Musiikkikakku / Music cake

Kuulin todella pikaisella aikataululla serkkuni yllätyssynttäreistä. Sankari laulaa kuorossa ja hänen lempivärinsä on turkoosi. Siitä tämä kakku sitten sai ulkonäkönsä. Sattumalta kaapissa oli vielä syötävää nuottipaperia, joten sain kakusta tosiaan harrastukseen sopivan. 

 Annoin lasten valita kakun täytteet ja suklaalla sitten mentiin. Kyllä tuossa kakun viimeistelyssä hieman paistaa tuo kiire läpi, kun sain tiedon ilta yhdeksän aikoihin seuraavan päivän juhlista… Kun tuo juhlapäivä oli jo valmiiksi aikataulutettu, niin ylimääräistä aikaa ei kamalasti ollut. Jäi reunojen siistiminen hieman puolitiehen. Kakun lisäksi tein vielä hedelmäisen pastasalaatin hieman pienemmällä ohjeella, mutta tuota kastiketta laitoin lähes yhtä paljon kuin reseptissä on – Nam! :o)


 

Kakkupohja


4 isoa kananmunaa

160 g sokeria

80 g vehnäjauhoja

80 g perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta


Vatkaa munat ja sokeri kunnolla
vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi ne muutamassa
erässä vaahdon joukkoon. Nostele nuolijaa apunakäyttäen jauhot vaahdon
kanssa kokonaan sekaisin. Kaavi pohjia myöten, jotta jauhopaakkuja ei
jää taikinan joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (noin 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
Voitele vuoan reunat tai laita reunoille leivinpaperisuikaleet. Kaada
taikina vuokaan. Paista noin 160 asteessa 30 minuuttia tai kunnes
cocktailtikkuun ei jää enää märkää taikinaa, kun painat sen kakun
keskelle ja nostat ylös. Kumoa kakkupohja ritilän päälle jäähtymään.


Täyte


3 dl vispikermaa

200 g maitosuklaata


1/2 prk säilykeaprikooseja


Mittaa kerma ja maitosuklaa kattilaan. Kuumenna niin, että suklaa sulaa. Huom! Älä keitä. Jäähdytä suklaakerma jääkaappikylmäksi. Vatkaa kylmä suklaakerma vaahdoksi. 

Soseuta aprikoosit. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Täytä kakku paistovuokaan. Laita kelmulla vuorattuun vuokaa. Kostuta pohja kevyesti mehulla pullasutia apunakäyttäen. Levitä puolet soseutetusta aprikoosista pohjan päälle ja puolet suklaakermavaahdosta aprikoosin päälle. Tee seuraavalle kerrokselle sama juttu. Kostuta vielä päälli pohja ja nosta jääkaappiin tekeytymään. 

Vinkki! Kostutuksen kanssa kannattaa olla varovainen, koska tuo parikoosi sose kostuttaa pohjaa jo aika mukavasti. Hieman voi mehua lisätä, mutta kannattaa tehdä se varovaisesti – varsinkin, jos kakku

Kuorrute

3 dl vispikermaa

200 g tummaa suklaata

2 rkl tomusokeria

3 rkl  kaakaojauhetta


Mittaa kattilaan vispikerma ja tumma suklaa. Kuumenna niin, että suklaa sulaa. Huom! Älä keitä. Lisää joukkoon tomusokeri sekä kaakaojauhe. Jäähdytä suklaakerma jääkaappikylmäksi ja vatkaa vaahdoksi. Levitä tai pursota vatkattu suklaakermavaahto kakun päälle.

Koristeet ovat sokerimassaa. Nuotit ovat syötävälle sokeripaperille tulostettu elintarvikeväreillä. Kukkaa en kerinnyt sen enempiä kuivatella vaan nostin suoraan koristeen päälle.

