Britakakku helpolla ja nopealla ohjeella

Olen joskus jo aikaisemminkin tehnyt Britakakkua. Äitini on leiponut useasti noita Britakakkuja – tai muistelen kyllä, että meillä näitä kutsuttiin Britatortuksi. Torttu tai kakku, molemmat sopivat. Yleensä Britakakku paistetaan isona peltinä ja puolitetaan, mutta minä tein tällä kertaa kaksi noin 20 cm kokoista pohjaa. Hieman ne levisivät uunissa ja luulin jo epäonnistuneeni, mutta lopputuloksena oli oikein onnistuneet ihanasti marengilta maistuvat pohjat! Kiitoksia Britalle, joka tämän kakkupohjan ja marengin yhdistämisen on keksinyt 🙂 Muokkasin tämän reseptin niin helpoksi kuin vain voi. Lukaise niin huomaat 🙂



Britakakku


Pohja

150 g voita

1 dl sokeria

3 keltuaista

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl maitoa


3 valkuaista

1 1/4 dl sokeria

mantelilastuja


Täyte

4 dl vispikermaa

250 g mascarponea

3 rkl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

vadelmahilloa

vadelmia

2 kiwi-hedelmää

1 prk (312 g/175 g) säilykemandariineja

(tomusokeria, mantelilastuja)

Valmista pohjat mittaamalla kaikki kuusi ensimmäistä raaka-ainetta kulhoon ja vatkaamalla ne tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Levitä ensimmäinen massa leivinpaperille kahdeksi reilun 20 cm ympyrälevyksi. Levitä valkuaisvaahto päälle. Ripottele mantelilastuja vielä valkuaisvaahdon päälle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irroita varovasti leivinpaperista. 

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri nopeasti sekaisin. Nostele joukkoon kermavaahto ja sekoita kevyesti tasaiseksi.

Nosta toinen levyistä tarjoiluastialle ja levitä vadelmahilloa kerros päälle. Peitä vadelmahillo ohuella mascarponevaahtokerroksella. Pursota reunoille hieman enemmän täytettä ja täytä keskiosa pilkotuilla kiwi-hedelmillä, säilykemandariineilla sekä vadelmilla. Nosta kevyesti toinen pohjakerrospäälle. Levitä pohjakerroksen päälle loput hedelmät ja marjat ja pursottele reunoille vielä koristeeksi vaahtoa. Voit halutessasi ripotella tomusokeria ja mantelilastuja päälle.

Vinkki! Voin tulee olla huoneenlämpöistä eli kiinteää, mutta tarpeeksi pehmeää sekoittuakseen tasaisesti taikinan joukkoon.

Vinkki! Voit käyttää muitakin hedelmiä ja marjoja kakun täytteeksi! 

Huomio! Paiston alkuvaiheessa pohjat saattavat hieman levitä. Se kuuluu asiaan :o)

Ylemmässä kuvassa kakku on täyttövaiheessa

 Tästä kuvasta huomaakin, että nuo pohjat ottivat hieman toisiinsa kiinni levitessään paiston aikana. Tuo alempi pohja tuolla hieman ”juoruaa”, että on ollut ylemmän pohjan reunassa kiinni… Onneksi tämä on taas sellainen kakku, jonka ei tarvitsekaan olla täysin virheetön. Tälle kakulle sopii rento-ote. Kakku on tuon marengin ilmavuuden ja kauneuden ansiosta joka tapauksessa kaunis ja juhlava. Voi kun olisi vielä tuoreita kotimaisia marjoja tarjolla!


Kommentoi

  1. Haluaisin itsekin joskus tehdä britakakkua, mutta ongelmana on vain että se on syötävä heti kun ei oikein säily. No, sopivaa tilaisuutta odotellessa. Hyvän näköistä 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan totta! Britakakut kannattaa syödä aika nopeasti. Kyllä ne nyt yön yli ihan herkullisina pysyvät, mutta kyllä marenkin aina "kärsii" hieman tuosta kerman kosteudusta.

  2. Nimetön says:

    Neitin synttärit tulossa ja ajattelin tätä tehdä kahvipöytään tarjottavaksi.Monellekko henkilölle tästä luulisit riittävän herkuteltavaa? :)-H-K

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Riippu todella paljon syöjistä ja muun tarjottavan määrästä, mutta sanoisin riittävän noin 10 henkilölle. Ei varmasti juurikaan suuremmalle porukalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close