Minttuinen suklaakakku / Pätkiskakku

Kahvikakkujen leipominen on niin ihanan helppoa ja nopeaa. Toki ne on uunissa jonkin aikaa, mutta itse kakun työstäminen käy yllättävän nopeasti. Vielä kun on monitoimikone käytössä, niin sehän vatkailee massan niin helposti, ettei tarvitse itse kuin kaadella aineita sekaan :o) Tällä kertaa päätimme lasten kanssa tehdä minttuista suklaakakkua eli Pätkiskakkua. Tähän käytimme minttutryffeleitä, jotka toivatkin ihanasti mintun makua kakkuun.



Minttuinen suklaakakku

”Pätkiskakku”


200 g voita

3 dl sokeria

3 kananmunaa

6 1/2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

2 1/2 dl maitoa

140 g minttutryffeliä (Pätkis)


suklaata

vettä, tomusokeria, vihreää elintarvikeväriä


Vatkaa voi ja sokeri hyvin vaahdoksi. Lisäile kananmunat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisäile ne vuorotellen maidon kanssa joukkoon. Rouhi pätkikset sattumiksi ja kaada taikinan joukkoon. Sekoita ja kaada koko massa voideltuun (tarvittaessa leivitettyyn) noin 2 litran vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kypsyyttä painamalla cocktailtikun kakkuun ja jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuokassa ja kumoa kakku sen jälkeen tarjoiluastialle.

Sulata pieni määrä suklaata ja pursottele se pakastepussista kulmaan leikattavasta reiästä jäähtyneen kakun päälle. Sekoita kupissa pieni tilkka vettä sekä tomusokeria vahvaksi seokseksi. Lisää joukkoon elintarvikeväriä. Pursottele vihreä seos vielä kakun päälle suklaan tapaan koristeeksi. 


Blogiarvontaan voitte osallistua 14.10.2012 asti täällä. Käy lukemassa lisää arvonnasta!

Kommentoi

  1. SweetCake Eija says:

    Voi mahoton, että voi kakku olla kaunis!! Upea kertakaikkiaan!!

  2. Nimetön says:

    Kysyisin vaan onko kanamunien jälkeen kuivat aineet sekoitetaan lastan vai koneen kanssa?? Perjantaina ajattelin kokeilla tota repeptiä 🙂 PS. Olen seurannut tätä Blogia vast syksyllä ja tykkään kauheest, kaikki näyttää niin hyviltä ja valokuvat on aina loistavia, KIITOS SIITÄ!!!
    T: HG

    1. Pullahiiri/Taru says:

      HG: Minä käytän usein tuota Kenwoodin K-vatkainta tällaisten kakkujen vatkaamiseen ja sillä olen hitaasti pyöräyttänyt myös kuivat aineet tuonne joukkoon. Menee ihan mukavasti, enkä ole huomannut suurta eroa pyöräyttääkö nuolijalla vai koneella. Ehkä tuo on minulta pientä laiskuutta 🙂

  3. Nimetön says:

    Tästä tulee kyllä varmasti paras suklainen kuivakakku mitä oon ikinä syöny! Kerran tein tätä ja meinas koko kakku hujahtaa nii nopeesti et kiireesti pistin puolet pakkaseen et on sitte vierasvaraaki. Siis aivan älyttömän hyvää, ainakin näin pätkisrakkaalle ihmiselle :3 Palasen vein ystävällekin ja sano et millä ohjeella tein ku maistu nii taivaalliselle. Ois varmaa syöny enemmänki jos ois ollu 😀 Eli teen ehottomasti toisteki.
    Kiitos siis ihanasta reseptistä!
    -95 leipurityttö 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi kun on mukava lukea tuollaista palautetta! Hyvä, että maistui! Se kannattaa muistaa, että kun löytää hyvän ohjeen, niin sitä voi sitten varioida vaika ja mihin. Tästä voi vaihtaa suklaata tai lisää hieman jauhoja ja jättää kaakaojauheen pois, niin saa vaalean kakun. Sekaan voikin sitten lisäillä vaikka marjoja tai muita mukavia sattumia 🙂

  4. Nimetön says:

    Ihanan näköinen kakku, varmasti myös maistuva. Kotoa löytyis jopa piparminttuöljyä mutta eipä ole vihreää väriä, joten tyydyn nyt maustamaan suklaakuorrutteen piparmintulla – seuraavalla kerralla sitten nuo värikkäät raidat päälle.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oikein hyvin onnistuu varmasti noinkin. Maku on pääosin tuossa taikinassa, joten piparminttuöljyäkään ei välttämättä tarvitse lisäillä. Kyllähän se hieman lisämakua antaa.

  5. Heidi says:

    Hei. Voiko soodan tilalla käyttää leivinjauhetta ja maidon tilalla kuohukermaa?

    Olen monia sinun reseptejä täältä kokeillut ja kaikki ovat olleet tosi herkullisia ja onnistuneet hyvin. Kiitos tästä blogista : ) Aina kun etsin uutta leivottavaa, käyn katsomassa pullahiiren sivut.

    1. Hei! Kiva, että olet reseptejä kokeillut ja ollut lopputuloksiin tyytyväinen!

      Koska reseptissä on jo valmiiksi leivinjauhetta, niin luulen, että se voi riittää itsessään kohottamaan kakun. Jos haluat, niin toki voit lisätä vaikka tuon puolikkaan teelusikallisen leivinjauhetta soodan sijaan. Yleensä, jos korvataan ruokasoodaa leivinjauheella, niin leivinjauhetta laitetaan tuplamäärä. Tässä en kuitenkaan näe sitä niin tärkeäksi, koska leivinjauhetta löytyy jo valmiiksi. Jos haluat korvata maidon kermalla, niin laittaisin kermaa hieman vähemmän ja ohentaisin sitä vähän vaikka vedellä oikeaan määrään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close