 


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Ihanan näköinen kakku! Miten tuota raaskii edes syödä, kun ihan taideteoksesta menisi 😀 Ja vielä tuosta nuottipaperista, mistähän tuommoista löytyy? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi kiitos! Kyllä tuo kakku ihan mahaan meni ja hyvillä mielin :o) Onneksi jää aina kuva muistoksi. Tuo nuottipaperi on ihan syötävänä kuvana tilattu. Syötäviä kuvia saa tilattua monista leivontatarvikeliikkeistä.

  2. Madicken says:

    Aivan ihana :))

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos!

  3. Krike says:

    Oi, miten elegantti, mahtavat värit!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos sanoistasi! Tosiaan elegantille naiselle elegantti kakku 🙂

  4. Lindasd says:

    Nyt kokeilen tätä! Paistoaikaa meni mulla vähän yli 45 minuuttia, missä lie vika.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Noissa paistoajoissa voi olla hieman heittoa uunista ja kakkupohjan korkeudesta riippuen. Hyvä, että jaksoit odottaa kypsäksi asti! Sen vuoksi juuri tuo, että kannattaa kokeilla ennen kuin ottaa uunista ulos. Toivottavasti kakku maistuu!

    2. Lindasd says:

      Huomenna selviää maku 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Tule sitten kertomaan mitä pidit. Mielelläni otan käyttäjien mielipiteitä vastaan!

    4. Lindasd says:

      Tällä hetkellä osaan sanoa vain sen, että ei oo kakun kuorrutteen levittäminen helppoa. 😀 Mutta ehkä se on saman näköinen kuin tekijänsä, rehuunen 😀

    5. Pullahiiri/Taru says:

      Mikäs siinä nyt on ollut vaikeaa? Minusta tuo oli aika mukavaa tavaraa levittää kakun päälle! Toivotaan onnistunutta lopputulosta 🙂

  5. Eilen tekaisin tällä ohjeella kakkupohjan ja jäi niin matalaksi, että ajattelin mitanneeni aineet väärin. Tein uuden ja sekin jäi samalla tavalla niin matalaksi, että ei siitä kolmeen osaan leikkaa. Mitähän olen mahtanut tehdä väärin. Vatkasin munat ja sokerin todella valkoiseksi vaahdoksi, kuten teen aina mokkapalojenkin kanssa, mutta sekin on usein kohonnut paksummaksi.

    No nyt sitten teen noista kahdesta pohjasta jonkun kyhäelmän 😀
    Pojan 5-vuotissynttärikakkua tässä jo harjoittelen ja hyvä näköjään, että tekee koeversioita ennen varsinaisia juhlia kun ei ole niin kovin kakkuja tehnyt 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Kävin reseptin läpi ja mietin, mikä sinulla on mennyt vikaa. Tajusin, että tuosta puuttui vuoan koko. Minkä kokoisessa vuossa tuon paistoit. Minä tein tuon noin 20 cm vuoassa. Voisiko siinä olla syy? Lisään sen tuohon tekstiin.

  6. Jenna says:

    hei, tein tuon kakun kuorrutteen pandan tummalla suklaalla ja vaikka siitä tuli hyvää, jäi kuorrute vähän rakeiseksi ja tukki tyllan. onko väliä mitä tummaa suklaata käyttää, pitäisikö olla esim leivontasuklaata? vai vaan iso tylla?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Olisiko niin, ettei suklaa ole sulatusvaiheessa sulanut kokonaan? Minun kokemukseni mukaan suklaalla ei ole väliä. JOs suklaa on sulatusvaiheessa kokonaan sulanut, niin silloin ei pitäisi paakkuja jäädä. Jos sulatat suklaan ja lisäät sen kylmän kerman joukkoon, noin voi käydä.

  7. Nimetön says:

    Hei, miten saadaan turkoosia sokerimassaa? Onko valmiina kaupassa, vai pitääkö itse värjätä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Sokerimassaa on myynnissä monessa eri värissä. En kuitenkaan ole ihan varma löytyykö turkoosia. Parhaiten saat itse värjäämällä elintarvikeväreillä tuon turkoosin värin. Näin saat myös sävyn vastaamaan toiveitasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close