Mansikkajuustokakku

Mansikan innoittamana päätin viime viikolla leipoa mansikkajuustokakkua. Mielessäni oli paljon punakampi väri täytteeseen, joten väriä olisin kaivannut enemmän. Maku oli kyllä mansikkainen :o) Itse olen täysin noiden paistettavien juustokakkujen pauloissa. Ne ovat kyllä niin herkullisia. Mielestäni sopivat erinomaisesti vaikka jälkiruoaksi hyvälle illalliselle tai vaikka sunnuntain päivälliselle. Voi kun vielä olisi ollut kotimaisia (tuoreita) mansikoita tarjolla koristeeksi – Nam!

Mansikkainen uunijuustokakku

Mansikkajuustokakku

Pohja
100 g digestive-keksejä
40 g suolatonta voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl tomusokeria
½ rkl vaniljasokeria

Täyte
750 g mascarpone-tuorejuustoa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
400 g mansikkasosetta
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa

Päälle 
Mansikkasiirappi: 
200 g mansikoita
½ dl sokeria
1 dl vettä
noin 1 rkl maissitärkkelystä

noin 1 dl kermavaahtoa

Murskaa keksit yhdessä tomusokerin, kaakaojauheen ja vaniljasokerin kanssa. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Painele noi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Vuoan pohjalle on hyvä pingoittaa leivinpaperi
ja voidella vuoan reunat. 

Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon kondensoitumaito (suoraan purkista, keittämättömänä). Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita jokkoon vielä mansikkasose, maissitärkkelys sekä vaniljasokeri. Lisää sekoitetun
massan joukkoon vielä kananmunat. Sekoita sden verran, että massa menee kokonaan sekaisin, älä kuitenkaan ylivatkaa. 

Kaada täytemassa keksipohjan päälle. Laita kaksinkertainen folio suojaamaan vuokaa, kun vuoka laitetaan vesihauteeseen. Voit halutessasi myös suojata vuoan päältä foliolla, jolloin kakun pinta ei ota väriä paiston
aikana. Tee vesihaude ottamalla iso paistovuoka ja laitamalla kakkuvuoan sen sisään. Kaada kiehuvaa vettä noin 2/3 osan korkeudelle kakkuvuoan reunasta. 

Paista noin 175 asteessa noin 60 minuuttia. Käännä uuni sen jälkeen pois päältä ja anna kakun olla vielä noin 30 minuuttia jäähtyvässä uunissa. 

Nosta tämän jälkeen paistovuoka pois uunista, poista foliokääreet ja nosta kakkuvuoka ritilän päälle jäähtymään. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin viilentymään jääkaappikylmäksi.

Mittaa kattilaan mansikat ja kaada päälle vesi sekä sokeri. Keittele mansikoita pienellä teholla, kunnes ne sulavat. Kaada mansikat liemineen siivilään (älä painele mansikoita – sumentaa seosta) ja siivilöi mansikan palat pois keittäessä muodostuneesta mansikkasiirapista. Anna siirapin jäähtyä vielä hetki. Lisää jäähtyneen mansikkasiirapin sekaan vielä tarvittaessa maissitärkkelystä ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Pursota kakun reunat kermavaahdolla ja kaada hieman jäähtynyt mansikkasiirappi lusikan avulla kakun päälle.  

Mukavaa viikonloppua teille kaikille lukijoille! 

Kommentoi

  1. Siis ymmärsinkö nyt oikein että vesihaude laitetaan uuniin?

  2. Ja millä tasolla? Keski?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Allu: Hyviä kysymyksiä. Itse paistan kakun uunin alatasolla. Tuo vesihaude tehdään niin, että otetaan iso paistovuoka (esim. lasagnevuoka), jonka sisään laitetaan tuon kakkuvuoka, joka on vuorattu foliolla. Kaada kiehuvaa vettä noin 2/3 vuoan korkeudesta. Nosta kakku vesihauteessa uuniin. Tuo saa olla paistettuna hieman tutiseva, mutta ei täysin juoksevaa. Kannattaa paiston loppuvaiheessa katsoa, että kakku on tarpeeksi hyytynyt. Jos ei ole, niin jatka paistoaikaa vielä hetki. Täysin hyytynyttä kakun ei tarvitse paistoajan loppuessa vielä olla.

  3. Kiitos vastauksista, vaikka olinkin jo kakun teon aloittanut ennen kun tajusin, että en ollut näistä seikoista varma joten sain itse sumplia tekemiseni. Paistoin kakun kuitenkin keskitasolla ja ihan hyvä siitä niinkin tuli, makuinen ja näköinen. Isä ainakin tykkäsi tämän 17-vuotiaan leipurityttären vaivannäöstä. Kiitos reseptistä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tässä voi juuri huomata sen, että soveltaminen kuuluu minun mielestäni leivontaan. Ei siis mennyt vikaan, vaikka hieman eritavoin teitkin 🙂 Mukava kuulla, että tällä reseptillä saitte koko porukka hyvän mielen ja maukasta syötävää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close