sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Joulukalenterin luukku 11: Vadelmamarmeladit


Tämän päivän luukusta paljastuu resepti vadelmamarmeladeihin! Ensimmäistä kertaa tein itse marmeladeja! Se on aina jäänyt, kun tarveaineita pitää hakea apteekista, eikä siellä tule usein asioitua. Nyt kuitenkin muistelin, että jossain ulkomaalaisessa blogissa nähneeni vilaukselta marmeladeja, jotka oli tehty ihan vaan hillosokerilla. En tiennyt onko meidän hillosokeri aivan vastaavaa kuin ulkomailla, joten muistin kaapissani olevan hillo-marmeladisokeria. Päätin kehitellä siitä reseptin ja kokeilla onnistuuko. Ja onnistui!  Näiden marmeladien ainekset löytyvät kaikki siis ihan tavallisista ruokakaupoista ja taas kerran tämä on niin helppo resepti :o) 
 Vadelmamarmeladit
(noin 20-25 palaa)

5 dl metsävadelmia (pakasteena)
1 1/2 dl vettä
3 1/2 dl hillo-marmeladisokeria
erikoishienoa sokeria/tomusokeria

Mittaa kattilaan vesi ja (pakaste)vadelmat. Annan kiehahtaa ha kaada siivilään. Siivilöi mehu ja painele vadelmat siivilän läpi, niin etteivät siemenet päädy marmeladeihin. Kaada mehu sekä paseerattu vadelma takaisin kattilaan ja lisää hillo-marmeladisokeri sekaan. Anna kiehua, kunnes seos sakenee hieman (noin 15-20 minuuttia). Kaada seos  kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle noin 10x15 cm rasiaan. Anna jähmettyä. Nosta hyytynyt marmeladi pois rasiasta ja leikkaa paloiksi. Kierittele marmeladit joko erikoishienossa sokerissa tai tomusokerissa.

Tässä vielä leikkauskuvaa marmeladeistaMinun mielestäni marmeladien vadelmainen maku voimistui seuraavaan päivää odotellessa.
Näissä maistuu ihanasti kotimaiset kesäisen metsän vadelmat!

8 kommenttia:

 1. Onnistuu varmaan muistakin marjoista samalla tavalla? :)

  VastaaPoista
 2. Voimistuko maku paljonkin? sillä tein noita joululahjaksi kolme päivää ennen joulua.

  VastaaPoista
 3. Hei, säilyykö nämä hyvin, huoneenlämmössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säilytys tosiaan huoneenlämmössä. Aika hyvin säilyy. Rakenne voi hieman muuttua, lähinnä sokeripinta voi hieman kovettua.

   Poista
 4. Hei, paljonko (dl) tuota vadelmamehua/pyreetä suunnilleen tulee 500g:sta pakastemarjoja? Jos teen puolukoista, tarvittava määrä pakastemarjoja on varmaan hieman eri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en osaa tarkkaan sanoa tuota määrää. En ole koskaan kokeillut marmeladin tekemistä puolukoilla, joten nyt en osaa ikävä kyllä auttaa. Jos innostut kokeilemaan, niin tule ihmeessä kertomaan miten kokeilu meni. Kiva kuulla aina uusia variaatioita.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...