Omenapiirakka

Omenatuoremehun teosta jää hävikiksi tuota kuivaa omenasilppua aika hyvin yli. Se ei kyllä mitään kauniin näköistä ole tummuessaan, mutta maultaan se on herkullista. Tällä kertaa en viitsinytkään heittää tuota ylimääräistä silppua pois, vaan hyödynsin hävikistä herkuksi -tyyliin omenapiirakkaan. Ryhdyn tässä ihan kehuskelemaan, mutta tämä oli tosi herkkua. Tähän sai laittaa reilun kerroksen omenatäytettä, koska omenasilpusta oli jo tuo mehu puristettu pois. Suosittelen kyllä ehdottomasti hyödyntämään nuo omenasilput!!





Omenapiirakka

Pohja ja muru

4 dl  vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
  150 g voita

1 kananmuna
1 dl maitoa
  2tl leivinjauhetta


Täyte

noin 1 l kuivaa omenasilppua

1 1/2 dl ruokokidesokeria

2 tl kanelia

2 dl vaniljarahkaa

1 kananmuna


Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja huoneenlämpöinen voi keskenään. Ota noin 1-1 1/2 dl taikinaa erilleen muruksi täytteen päälle. Lisää taikinaan kananmuna, maito sekä leivinjauhe. Sekoita hyvin tasaiseksi. Levitä taikina noin 15 x 20 cm vuokaan. Voit laittaa leivinpaperin suojaamaan vuokaa. Sekoita omenasilput, ruokokidesokeri sekä kaneli keskenään. Sekoita toisessa kulhossa vaniljarahka sekä kananmuna keskenään ja lisää omenasilpun joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele päälle erilleen otettu muruseos. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Tarjoile esimerkiksi kinuskikastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.  

 Viikonlopun herkkupala 🙂


Kommentoi

  1. Tosi herkullisen näköistä! Ja fiksua kyllä käyttää hyväksi nuo jämät. Hävikistä herkuksi! 🙂

  2. Tinuski says:

    Oi miten tulee vesi kielelle! Ei lainkaan voisi kuvan perusteella päätellä että olet käyttänyt jämiä piirakan teossa. Saisinpa maistaa palasen ;))

  3. Pullahiiri/Taru says:

    Inga ja Tinuski: Tosiaan välillä jämätkin yllättävät 🙂 Tämä oli tosi herkkua!

  4. Näyttää niin hyvältä, mutta ei ole tuota kuivaa silppua käytettävissä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tätähän voi tehdä myös muilla "silpuilla". Itse tein jokin aika sitten juuri mansikkamehun silpulla saman tapaista piirakkaa ja oli hyvää 🙂

  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  6. Ellu says:

    Lähinnä mietin, voiko omenaa laittaa silputtuna sellaisenaan, vai tarvitseeko sitä "kuivatella" jollain tavalla? Mehun tekeminen on valitettavasti tässä taloudessa tuntematon taiteenlaji, joten siitä syntyvä "silppukin" on jäänyt kokematta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei tarvitse kuivatella, tuossa on lähinnä ideana se "hävikin" hyödyntäminen. Näin ollen voit pilkkoa omenat tuohon päälle. Kannattaa kurkata myös Yhden kulhon omenapiirakka täältä: http://www.pullahiiri.com/2014/09/helppo-yhden-kulhon-omenapiirakka.html Siihen voi myös tehdä tämän piirakan murun päälle. Tänään vielä julkaisin omenapaistoksen reseptin ja siihenkin saa noita omenoita menemään, jos niitä on paljon tarjolla 🙂 Mukavia leivontahetkiä!

  7. Nimetön says:

    Ihan huippuresepti! Teen ihan paloitelluista omenista, not a problem! Kiitos tästä.
    t. Sundaysunday

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva lukea kommenttisi! Hyvä, että onnistui!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close