Luukku 10: Keksipurkki


 Nämä lahjapurnukat ovat kivoja muistamisia ystäville ja muille tärkeille ihmisille. Jouluna usein tulee herkku ovista ja ikkunoista. Tällaisella herkkupurnukalla voi sitten herkutella vaikka uutena vuotena. Näitähän voi sitten maustaa saaajan maun mukaisesti. suklaan voi korvata vaikka kuivatuilla hedelmillä ja marjoilla.



Suklaa-pähkinäkeksien ainekset

lahjapurkissa


5 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl ruokosokeria

1 dl tummaa ruokosokeria/fariinisokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

1 1/2 dl hassselpähkinärouhetta

2 1/2 dl suklaata rouheena, hippuina tai karkkeina (esim. M&M/Smarties)


175 g voita

2 isoa kananmunaa


Noin 1 l purkki


Mittaa kuivat ainekset isolla suuaukolla varustettuun lasipurkkiin listan mukaisesti. Painele tiiviisti purkkiin joka kerroksen jälkeen. Koristele purkki haluamallasi tavalla esimerkiksi kankaalla ja narulla. Laita purkin kylkeen kortti tai etiketti:


”Vatkaa 175 g huoneenlämpöistä voita notkeaksi. Lisää 2 kananmunaa hyvin vatkaten joukkoon. Lisää lopuksi koko purkin sisältö ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele palloiksi ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.”



Keksit valmiina herkutteluun 🙂



Täältä löytyy aikaisempia saman tapaisia ideoita:

Piparminttumuffinssit 2011


 Keksipurkit 2009

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Nää on niin kivoja! Näin jossain lehdessä samaan tapaan tehdyn kaakaopurkin, jossa oli päällimmäisenä vaahtokarkkeja. Sekin kuulosti herkulliselta pakkaspäivään. Kiitos tästä kalenterista, on ensimmäisiä sivuja mitä aamuisin pitää heti klikata auki. terkuin Hanna

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Näitä on tullut vuosien varrella usein vastaan. Itse olen tehnyt ensimmäiset purkit jo vuosia sitten. Näitä kun ei tarvitse heti herkutella, niin on myös siinä mielessä kiva lahja saajalle. Mukava kuulla, että kalenteri saa teidät lukijat palaamaan sinvustolle uudelleen ja uudelleen 🙂

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Linkitinkin vielä noita aikaisempien vuosien purkkeja tuohon päivityksen alaosaan.

  2. Unknown says:

    Hei, kiitos ohjeesta! onnistuisikohan tämä gluteenittomasta jauhoseoksesta? Haluaisin tehdä lahjaksi keliaakikolle vastaavanlaisen lahjan, mutta ohjeet taitaa olla vähissä..

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voisi hyvin toimiakin. Kannattaa vaan ensin kokeilla itse, että tuo toimii…

  3. Ihania nämä sinun kuvat 🙂 Ja ohjeet tietty myös!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos sinulle kommentistasi ja käynnistäsi blogissani! Ilahduttaa aina 🙂

  4. jossu says:

    Hei. Mistä ostat suklaahippusi? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Olen ostanut noita ulkomaanmatkoilta, mutta myös suomessa suklaahippuja on ollut myynnissä ihan Citymarketeissakin (ei kylläkään mini kokoisia, mutta itseltäni loppuivat nuo normikokoiset ja jatkoin noilla mineille 🙂 ). Tämän hetken tilannetta en tiedä.

    2. jossu says:

      Ok. Mistä citymarketista olet joskus löytänyt? Ja miltä osastolta? Kiitos jo etukäteen taas vastauksesta. Rakastan muuten blogiasi. 🙂

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Jumbosta olen löytänyt, mutta viime kauppareissulla niitä ei ainakaan ollut. Kesällä suklaahippujen perään kyselin ja sain maahantuojalta vastauksen, ettei nuo kuulu kesän valikoimaan. Netistä katsoin, että Behnford´silla olisi suklaahippuja myynnissä, mutta hinta oli kyllä aika kova (kovenpi kuin CM:ssä). Tässä osoite Behnford´sin suklaahippuihin: http://www.behnfords.fi/nestle-semisweet-chocolate-chips-170g-p-943.html

  5. unelmaa leipomassa says:

    Voi kuinka ihanaa! Juuri salaa toivoinkin, että tulisi samanlainen päivitys kuin viime joulukalenterissa jossa oli muffinsi ainekset!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla, että oli odotettu päivitys 🙂 Pitää katsoa, josko jotain muutakin ideaa olisi samaan tapaan…

  6. Kodin hengetär says:

    Mahtava idea! Pitääkin toteuttaa jossain vaiheessa 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kokeile ihmeessä 🙂 Näistä tuli herkkuja, varsinkin jos pitää pehmeistä ja mehevistä kekseistä. Näidenkin kanssa kannattaa varoa ylipaistamista.

