Auto-kakku

 

Eeliksen 2v.synttäreille toivottiin auto-aiheista täytekakkua. Ensin oli puhetta ihan pyöreästä kakusta, mutta lopulta suunnitelmat vaihtuivatkin muotokakkuun. Täytetoiveina oli mansikkatäyte, joten sillä mentiin.


Paistoin 12 munan sokerikakkupohjan (resepti alla) pyöreässä vuokassa. Kakun muotoilin, kuten autokakun aina teen eli leikkasin vastakkaisilta sivuilta puolikuun muotoiset palat pois ja laitoin ne keskiosan päälle. Sen jälkeen täytin kakun muotoon. Seuraavana päivänä muotoilin kakun lopulliseen muotoonsa. Kakun toivottiin riittävä noin 30 henkilölle. Muotokakuissa kannattaa kuitenkin kakkua varata hieman reilummin, koska muotoillessa kakusta tulee leikattua paloja pois, eikä täytettäkään mene ihan niin paljoa.


Kuorrutus on marsipaania ja marsipaanin alla on sokerikreemi (250 g suolatonta voita, 2 1/2 dl tomusokeria, 3 tl vaniljasokeria, 2 rkl appelsiinimehua -> vatkaa keskemään kolme ensimmäistä raaka-ainetta. Lisää lopuksi neste joukkoon vatkaten.). Renkaiden kohdalla on ”mutana” sulatettua suklaata ja nonparelleja.

Sokerikakkupohja

(noin 36 hlölle)

 12 kananmunaa (L-koko)

480 g sokeria

 240 g vehnäjauhoja

240 g perunajauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kunnolla
vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne muutamassa
erässä vaahdon joukkoon. Nostele nuolijaa apunakäyttäen jauhot vaahdon
kanssa kokonaan sekaisin. Kaavi pohjia myöten, jotta jauhopaakkuja ei
jää taikinan joukkoon. Pingota leivinpaperi kakkuvuokan (noin 30 cm) pohjan ja reunan väliin.
Voitele vuokan reunat tai laita reunoille leivinpaperisuikaleet. Kaada
sokerikakkutaikina vuokaan. Paista noin 160 asteessa 45 minuuttia tai kunnes
cocktailtikkuun ei jää enää märkää taikinaa, kun painat sen kakun
keskelle ja nostat ylös. Kumoa kakkupohja ritilän päälle jäähtymään.


Mansikkamousse

tuorejuustolla


4 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

noin 400 g mansikoita

5 liivatelehteä

1/2 dl vettä

maun mukaan tomusokeria

maun mukaan vaniljasokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoon reiluun kylmään veteen vähintään viiden minuutin ajaksi. Soseuta mansikat. Notkista tuorejuusto kulhossa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita niin, että liivatteet sulavat. Lisää liivateneste mansikkasoseen joukkoon. Lisää mansikkasose tuorejuuston joukkoon. Nostele lopuksi kermavaahto muun täytteen joukkoon. Mausta tomusokerilla. Itse laitan tomusokeria ja vaniljasokeria jo vaahdotettavan kerman sekaan, mutta loppuvaiheessa lisäilen, jos on tarpeen.

 Vinkki! Jos käytät mansikkamousseen pakastemansikoita, niin sulata ne kunnolla! Jos lisäät lähes jäisen mansikkasoseen joukkoon liivatteet, voi liivate paakkuuntua, jolloin mansikkamousse ei hyydy kunnolla.

Tein huomattavasti yllä olevaa suuremman mansikkamousse erän ja lopusta täytteestä tein tämän Vaaleanpunainen Unelma-mansikkakakun :o)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close