

Hasselpähkinähyydykekakku

Hasselpähkinähyydykekakku

Pohja:

50g pähkinäsuklaata

25g voita

60g sokeria

1 muna

15g vehnäjauhoja

15g kaakaojauhetta

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kermaa

2 valkuaista

1/2 dl sokeria

2 dl hasselpähkinälevitettä

4 liivatelehteä

1/2 dl vettä

Kuorrute:

1/2 dl kermaa

50g tummaa suklaata

2 rkl hasselpähkinälevitettä

Hasselpähkinöitä kokonaisena sekä rouheena

Valmista pohja: Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Vatkaa kananmuna joukkoon. Sekoita jauhot keskenään ja sekoita edellisiin. Lisää lopuksi sula pähkinäsuklaa joukkoon. Levitä kakkumassa leivinpaperilla vuorattuun 18 cm irtopohjavuokaan tai irtoreunukseen suoraan leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 15 min. Nosta jäähtymään ritilän päälle.

Valmista täyte: Laita liivatteet likoon kylmään veteen. Laita kattilaan vettä ja kiehauta kuumaksi. Nosta vesihauteen kestävä astia kattilan päälle ja mittaa sinne valkuaiset sekä sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sokerin kanssa vesihauteessa. (Itse käytin kahta erikokoista kattilaa, pienemmässä vatkasin valkuaiset) Vatkaa seuraavaksi toisessa kulhossa kermavaahto pehmeäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon hasselpähkinälevite. Sekoita hyvin. Kuumenna vesi tilkka kiehuvaksi ja nosta siihen liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita liivate hyvin sekaisin veteen ja kaada hieman jäähtynyt liivateseos tuorejuuston joukkoon. Nostele ensin valkuaisvaahto joukkoon ja sen jälkeen kermavaahto. Nostele massa hyvin sekaisin. Laita jäähtynyt pohja lautaselle. Mitoita  pohjaa hieman suurempi (n.20cm) irtoreunus tai irtopohjavuoan reunus pohjan ympärille. (Voit öljytä ja tomusokeroida reunuksen, niin saat kakun kauniisti
vuoasta irti.) Kaada täyte pohjan päälle. Annan jähmettyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa.

Valmista kuorrute: Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa sekä hasselpähkinälevite. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä lusikalla.
Koristele pähkinöillä ja pähkinärouheella.


Itse halusin hieman noita ”valumia” kakun reunalle, mutta olisin voinut vielä hieman jäähdyttää päällistä, koska jostain kohti tuo valui hieman liikaakin.

Suklaakakku hyydytetty

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Herkullisen näköinen kakku! Meillä on juhlat tulossa ja ajattelin tehdä tätä tarjolle. Voinko tehdä kakun 26cm vuokaan tuplaamalla ohjeen, tuleeko hyvän kokoinen?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Luulen tuon olevan ihan ok. Mukavia leipomishetkiä!

  2. Nimetön says:

    Siis tämä on niin hyvä kakku!!! Ensimmäisellä kerralla, kun tein tämän, niin ajattelin, että pohja saisi olla hieman paksumpi. Ja toisella kerralla teinkin pohjan osuuden tuplaohjeella. Se ei ollut kovin hyvä idea, koska pohjasta tuli TOOODELLA kova. Kakkua leikatessa tarvittiin terävää puukkoa, että sai lohkaistua palan. 🙂 Siitä (pohjasta) tuli jotensakin mutakakkumaisen kosteä, mutta kuitenkin jotensakin sitkeä, aivan siis erilainen koostumukseltaan kuin yksinkertaisena tehdyllä ohjeella. Osaatko sanoa, mikähän tähän vaikutti, että tuli niin erilainen? Maultaan ei ollut mitenkään pahaa, koostumus vain hankalahko! 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En nyt osaa tarkalleen sanoa mikä olisi mennyt pieleen. Olisiko paistoaika ollut liian pitkä tai sitten jotain tuotetta väärä määrä? Hyvä, että reseptin kaltaisena onnistui hyvin 🙂

  3. Leena-muori says:

    Oli pakko kokeilla tätä sinun kakkureseptiäsi. Tämä pisti heti silmään, kun eka kerran selasin kakkukirjaasi. Vihdoin sain testattua. Eikä kyllä pettänyt. Saattaa tulla meillä vielä leivonnainen johonkin juhlaan. Sai erityisesti kehuja vierailtamme. Eivätkä tyytyneet yhteen palaan. 😉 Minusta tämä on ulkonäöllisestikin yksi houkuttelevimmista ja kaunemmista kakuista.

    Siksikö vesihauteessa vatkaat valkuaisen ja sokerin, että tulee mahdollisimman kuohkeaa? Riittäisikö pelkät huoneenlämpöiset ainekset? Oletko testannut eroa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana kommantti 🙂 Todella mukava kuulla palautetta kakuista. Minunkin mielestäni tämä on todellista herkkua. Kakusta tulee vielä tyylikkään näköinen aika helpolla. Vaahdosta tulee tosiaan kuohkeampaa, kun valkuaiset ovat lämpimiä. Toki pitä varoa, ettei ne kuumene liikaa, jota ei ole valkuaiskokkelia tarjolla… Itse säilytän kananmunat aina huoneenlämmössä, koska silloin ne ovat ilman lämmitystä leivonta valmiita.

  4. Nimetön says:

    Aivan uskomattoman herkullisen näköinen kakku! Aion tehdä tätä seuraaviin juhliimme. Onnistuuko kakku yhtä hyvin, vaikka valkuaisia ei vatkaisikaan vesihauteessa? Haluaisin myös tietää kestääkö tämä kakku pakastusta? Kiitos vastauksesta jo etukäteen! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Suosittelen tuossa vesihauteessa vatkaamista, koska vaahto onnistuu paremmin hauteessa. En ole kakkua koskaan pakastanut, mutta luulisin sen ihan tavallisesti kestävän pakastamisen.

  5. Marjo says:

    Hei, etsin käyttöä kaapissa lojuvalle Nutella-purkille. Luuletko että tässä reseptissä hasselpähkinälevitteen voisi korvata sillä suklaa-hasselpähkinälevitteellä? Tämä kakku näyttää ja vaikuttaa muuten juuri siltä mitä halusisin kokeilla. Upean näköinen myös!

    1. Hei! Voit varmasti oikein hyvin käyttää Nutellaa tässä reseptissä.

  6. Kiitos! Tein ja tuli oikein onnistunut kakku. Kaikki kehuivat ja tykkäsivät mausta.

    1. Oi, mahtavaa! Kiva, että innostuit kokeilemaan reseptiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close