  7. Nimetön says:

    tosi kiva idea! minulla on tuttu jolle voisin antaa tämmöisen keksipurkin, mutta hän ei tietääkseni omista sähkövatkainta, joten voin vatkaaminen voisi tuottaa ongelmia. olen yrittänyt etsiä keksipurkkiohjeita joissa voita ei tarvitsisi vatkata, mutta en ole löytänyt mitään yhtä hyvän kuuloista kun tämä. onnistuisiko siis tämä keksiohje niin, että voin lisäisi kuiviin aineisiin sulatettuna? osaatko sanoa millä tavalla se vaikuttaisi?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Sulatettua voita en joukkoon laittaisi, koska tällöin keksit eivät onnistuisi kunnolla. Tuon huoneenlämpöisen voin voi hyvin vatkata vaikka käsin vispilällä ja myös munat pystyy lisäämään joukkoo kunnolla käsin vatkaten. Välttämättä ei siis varmastikaan sähkövatkainta tarvita, jos on sen verran viitseliäisyyttä, että vatkaa nuo käsin. Jos nyt haluaa ehdottomasti lisätä voin sulatettuna, niin nostaisin tuon keksimassan jääkaappiin noin tunnin ajaksi ennen palloiksi pyörittelyä. Näin tuo voisi onnistuakin, mutta täyttä varmuutta ei ole. Nämä muunnokšet ovat aina vaan vinkkejä, koska en ole itse moista kokeillut.

  8. Nimetön says:

    Toteutin tämän ihanan idean ohjeen mukaisesti litran purnukkaan, mutta suklaahiput eivät kyllä mahtuneet millään mukaan 🙁 Laitoin hiput sitten erilliseen pieneen purkkiin. Kiva idea anyway 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voikohan noissa "litran purkeissa" olla koko eroja, vaikka tilavuudeksi ilmoitetaan litra? No, hyvä, että selvisit tuosta ja sait paketin mukavaksi viemiseksi!

    2. Nimetön says:

      Ohjeen mukaan tulee vajaa 12dl aineksia eli ei litran purkki riitä

    3. Pullahiiri/Taru says:

      Nuo ainekset kannattaa puristaa niin tiukkaan kuin vain saa. Tosiaan purkki saa olla hieman yli litran. Ainakin tuo oma purkkini ilmoitataan litran vetoiseksi, mutta se taitaa olla hieman suurempi. Jatkossa kannattaa siis ottaa hieman suurempi eli noin 12 dl purkki. Kuitenkin tyhjää tilaa ei saa jäädä.

  9. Nimetön says:

    Hei voisikohan hasselpähkinärouheen korvata kaurahiutaleilla, ilman että nesteen määrää täytyy muuttaa? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuohon en osaa sanoa nyt varmaa vastausta. Minä ehkä jättäisin vain nuo pähkinät pois. Kaurahiutaleet saattavat vaikuttaa keksien rakenteeseen, joten jokin muu rouhemainen voisi olla sopivampi, jos ehdottomasti haluat tuohon jotain lisää suklaan kanssa.

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Toki siis silloin tulee vaihtaa purkki hieman pienemmäksi 🙂

  10. Nimetön says:

    Voiko ruokosokerin korvata tavallisella sokerilla? 🙂 Näitä teen joululahjaksi, koska haluan antaa jotain itse tehtyä 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ruokosokeri tuo makua ja tietysti myös kerroksellisuutta tuohon purkkiin. Näin ollen laittaisin kyllä tuon ruokosokerin ihan sellaisenaan tuohon. Varmasti onnistuu myös pelkällä tavallisellakin sokerilla.

  11. Nimetön says:

    Tuleeko tuossa kun lukee 1dl tummaa ruokosokeria/fariinisokeria, niin kumpaakin tuo 1dl vai jompaa kumpaa tuo 1dl verran? 🙂 Teen näitä huomenna 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo kohta missä on kauttaviiva, niin se tarkoittaa että jompaa kumpaa 🙂

  12. Nimetön says:

    Kiitoksia reseptistä! Tein tällä lahjan eilisiin pikkujouluihin – mixi näytti hyvältä purkissa. 🙂 Hyödynsin ohjettasi myös blogissani https://1001daysofsummer.wordpress.com/2016/12/02/tee-melkein-itse-keksipurkki-etiketilla/. Toivottavasi on ok.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva, että löytyi sopiva resepti 🙂 Mukavaa joulunodotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close