Joulukalenterin luukku 3: Piparipopsit

 

Tässä herkullinen resepti piparipopseihin. Popsit ovat viime aikoina nousseet suosituiksi herkuiksi, joten niipä joulunakin voi nautiskella joulunmakuisilla popseilla. Kaunis vaalea kuorrutus yhdistettynä joulunpunaisiin koristeisiin sekä ihanaan piparin tuoksuun saa joulumielen nousemaan!

 

Piparkakkupallot (noin 17 kpl)
eli Piparipopsit

 200 g piparkakkuja
5 rkl appelsiini tuorejuustoa
300 g valkosuklaata
(nonparelleja, kookoshiutaleita)
17 tikkaritikkua tai cocktailtikkua

Murskaa piparkakut tasaiseksi muruksi monitoimikoneessa tai vaihtoehtoisesti pakastepussissa kaulimella murskaten. Lisää joukkoon viisi tasaista ruokalusikallista tuorejuustoa ja sekoita massa tasaiseksi. Massan tulee olla sellaista, että siitä saa käsin puristeltua/pyöriteltyä palloja. Pyörittele massasta 17 palloa (noin 3-4 cm halkaisijaltaan) ja nosta valmiit pallot leivinpaperin päälle.

Sulata muutama pala valkosuklaata mikrossa tai vesihauteessa. Kasta tikkujen toinen pää hieman valkosuklaaseen ja työnnä piparipallon sisään. Kun kaikissa palloissa on tikut valmiina, nosta pallot jääkaappiin ainakin 15 minuutin ajaksi.

Sulata loppu valkosuklaa ja upota piparkakkupallot yksitellen valkosuklaaseen ja koristele nonparelleilla tai kookoshiutaleilla. Laita valmiit pallot takaisin leivinpaperin päälle ja kun kaikki ovat valmiita, laita pallot takaisin jääkaappiin jähmettymään. Säilytä piparkakkupalloja jääkaapissa.

Tikut voi jättää piparipalloista pois, jolloin on hyvä käyttää pieniä haarukoita apuna palloja kuorruttaessa.

 

 

Nämä piparipopsit/piparipallot olivat Kotivinkin Jouluherkut-lehden artikkelissa, joka oli tehty Pullahiiri blogista sekä minusta sen takana. Päivityksen kyseisestä artikkelista löydät täältä.

 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Miten sinä saat tuon kuorrutteen noin kauniin tasaisesti, mitä suklaata käytät?
    Minä tein Lildin valkosuklaalla, ja se meni jotenkin liruksi ja valui rumasti (mun popsit muistuttaa lihapullia, joihin on räiskynyt kynttiläntalia ;-D)
    Mutta maku on mahtava, hieno ohje, kiitos!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nyt ensimmäisenä tuli mieleeni, että olisikohan sinulla tuo suklaa liian kuumaa? Jos se menee ihan liruksi kuumentaessa, niin kannattaa antaa vaikka hetken aikaa jäähtyä niin, että suklaa muuttuu hieman paksummaksi. Tällöin myös kerroksesta tulee paksumpi ja kauniimpi ja popsi pysyy siistimpänä. En ole tässä asiassa merkkiuskollinen, mutta Lidlin valkosuklaata en ole sulatellut. Kaapista sitä kyllä löytyy, joten pitäisi ehkäpä testata. Luulen kuitenkin ennemmin tuota liian kuumaa suklaata syyksi tällä kertaa.

  2. Nimetön says:

    Nam! Tässä illanhämyssä etsiskelin hyviä joululahjavinkkejä, ja tää kyllä pisti niin hyvin silmään että taidan pyöräyttää tämmösiä! Mitä valkosuklaata käytät tässä? Ja kuinka paljon ennen jouluaattoa näitä kannattaa tehdä, että riittääkö kun teen lauantaina 22. päivä? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Muistaakseni itse käytin ihan Pandan valkosuklaata. Ihan täyttä varmuutta ei ole, kun nämä on tehty vuosi sitten. En ole ollut kovinkaan merkkiuskollinen. Nyt viimeksi olen käyttänyt Maraboun vanilja-valkosuklaata ja sekin on toiminut mukavasti. Voit hyvin tehdä 22. päivä nuo kaappiin odottelemaan! Mukava, että löysit reseptin täältä blogistani! Mukavia joulutouhotuksia 🙂

    2. Nimetön says:

      Nam! Tein näitä tuossa eilen, ja on hyviä! Käytin itsekin pandan valkosuklaata ja totesin toimivaksi, ainoa pikku ongelma mulla oli tuossa tekovaiheessa, että kun puristelin niitä palloja niin tuntui että ne vain hajosivat käsiin. Mikä mahtoi olla vikana, vai onko tuo ihan normaalia? Tänään ajattelin tehdä toisen satsin, isovanhemmille joululahjaksi 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo sinun ongelmasi korjaantuu lisäämällä hieman tuorejuustoa massan joukkoon. Piparkakuissa on hieman eroja ja tuolla tuorejuuston määrällä pystyy muokkaamaan massaa juuri sopivaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close