perjantai 3. elokuuta 2012

Mansikka-banaanijäätelöt

Meillä jäätelöstä pitävät niin aikuiset kuin lapsetkin. Nämä kotona tehdyt jäätelöherkut ovat niin nopeita valmistaa, jos ei tuota pakastusta lasketa aikaan mukaan. Periaatteessahan jäätelöitä voi valmistaa ihan oman mielensä mukaan mistä raaka-aineista itse pitää. Nämä tein tuoreista mansikoista ja banaanijougurtista, "smoothie-jäätelöt". On meillä valmistunut niin fudgejäätelöitä kuin hedelmäyksilöitäkin, mutta niistä myöhemmin :o) Myös tuo nimike tällaisille jäätelöille on hieman mietinnässä. Amerikassa eritavoin valmistetuilla jäätelöillä on erilaisia nimityksiä, mutta meillä suomessa nuo nimitykset eivät ole ehkä ihan yhtä selviä. Minulle nämä ovat jäätelöitä, kun näyttävät jäätelöiltä, maistuvat jäätelöiltä ja ne valmistetaan jäädyttämällä... Olisiko näille hyvää nimiehdotusta?

Sorbettia nämä eivät ole. Entä sitten jäädytetty jougurtti tai sitten jäädytetty smoothie? Ehkä se jäätelö on paras kuitenkin...
Mansikka-banaanijäätelöt

1/2 litraa mansikoita
1 dl banaanijougurttia
1 1/2 dl maitoa

Mittaa ainekset tehosekoittimeen/blenderiin ja pyöräytä niin, että seoksesta tulee tasaista. Kaada seos jäätelömuotteihin ja laita tikut paikoilleen. Pakasta vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Irrota puikot muoteista ja herkuttele. Hieman muottien koosta riippuen ohjeella tulee noin 6-8 kpl jäätelöpuikkoja.

Tässä valmistumassa mansikka-banaanijäätelöitä ja fudge-jäätelöitä.
Nam!
7 kommenttia:

 1. Aijjai, kun näyttävät ihanilta!

  Saako noita "tyhjiä" jäätelötikkuja mistään, vai ovatko ne aikaisempien herkuttelujen jäänteitä? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Nuo puutikut olen ostanut ulkomailta, mutta ainakin askartelukaupoissa on jäätelötikkuja myynnissä. Itse olen noita askartelunkaupan tikkuja joskus käyttänytkin, vaikka ei ole ihan tarkkaa varmuutta niiden elintarvikelaadusta. Toisaalta paketeissa lukee tikkujen olevan pelkkää puuta ja ne ovat vielä lapsille tarkoitettuja, joten eiköhän niiden pitäisi aika turvallisia olla. Jokainen tekee itse ratkaisunsa tuosta asiasta :o)

  VastaaPoista
 3. Mistä olet ostanut tuon jäätelömuotin? Itse olen yrittänyt metsästää saman tyylistä mutta vielä en ole mistään löytänyt sopivaa muottia. Kaikissa kaupoissa tuntuu olevan vain muumimuotteja ja sellaista en halua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon olen tilannut Amazonin kautta Amerikasta. Muualta en tuota löytänyt, enkä edes Amerikasta tavallisista kaupoista. Kalliiksi kyllä tulivat... Suosittelen katsomaan ulkomaalaisten nettikauppojen tarjontaa, jos hieman erilaiset muotit kiinnostavat. Tarjontaa on paljon!

   Poista
  2. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 4. Sulla on kyllä aivan mahtava blogi! Ei voi muuta sanoa :D täältä löytyy monia mahtavia ohjeita ja ideoita, ja ihanasti kuvattu nuo kaikki! :)) Tuosta jäätelömuotista vielä, että tiiätkö nitään nettikauppoja (niiten osotteita??) mistä sais tilattua tuommosia? :D Ei kyllä oo tullu suomessa vastaan nuin käteviä, harmi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sanoistasi! Tuo iloa sateiseen ja pimeään iltaan. Tosiaan Amazon.com:in kautta nuo tilasin ja siellä on lista niistä verkkokaupoista, joista noita voi tilata. Jos et löydä, niin voin kaivella hieman lisätietoa, mutta nyt juuri ei ole noita kauppatietoja käden ulottuvilla!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...