torstai 22. joulukuuta 2011

Joulukalenterin luukku 22: Joulusinappi

Voi niitä notkuvia joulupöydän antimia...
Enää ei ole pitkä aika siihen, kun päästään nauttimaan niin suolaisista kuin makeistakin jouluherkuista.


Mummoni teki aikoinaan voimakkaan makuista sinappia joulupöytään ja samaa mallia olen minä jatkanut. Olen tehnyt joka vuosi itse oman sinapin niin kauan kuin vaan muistan. Tämä vuosikaan ei tehnyt poikkeusta asiaan. Tällä reseptillä tein nyt ensimmäistä kertaa sinapin, mutta pohjana on aikaisemmin käyttämäni vanha resepti. Hieman ainesuhteita muuttelin, jotta sain koostumuksesta aikaisempaa paremman.

Joulusinappi


1 dl Colman´s sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 rkl perunajauhoa
1 kananmuna
1/2 rkl etikkaa


Mittaa kaikki ainekset etikkaa lukuunottamatta pinnoitetuun kattilaan. Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila pois levyltä ja lisää etikka joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja nostele purkkiin/purkkeihin. Säilytä jääkaapissa, tiiviisti pakattuna.


Kinkunpaiston suoritan perinteen mukaan aatonaaton ja aaton välisenä yönä. Onneksi on paistomittari, jossa on hälytin. Suosittelen sellaisen ostamista, niin ei ainakaan voi olla heräämättä kinkun ollessa juuri oikean lämpöinen :o) Sinappia voi maustaa omien makutottumusten mukaan esimerkiksi konjakilla tai muulla vastaavalla. Itse pidän joulusinapista juuri tällaisena.

5 kommenttia:

 1. Kuinka kauan tuon sinappi säilyy?

  VastaaPoista
 2. Kuinka kauan tuon sinappi säilyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä Eviran vastaus sinapin säilyvyyteen Jouluvinkkejä-sivulla. "Kotitekoinen sinappi ei säily yhtä kauan kuin kaupan sinappi. Säilymiseen vaikuttavat mm. valmistushygienia ja sinapin raaka-aineet. Säilytä itse valmistettu sinappi aina jääkaapissa, jossa se säilyy hyvänä muutamia viikkoja." (http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/kasittely+ja+sailyttaminen/jouluvinkkeja/)

   Poista
 3. Ritun joulusinappi on paras ja yksinkertainen !!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Ritu :) Joulusinappi on kyllä sellainen, että siitä on monen monta erilaista bravuuriversiota!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...